Online college

Het AI van Columbus

Wat leer je in dit online college?

In deze sessie leer je hoe je medewerkers meekrijgt in de AI-transitie. Je hebt wellicht al ontdekt dat de digitale vaardigheden van medewerkers niet beklijven door eenzijdige ‘knoppentrainingen’. Dit komt door de grondhouding van medewerkers. Om dit inzichtelijk te maken hanteert Hans Hoornstra het model van de vier zeeën van Columbus.

De vier zeeën van Columbus zijn:

Je leert in dit online college dat iedereen een bepaalde zee bevaart en dat er geen goede of slechte zee is. Het is belangrijk dat medewerkers zich bewust worden van hun eigen grondhouding en dat ze spelenderwijs ook andere zeeën leren bevaren. Met deze kennis en dit inzicht kan je je mensen doelbewuster begeleiden en effectiever interventies doen, waardoor de AI-transitie van je organisatie succesvol verloopt.

Dit online college is onderdeel van de AI Academy

Wil je dit online college en nog vele andere online trainingen op het gebied van AI & ChatGPT volgen?

Dat kan in de online AI Academy. Ontwikkel je kennis en skills op het gebied van AI en ChatGPT met meer dan 100 online leermodules.

Topspreker: Hans Hoornstra

Hans Hoornstra ontwikkelde een authentieke visie op digitalisering. Met het boek Digitale Intelligentie, zijn lezingen en trainingen brengt hij de invloed van digitale ontwikkelingen op een heldere manier in kaart. Zijn twee modellen: het historisch model van vaardigheden en het Columbusmodel zijn eenvoudig te begrijpen en bieden helder inzicht in de samenhang van 21e-eeuwse vaardigheden.

Hoornstra is spreker en als consultant betrokken bij diverse overheidsorganisaties en  onderwijsinstellingen. Hij is adviseur van de minister van Onderwijs van Aruba. Op 1 juni schrijft hij op één dag een boek over kunstmatige intelligentie: het AI van Columbus.

Zorgen dat jij mee kan met de AI-revolutie?

Wil jij toekomstbestendig blijven? Bereid je voor met de online AI Academy! Leer de ongekende mogelijkheden van AI te benutten en zorg dat je niet achterop raakt op je concurrentie.