Online college

Waarom hebben we AI eigenlijk nodig? - Part 2

Wat leer je in dit online college?

Een hallucinerende chatbot van Snapchat. Een muziekvideo van Drake die gegenereerd is door AI. Een verslavend TikTok-algoritme waardoor jongeren een negatief zelfbeeld krijgen…

Maar ook: effectiever kunnen leren omdat je een chatbot specifieke vragen kunt stellen of samenvattingen kan laten maken. Ontwerpen van bruggen, gebouwen of viaducten ontdekken die je als mens nooit had kunnen verzinnen. Een auto die zelf zijn weg vindt.

AI zet ons leven op zijn kop. Dat vergt analyse, reflectie, aanpassing, regelgeving en bovenal menselijke denkkracht. In twee online discussies gaat Joe van Burik samen met Ben van der Burg met jou onze menselijke denkkracht inzetten om zo optimaal mogelijk met AI om te kunnen gaan, nu en in de toekomst.

Dit online college is onderdeel van de AI Academy

Wil je dit online college en nog vele andere online trainingen op het gebied van AI & ChatGPT volgen?

Dat kan in de online AI Academy. Ontwikkel je kennis en skills op het gebied van AI en ChatGPT met meer dan 100 online leermodules.

Topspreker: Joe van Burik

Joe van Burik is presentator, podcastmaker en redacteur bij BNR Nieuwsradio. Je hoort hem bijna dagelijks in de Tech Update met het laatste nieuws over digitale technologie tijdens de nieuwsuitzendingen.

In BNR Digitaal gaat hij daar, vergezeld door Ben van der Burg, elke woensdag dieper op in met gasten uit de techwereld – evenals in de discussiepodcast Nexus. Daarnaast maakt hij de podcast All in the Game, voor iedereen die meer wil horen over videogames.

Zorgen dat jij mee kan met de AI-revolutie?

Wil jij toekomstbestendig blijven? Bereid je voor met de online AI Academy! Leer de ongekende mogelijkheden van AI te benutten en zorg dat je niet achterop raakt op je concurrentie.