Online college

Robot van de toekomst combineert modellen met AI-leren

Wat leer je in dit online college?

Veel robots gebruiken nog geen AI voor de besturing. Hun controle is afhankelijk van bekende modellen. Nadeel is dat robots niet leren. AI-systemen bieden nieuwe indrukwekkende perspectieven, maar brengen ook complexe uitdagingen met zich mee. AI vereist doorgaans enorme hoeveelheden gelabelde gegevens en rekenkracht. Bovendien staan ​​robots in wisselwerking met de echte fysieke wereld en zijn ​​er uitdagingen om op een veilige manier te leren.

Beide methodes – modelmatige sturing én op AI-gestoelde leermethodes – hebben voor- en nadelen. Het combineren van het beste van twee werelden is waarschijnlijk de oplossing. In dit online college laat Bram Vanderborght zien wat we van intelligente lerende robots kunnen verwachten.

Dit online college is onderdeel van de AI & ChatGPT Summer Academy

Wil je dit online college en nog vele andere interactieve online sessies van diverse experts op het gebied van AI & ChatGPT volgen?

Dat kan tijdens de online AI & ChatGPT Summer Academy: het grootste event in de Benelux op het gebied van AI.

Topspreker: Bram Vanderborght

Prof. dr. ir. Bram Vanderborght promoveerde in 2007 aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij deed onderzoek aan het JR-lab in AIST, Tsukuba (Japan) en deed zijn postdoconderzoek aan het Italian Institute of Technology. Sinds 2009 is hij professor aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Hij had een ERC-startsubsidie ​​en coördineert momenteel drie EU-projecten over slimme en zelfherstellende materialen voor zachte robots. Zijn onderzoeksgebieden zijn mens-robot samenwerking voor toepassingen in de gezondheid en productie, zoals exoskeletten, prothesen, sociale robots, drones en cobots. Hij is als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Interuniversitair Micro-elektronica Instituut (imec), België.

Andere topsprekers bij de Summer Academy:

Mieke De Ketelaere

Adj Professor bij 
Vlerick Business School

Keynote: "Generatieve AI: hype, hoop of onheil?"

Ben van der Burg

Commercieel directeur bij 
Triple

Keynote: "Waarom hebben we AI eigenlijk nodig? - Part 1"

Jim Stolze

Tech entrepreneur bij 
Aigency

Keynote: "Maak jouw organisatie innovatiever met AI"

Zorgen dat jij mee kan met de AI-revolutie?

Wil jij toekomstbestendig blijven? Bereid je voor met de online AI & ChatGPT Summer Academy! Leer de ongekende mogelijkheden van AI te benutten en zorg dat je niet achterop raakt op je concurrentie.