Online trainingen voor de kinderopvang

In de kinderopvang ligt de focus natuurlijk op de ontwikkeling van de kinderen. Ons gepersonaliseerde online leerplatform met meer dan 800 online trainingen helpt jouw medewerkers om ook aan hun eigen ontwikkeling te werken en bij te blijven met alle essentiële vakkennis.

Play Video

Deze kinderopvangorganisaties maken al gebruik van onze online trainingen

Creëer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in de kinderopvang

Een medewerkster in de kinderopvang speelt samen met drie kinderen met Duplo.

Medewerkers binnen de kinderopvang moeten over veel kennis beschikken en krijgen dagelijks te maken met verschillende methodieken en processen waarin ze bij moeten blijven. Denk aan bepaalde wet- en regelgevingen, meldcodes en ontwikkelingsmethodieken. Ook het goed inwerken van nieuwe medewerkers in de kinderopvang is een essentieel maar tijdrovend proces. Het blijkt dan ook vaak lastig voor medewerkers om – naast de zorg voor de kinderen – de tijd te vinden om aan hun eigen ontwikkeling te werken.

Het online leerplatform van SkillsTown biedt dé oplossing voor kinderopvangorganisaties. Medewerkers kunnen via online trainingen eenvoudig en snel de benodigde kennis opdoen op een moment dat het hen uitkomt. Op deze manier kunnen ze zich snel weer concentreren op de ontwikkeling van de kinderen, terwijl er ook ruimte blijft voor hun eigen groei.

Zo blijven je medewerkers altijd en overal up-to-date​

In een omgeving waar het kind altijd voorop staat, geven onze online trainingen voor de kinderopvang jouw medewerkers de ruimte om ook aan hun eigen ontwikkeling te werken. Altijd makkelijk toegankelijk in een gepersonaliseerd leerplatform.

Actueel trainingsaanbod

Binnen de kinderopvang veranderen regels en methodieken snel. Speel hier snel op in door medewerkers actuele trainingen te laten volgen.
Bekijk het trainingsaanbod hier.

Verschillende leervormen

Iedereen leert het beste op zijn of haar eigen manier. Met onze 7 verschillende leervormen kunnen medewerkers informatie opdoen op de manier die het beste bij ze past.

Altijd en overal te volgen

Al onze trainingen zijn online te volgen, handig bereikbaar op één plek in een gepersonaliseerd leerplatform. Zo kunnen medewerkers zichzelf overal en op ieder moment ontwikkelen.

Zelf trainingen maken

Wil je zelf trainingen toevoegen met organisatie-specifieke kennis of protocollen? Binnen het leerplatform maak je met onze auteurstool eenvoudig en snel eigen leercontent.

Ontdek alle voordelen voor jouw organisatie

Een uitgebreid trainingsaanbod

Onze online trainingen bieden jouw medewerkers in de kinderopvang de mogelijkheid om op een tijd-efficiënte en laagdrempelige manier aan hun eigen ontwikkeling te werken.

Trainingen voor de kinderopvang

Algemene actuele trainingen

Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie
Play Video

We werken met SkillsTown voornamelijk samen in het creëren van leercontent (...) Maar we vinden het ook ontzettend fijn dat er al een vast pakket aan trainingen is waar we cursussen uit kunnen pakken, zodat we niet voor alles het wiel opnieuw hoeven uit te vinden.

Elisa Somsen
Coördinator ontwikkeling & kwaliteit bij Kindergarden

Neem direct contact op

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van ons online leerplatform en de online trainingen voor jouw kinderopvangorganisatie. Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en dan nemen we contact met je op!

Liever direct contact?

Denise staat - bijna dag en nacht 😉 - voor je klaar!

Veelgestelde vragen over online trainingen in de kinderopvang

In de kinderopvang is het van vitaal belang dat medewerkers goed zijn opgeleid en voortdurend hun kennis bijwerken. Online trainingen hebben een enorme impact op de manier waarop medewerkers in de kinderopvang worden opgeleid. De flexibiliteit, toegankelijkheid en interactiviteit maken online trainingen tot een waardevol instrument voor de professionele ontwikkeling van medewerkers.

Door te investeren in online trainingen kunnen kinderopvangorganisaties hoogwaardige zorg en educatie bieden, wat resulteert in positieve resultaten voor zowel medewerkers als de kinderen. Maar wat zijn de voordelen nu precies, en hoe kun je online trainingen het beste inzetten binnen de kinderopvang? Dat lees je hier!

Online trainingen bieden tal van voordelen voor professionals in de kinderopvang. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

Flexibiliteit: Online trainingen bieden de mogelijkheid om te leren op je eigen tempo en volgens jouw eigen schema. Dit is ideaal voor drukke kinderopvangprofessionals die hun opleiding willen combineren met werk en gezinsverantwoordelijkheden.

Diverse onderwerpen: Er zijn online trainingen beschikbaar over een breed scala aan onderwerpen die relevant zijn voor de kinderopvang. Van pedagogiek tot veiligheid en gezondheid, je kunt je kennis en vaardigheden op verschillende gebieden versterken.

Praktische toepassing: Online trainingen zijn gericht op praktische toepassing. Je kunt de geleerde kennis direct in de praktijk brengen en zo je professionele vaardigheden verbeteren.

Kostenbesparend: Online trainingen zijn betaalbaarder dan traditionele klassikale cursussen. Hierdoor kun je waardevolle kennis opdoen zonder grote investeringen te doen.

Interactief leren: Veel van onze online trainingen maken gebruik van interactieve leermiddelen, zoals video’s, quizzes en simulaties. Dit maakt het leren boeiend en effectief.

Constante toegang tot materiaal: Je kinderopvangmedewerkers hebben altijd toegang tot het online leerplatform. Zo kunnen ze op elk gewenst moment terugkeren naar de lesstof voor een opfriscursus.

Online trainingen bieden diverse mogelijkheden om de kennis en expertise van kinderopvangmedewerkers te vergroten en te verrijken.

Medewerkers kunnen via online trainingen leren over de nieuwste pedagogische methoden, veiligheidspraktijken en communicatietechnieken, wat hun zorg voor de kinderen verbetert. Daarnaast kunnen kinderopvangmedewerkers door deze trainingen op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied, waaronder innovatieve benaderingen en actuele trends in de kinderopvang, wat hun werk fris en relevant houdt.

Interactieve online trainingen bieden medewerkers de mogelijkheid om te oefenen met situaties die ze in hun dagelijkse werk kunnen tegenkomen. Dit stelt hen in staat om hun vaardigheden te verbeteren en vertrouwen op te bouwen in de praktijk.

Na het volgen van een training kunnen medewerkers het online materiaal als naslagwerk raadplegen. Zo kunnen ze belangrijke punten herhalen en hun kennis opfrissen wanneer dat nodig is. Daarnaast kunnen online trainingen quizzen en toetsen bevatten om de kennis van medewerkers te testen. Dit helpt bij het identificeren van sterke punten en gebieden die mogelijk extra aandacht nodig hebben.

Door online trainingen op deze manier effectief in te zetten, kunnen kinderopvangmedewerkers hun vaardigheden verder ontwikkelen en de kwaliteit van de kinderopvang verbeteren, wat uiteindelijk ten goede komt aan de kinderen en hun welzijn.

Om ervoor te zorgen dat kinderopvangmedewerkers proactief het online leerplatform gebruiken, zijn er verschillende strategieën die je kunt toepassen:

Creëer bewustwording: Communiceer duidelijk en regelmatig over het online leerplatform. Laat medewerkers weten waarom het platform belangrijk is voor hun professionele groei en hoe het bijdraagt aan het verbeteren van hun vaardigheden en kennis.

Betrokkenheid van leidinggevenden: Zorg ervoor dat leidinggevenden het gebruik van het online leerplatform ondersteunen en aanmoedigen. Het tonen van betrokkenheid vanuit de leiding geeft medewerkers het signaal dat het platform serieus wordt genomen.

Persoonlijke relevantie: Maak duidelijk hoe het online leerplatform relevant is voor de dagelijkse taken en groei van de medewerkers. Toon aan hoe het hen kan helpen om effectiever en zelfverzekerder te zijn in hun werk.

Beloningsprogramma: Overweeg een beloningsprogramma of erkenningssysteem voor medewerkers die actief gebruik maken van het online leerplatform. Dit kan hen motiveren om deel te nemen en zich in te zetten voor hun professionele ontwikkeling.

Toegankelijkheid: Zorg ervoor dat het online leerplatform eenvoudig toegankelijk is door bijvoorbeeld een link te plaatsen op jullie intranet. Zo is deze makkelijk te vinden.

Meet de voortgang: Houd de voortgang van medewerkers bij en deel de resultaten met hen. Laat zien welke vooruitgang ze hebben geboekt en welke nieuwe vaardigheden ze hebben ontwikkeld door het gebruik van het online leerplatform.

Door deze strategieën toe te passen, kun je kinderopvangmedewerkers aanmoedigen om proactief gebruik te maken van het online leerplatform en zichzelf te blijven ontwikkelen in hun vakgebied. Ons implementatieteam helpt je bij elke stap.

Een effectieve manier om medewerkers te betrekken bij het online leerplatform is door het platform te gebruiken om essentiële kennis en informatie te delen. Samen zorgen we dat je kinderopvangmedewerkers toegang krijgen tot relevante online trainingen om hun vaardigheden en kennis te vergroten.

Ook kun je eigen e-learning modules ontwikkelen en meteen publiceren binnen je online leerplatform met onze nieuwe auteurstool Create. Door eigen relevante online trainingen toe te voegen zullen medewerkers zich ook meer betrokken voelen. Zo creëer je een inspirerende en stimulerende online leeromgeving.

Online trainingen hebben een significante invloed op kinderopvangmedewerkers en kunnen diverse voordelen bieden voor hun professionele ontwikkeling en dagelijkse werkzaamheden.

Verbeterde kwaliteit van kinderopvang: Door online trainingen kunnen kinderopvangmedewerkers hun pedagogische kennis en vaardigheden versterken. Dit heeft directe invloed op de kwaliteit van de zorg en educatie die ze aan de kinderen bieden, waardoor ze een positieve impact hebben op de ontwikkeling van de kinderen.

Professionele groei: Online trainingen stellen kinderopvangmedewerkers in staat om zich voortdurend bij te scholen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Ze kunnen toegang krijgen tot specifieke cursussen en modules die aansluiten bij hun behoeften en interesses, waardoor ze zich kunnen specialiseren in bepaalde gebieden binnen de kinderopvang.

Verhoogde motivatie: Online trainingen kunnen medewerkers motiveren en enthousiasmeren om zichzelf voortdurend te blijven ontwikkelen. Het vergaren van nieuwe kennis en vaardigheden kan hen een gevoel van voldoening geven en hun zelfvertrouwen vergroten in hun rol als kinderopvangmedewerker.

Efficiëntie: Dankzij online trainingen kunnen kinderopvangmedewerkers snel toegang krijgen tot relevante informatie en middelen. Dit kan de leerervaring efficiënter maken en hen in staat stellen om nieuwe kennis en vaardigheden sneller toe te passen in de praktijk.

Nieuwe inzichten: Online trainingen bieden kinderopvangmedewerkers de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en methoden in de sector. Ze kunnen leren van experts en ervaringen delen met andere professionals, wat kan leiden tot verbeterde dienstverlening.

Ja, het online leerplatform kan volledig worden afgestemd op jullie behoeften. Met onze flexibele aanpak kunnen jullie online trainingen toevoegen of uitsluiten, en belangrijke trainingen in de schijnwerpers zetten door middel van leerlijnen. Bovendien bieden we een nieuwe auteurstool ‘Create’ waarmee jullie eenvoudig eigen e-learning modules kunnen creëren.

Tijdens het implementatieproces staan we klaar om jullie te ondersteunen bij het opzetten van het online leerplatform op een manier die perfect past bij jullie organisatie. Zo kunnen jullie optimaal profiteren van de mogelijkheden van het leerplatform en het naadloos laten aansluiten op jullie specifieke leerbehoeften en doelstellingen in de kinderopvang.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

PIMG7091
Blogartikel

Zo verander jij je negatieve denkgewoonten voor een positievere mindset

PIMG7048
Blogartikel

Verbeter privacy op de werkvloer met deze 3 tips

PIMG8307
Blogartikel

Verbeter je werkprestaties met mindfulness voor op de werkvloer

verhoog-motivatie-met-leerlijnen-
Blogartikel

Verhoog de leermotivatie van je medewerkers met leerlijnen

leer-beter-plannen
Blogartikel

Leer beter plannen in 5 stappen

Social Learning
Blogartikel

De kracht van social learning binnen organisaties

samenwerking-bestuurdersacademie-nederland
Blogartikel

SkillsTown en Bestuursacademie Nederland starten samenwerking voor kwalitatieve overheidseducatie

PIMG7591
Blogartikel

Leer beter omgaan met veranderingen op het werk

Een goede eerste indruk
Blogartikel

Zo maak je altijd een goede eerste indruk

inclusief-leren
Blogartikel

SkillsTown zet de standaard voor inclusief online leren