Online college

AI in healthcare: hype of hulp?

Wat leer je in dit online college?

Werk en onderzoek in de zorg evolueren snel, mede door de introductie van innovatieve technologie en verregaande digitalisering. AI is een van die technologieën die de gezondheidszorg vandaag al beïnvloedt, ten voordele van patiënten en professionals, en zal dat in de toekomst blijven doen. Huidige en toekomstige professionals en wetenschappers worden daarbij uitgedaagd in geschikte toepassing van AI. Wat is de toegevoegde waarde van AI in de gezondheidszorg en wat zijn de gevolgen voor kwesties op het gebied van data, ethiek en regelgeving?

In dit online college laat Christos zien hoe AI de zorgsector transformeert en welke mogelijke voordelen AI kan bieden voor zowel medische professionals als patiënten.

Dit online college is onderdeel van de AI Academy

Wil je dit online college en nog vele andere online trainingen op het gebied van AI & ChatGPT volgen?

Dat kan in de online AI Academy. Ontwikkel je kennis en skills op het gebied van AI en ChatGPT met meer dan 100 online leermodules.

Topspreker: Christos Chatzichristos

Christos Chatzichristos is als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan het departement Elektrotechniek, KU Leuven en Vlaamse AI Academie (VAIA) als academisch AI-expert. Zijn onderzoeksinteresses zijn biomedische signaalverwerking en AI voor biomedische toepassingen, met een focus op de detectie van aanvallen en het gebruik van Real-World Data in de oncologie (samenwerking met Janssen Pharmaceutica). Hij ontwerpt momenteel een Massive Open Online Course (MOOC) voor AI in de gezondheidszorg, het EdX-platform, om de waarde van AI uit te leggen aan zorgprofessionals. Hij ontving de prijs voor beste paper in IEEE SPMB 2020, is winnaar van de Neureka 2020-aanvalsdetectie-uitdaging en ontving ook de prijs voor beste poster in EURASIP Tensor school 2018.

Zorgen dat jij mee kan met de AI-revolutie?

Wil jij toekomstbestendig blijven? Bereid je voor met de online AI Academy! Leer de ongekende mogelijkheden van AI te benutten en zorg dat je niet achterop raakt op je concurrentie.