Online training voor zorgprofessionals

Geef jouw zorgprofessionals meer tijd voor cliënten en trek nieuwe medewerkers aan met een passend opleidingsbeleid.

Laagdrempelige en kostenefficiënte bijscholing in de zorg

Veel zorgprofessionals hebben weinig tijd. Onze online trainingen bieden hen de juiste handvatten om hun dagelijkse werkzaamheden efficiënt en juist uit te voeren, en hun vakkennis up-to-date te houden.

Uitgebreid trainingsaanbod

Laat medewerkers zichzelf ontwikkelen hoe, waar en wanneer ze willen met een uitgebreid aanbod aan vakinhoudelijke en algemene trainingen.

Kostenefficiënte oplossing

Met digitale trainingen bespaar je veel tijd en geld ten opzichte van klassikale opleidingen. Én kennis kan gemakkelijk opgefrist worden.

Zelf trainingen plaatsen

Zelf trainingen toevoegen met organisatie-specifieke kennis of protocollen? Ook dat gaat gemakkelijk en snel in het online platform!

Gepersonaliseerd platform

Het leerplatform is volledig naar eigen look & feel te personaliseren. Zo is deze meteen te herkennen voor jouw medewerkers.

Ontdek het trainingsaanbod

Maak kennis met de online trainingen om de skills van jouw zorgprofessionals op een laagdrempelige en kostenefficiënte manier up-to-date te houden.

Zorg trainingen

Standaard actuele trainingen

Gratis en geheel vrijblijvend

Veelgestelde vragen over online trainingen in de zorg

Binnen de zorgbranche is online training van groot belang. Het biedt zorgprofessionals namelijk de mogelijkheid om efficiënt en flexibel te leren, en het stelt je organisatie in staat om snel en nauwkeurig nieuwe protocollen en procedures te implementeren.

Bovendien stimuleren online trainingen een cultuur van voortdurend leren, wat bijdraagt aan een verbeterde zorgverlening en competentie van medewerkers in de zorg. Maar wat zijn nu precies de voordelen, en hoe zorg je ervoor dat je zorgmedewerkers daadwerkelijk aan de slag gaan met de online trainingen? Dat lees je hieronder.

Binnen de zorgbranche bieden online trainingen tal van voordelen die bijdragen aan een verbeterde zorgverlening en ontwikkeling van zorgprofessionals. Enkele belangrijke voordelen zijn:

Flexibiliteit: Online trainingen stellen zorgprofessionals in staat om op hun eigen tempo en op geschikte momenten te leren. Ze kunnen de trainingen volgen zonder dat ze daarvoor fysiek aanwezig moeten zijn, waardoor het gemakkelijker wordt om trainingen in te passen in hun drukke werkschema’s.

Snelle kennisverspreiding: Nieuwe protocollen, procedures en medische ontwikkelingen kunnen snel en efficiënt worden gedeeld met alle medewerkers binnen je zorgorganisatie. Dit zorgt voor uniforme en up-to-date kennis bij het gehele team.

Kostenbesparing: Het implementeren van online trainingen kan kosteneffectief zijn vergeleken met traditionele opleidingsmethoden. Er zijn geen reis- en verblijfskosten voor fysieke bijeenkomsten, en het vereist geen grote investeringen in lesmateriaal.

Voortdurend leren: Online trainingen bevorderen een cultuur van voortdurend leren binnen de zorginstelling. Medewerkers worden gestimuleerd om zichzelf te blijven ontwikkelen en up-to-date te blijven met de nieuwste inzichten en technieken in de medische wereld.

Individuele leerroutes: Zorgprofessionals hebben vaak verschillende leerbehoeften. Met online trainingen kunnen ze hun eigen leerroutes kiezen en zich richten op de onderwerpen die voor hun functie en interesse relevant zijn.

Het stimuleren van zorgmedewerkers om online trainingen te volgen is van essentieel belang voor een succesvolle implementatie van e-learning in de zorg. Het implementatieteam van SkillsTown helpt je hier graag bij, maar we geven je graag alvast enkele tips:

Duidelijke communicatie: Zorg voor een duidelijke en positieve communicatie over het belang van de online trainingen en hoe ze bijdragen aan hun persoonlijke en professionele groei. Benadruk ook hoe deze trainingen de zorgverlening verbeteren en de patiëntenzorg optimaliseren.

Relevantie en interesse: Zet online trainingen die relevant zijn voor je zorginstelling in de spotlight binnen het online leerplatform. Dit vergroot de motivatie om de trainingen te volgen. Ons implementatieteam helpt je hierbij.

Betrek management en leidinggevenden: Zorg ervoor dat het management en de leidinggevenden actief betrokken zijn bij het stimuleren van online trainingen. Als leidinggevende kun je het goede voorbeeld geven door zelf ook actief deel te nemen aan de online trainingen. Dit inspireert je team om hetzelfde te doen.

Incentives en beloningen: Overweeg om beloningen aan te bieden voor medewerkers die de trainingen succesvol afronden. Bij veel online trainingen kunnen medewerkers certificaten halen, maar denk ook aan andere vormen van erkenning, zoals tastbare prijzen.

Door een combinatie van deze strategieën toe te passen, vergroot je de kans dat je zorgmedewerkers gemotiveerd en enthousiast zijn om de online trainingen te volgen, wat uiteindelijk zal leiden tot een beter opgeleid en competenter zorgteam.

Een effectieve manier om zorgmedewerkers te betrekken bij het online leerplatform is door het platform te gebruiken om relevante kennis en informatie te delen die essentieel is voor hun werk in de zorgsector. Door ervoor te zorgen dat je zorgprofessionals toegang hebben tot boeiende online trainingen die hun vaardigheden en kennis vergroten, zullen ze zich gemotiveerd voelen om actief deel te nemen aan het leerproces.

Bovendien kun je gebruik maken van onze nieuwe auteurstool Create om eigen e-learning modules te ontwikkelen en meteen te publiceren binnen het online leerplatform. Door eigen, op maat gemaakte online trainingen toe te voegen, kunnen medewerkers zich nog meer betrokken voelen, omdat de trainingen specifiek zijn afgestemd op de context en de uitdagingen waarmee ze dagelijks te maken hebben. Zo creëer je een inspirerende en stimulerende online leeromgeving die aansluit bij de behoeften van je zorgteam.

Online trainingen hebben een positieve invloed op medewerkers binnen de zorgbranche. Ze bieden tal van voordelen:

Verbeterde kennis en vaardigheden: Online trainingen stellen zorgmedewerkers in staat om hun kennis en vaardigheden voortdurend te verbeteren. Ze kunnen zich verdiepen in specifieke zorggerelateerde onderwerpen, waardoor ze beter zijn uitgerust om hoogwaardige zorg te bieden, maar ook in andere vaardigheden zoals communicatie, omgaan met agressie, digitale veiligheid en meer.

Up-to-date blijven met nieuwe ontwikkelingen: De zorgbranche is voortdurend in beweging, met nieuwe medische inzichten, behandelmethoden en protocollen. Binnen het online leerplatform kunnen je medewerkers op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen om hun kennis te actualiseren.

Individuele leerroutes: Online trainingen kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van zorgmedewerkers. Hierdoor kunnen ze zich richten op onderwerpen die relevant zijn voor hun functie en carrièredoelen, wat de leerervaring persoonlijker en effectiever maakt.

Verbeterde kwaliteit van zorg: Door regelmatig deel te nemen aan online trainingen kunnen zorgmedewerkers hun kennis en vaardigheden versterken, wat directe invloed heeft op de kwaliteit van zorg die ze kunnen bieden aan patiënten en cliënten.

Ja, het online leerplatform kan volledig worden afgestemd op de behoeften van jouw organisatie. In je volledig gepersonaliseerde leerplatform kun je relevante online trainingen toevoegen en belangrijke trainingen in de schijnwerpers zetten door middel van leerlijnen. Bovendien kun je gebruik maken van onze nieuwe auteurstool ‘Create’ waarmee je eenvoudig eigen e-learning modules kunnen creëren.

Tijdens het implementatieproces staan we klaar om je te ondersteunen bij het opzetten van het online leerplatform op een manier die perfect past bij jouw zorginstantie. Zo profiteer je optimaal van de mogelijkheden van het leerplatform en kun je het naadloos laten aansluiten op de specifieke leerbehoeften en doelstellingen van jouw organisatie.

Het platform zelf ervaren?

We laten je alle voordelen van het online leerplatform graag zelf ervaren tijdens een (online) demo. Gratis en geheel vrijblijvend.

▸ Gratis whitepaper

Zorgprofessionals hebben meer tijd voor cliënten dankzij online leren