Online college

De impact van AI op HR en personeelsbehoefte

Wat leer je in dit online college?

Werving en selectie, talentmanagement en verzuim vormen al jaren de top drie in het prioriteitenlijstje van de Nederlandse HR-professional. Zo blijkt uit het jaarlijkse HR-trendonderzoek van Berenschot, Performa en AFAS Software onder meer dan 2000 HR-professionals. Organisaties lijken niet verder te kijken dan deze prioriteiten, terwijl de huidige krapte op de arbeidsmarkt in combinatie met ontwikkelingen zoals de sterke opkomst van AI om een andere aanpak vraagt.

Het thema vernieuwing ontbreekt jammerlijk in de prioriteitenlijst van HR. Helemaal in het openbaar bestuur en de collectieve sector, waar het behoud van medewerkers momenteel nog ingewikkelder is. Welke invloed hebben ontwikkelingen als AI op de beleidsagenda van HR? Wat betekent het voor HR zelf en wat voor de personeelsbehoefte van de organisatie? Hans van der Spek geeft tekst en uitleg in dit online college.

Dit online college is onderdeel van de AI Academy

Wil je dit online college en nog vele andere online trainingen op het gebied van AI & ChatGPT volgen?

Dat kan in de online AI Academy. Ontwikkel je kennis en skills op het gebied van AI en ChatGPT met meer dan 100 online leermodules.

Topspreker: Hans van der Spek

Hans van der Spek MMC RI studeerde Bedrijfseconomie aan de HEAO in Zwolle, waarna hij enige jaren werkzaam is geweest binnen de werkgebieden Finance, ICT en HRM. Daarnaast volgde hij met succes de studie AMBI (Informatica) en de Masteropleiding Management Consultancy aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Sinds 2009 is Hans als adviseur werkzaam bij Berenschot. Hij heeft ruime ervaring met opdrachten op het gebied van benchmarking en het doorlichten van HR-afdelingen. Naast adviseur is hij manager van het Kenniscentrum M&O van Berenschot, verantwoordelijk voor de uitvoering van talrijke onderzoeken en surveys op het gebied van HR.

Zorgen dat jij mee kan met de AI-revolutie?

Wil jij toekomstbestendig blijven? Bereid je voor met de online AI Academy! Leer de ongekende mogelijkheden van AI te benutten en zorg dat je niet achterop raakt op je concurrentie.