Online college

Robot van de toekomst combineert modellen met AI-leren

Wat leer je in dit online college?

Veel robots gebruiken nog geen AI voor de besturing. Hun controle is afhankelijk van bekende modellen. Nadeel is dat robots niet leren. AI-systemen bieden nieuwe indrukwekkende perspectieven, maar brengen ook complexe uitdagingen met zich mee. AI vereist doorgaans enorme hoeveelheden gelabelde gegevens en rekenkracht. Bovendien staan ​​robots in wisselwerking met de echte fysieke wereld en zijn ​​er uitdagingen om op een veilige manier te leren.

Beide methodes – modelmatige sturing én op AI-gestoelde leermethodes – hebben voor- en nadelen. Het combineren van het beste van twee werelden is waarschijnlijk de oplossing. In dit online college laat Bram Vanderborght zien wat we van intelligente lerende robots kunnen verwachten.

Dit online college is onderdeel van de AI Academy

Wil je dit online college en nog vele andere online trainingen op het gebied van AI & ChatGPT volgen?

Dat kan in de online AI Academy. Ontwikkel je kennis en skills op het gebied van AI en ChatGPT met meer dan 100 online leermodules.

Topspreker: Bram Vanderborght

Prof. dr. ir. Bram Vanderborght promoveerde in 2007 aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij deed onderzoek aan het JR-lab in AIST, Tsukuba (Japan) en deed zijn postdoconderzoek aan het Italian Institute of Technology. Sinds 2009 is hij professor aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Hij had een ERC-startsubsidie ​​en coördineert momenteel drie EU-projecten over slimme en zelfherstellende materialen voor zachte robots. Zijn onderzoeksgebieden zijn mens-robot samenwerking voor toepassingen in de gezondheid en productie, zoals exoskeletten, prothesen, sociale robots, drones en cobots. Hij is als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Interuniversitair Micro-elektronica Instituut (imec), België.

Zorgen dat jij mee kan met de AI-revolutie?

Wil jij toekomstbestendig blijven? Bereid je voor met de online AI Academy! Leer de ongekende mogelijkheden van AI te benutten en zorg dat je niet achterop raakt op je concurrentie.