Online college

Waarom hebben we AI eigenlijk nodig? - Part 1

Wat leer je in dit online college?

Een hallucinerende chatbot van Snapchat. Een muziekvideo van Drake die gegenereerd is door AI. Een verslavend TikTok-algoritme waardoor jongeren een negatief zelfbeeld krijgen…

Maar ook: effectiever kunnen leren omdat je een chatbot specifieke vragen kunt stellen of samenvattingen kan laten maken. Ontwerpen van bruggen, gebouwen of viaducten ontdekken die je als mens nooit had kunnen verzinnen. Een auto die zelf zijn weg vindt.

AI zet ons leven op zijn kop. Dat vergt analyse, reflectie, aanpassing, regelgeving en bovenal menselijke denkkracht. In twee online discussies gaat Ben van der Burg samen met Joe van Burik, tch-presentator bij BNR Nieuwsradio, met jou onze menselijke denkkracht inzetten om zo optimaal mogelijk met AI om te kunnen gaan, nu en in de toekomst.

Dit online college is onderdeel van de AI Academy

Wil je dit online college en nog vele andere online trainingen op het gebied van AI & ChatGPT volgen?

Dat kan in de online AI Academy. Ontwikkel je kennis en skills op het gebied van AI en ChatGPT met meer dan 100 online leermodules.

Topspreker: Ben van der Burg

Ben van der Burg hield ooit van schaatsen, nu houdt hij van digitale technologie. Hij probeert iedere dag een steentje bij te dragen de digitale wereld mooier, aantrekkelijker, inclusiever, grappiger, effectiever en duurzamer te maken.

Dat doet hij bij Triple als commercieel directeur en bij BNR als presentator.

Zorgen dat jij mee kan met de AI-revolutie?

Wil jij toekomstbestendig blijven? Bereid je voor met de online AI Academy! Leer de ongekende mogelijkheden van AI te benutten en zorg dat je niet achterop raakt op je concurrentie.