SkillsTown zet de standaard voor inclusief online leren

Eindhoven, 8 februari 2024 – SkillsTown, de toonaangevende online opleider, zet een grote stap vooruit in inclusief online leren door het eerste online leerplatform in Nederland te introduceren dat toegankelijk is voor iedereen. Het innovatieve platform breekt barrières door toegankelijkheid te bieden aan mensen met uiteenlopende beperkingen, inclusief visuele, auditieve, lichamelijke en cognitieve uitdagingen.

Een revolutionaire stap in inclusief leren

In Nederland leven ongeveer 4,5 miljoen mensen met een beperking, wat neerkomt op 25% van de medewerkers in het arbeidsproces. SkillsTown wil leren en ontwikkelen mogelijk maken voor iedereen en heeft zijn online leeromgeving daarom volledig aangepast aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Met een gerichte set van rond de 500 producten, aangeboden in meerdere talen en diverse leervormen zoals essentials, e-learning, webinars en podcasts, zet SkillsTown een nieuwe norm voor inclusief onderwijs.

“We zijn trots dat we de eerste in Nederland zijn die leren toegankelijk maakt voor iedereen. Door ons platform aan te passen aan de WCAG-standaarden, kunnen we een leermogelijkheid bieden die écht inclusief is,” zegt Tom Bos, CEO van SkillsTown. “Het gaat erom dat we niemand uitsluiten en dat we gelijke kansen bieden aan iedereen die wil leren en groeien, ongeacht de uitdagingen waar zij mee leven.”

"We zijn trots dat we de eerste in Nederland zijn die leren toegankelijk maakt voor iedereen. Door ons platform aan te passen aan de WCAG-standaarden, kunnen we een leermogelijkheid bieden die écht inclusief is," - Tom Bos, CEO van SkillsTown.

Leren zonder grenzen of belemmeringen

Bij SkillsTown staat toegankelijkheid als standaard hoog in het vaandel, met een leeromgeving die iedereen in staat stelt om te leren en zich te ontwikkelen. Voor medewerkers met auditieve beperkingen is er bijvoorbeeld ondertiteling beschikbaar om video’s te volgen, terwijl beschrijvende alt-teksten bij afbeeldingen en aanpassingen in tekstgrootte het leerproces voor mensen met visuele uitdagingen en dyslexie vergemakkelijken.

Het platform is ontworpen om navigatie zonder muis mogelijk te maken, wat het toegankelijk maakt voor gebruikers met motorische beperkingen en de interface is intuïtief, zodat alle gebruikers efficiënt door trainingen en materialen kunnen bewegen. Bovendien zijn er instellingen om het kleurcontrast aan te passen binnen het online leerplatform, wat een optimale en comfortabele leerervaring biedt voor mensen met moeite in kleurherkenning.

Zelf inclusieve leercontent ontwikkelen

SkillsTown gelooft dat ontwikkeling geen grenzen kent. Met de auteurstool ‘Create’, maakt SkillsTown het mogelijk voor organisaties om zelf inclusieve leercontent te ontwerpen. Deze tool stelt iedereen in staat om materiaal te creëren dat aansluit bij de diverse behoeften van hun medewerkers, waardoor het leeraanbod niet alleen breder maar ook rijker wordt.

Een uitnodiging tot groei

SkillsTown nodigt bedrijven en individuen uit om het verschil in leren te ervaren en elk van hun medewerkers te voorzien van de middelen die zij nodig hebben om te excelleren. Het platform is beschikbaar voor alle organisaties die waarde hechten aan inclusief leren en ontwikkeling.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: