Corendon geeft juist tijdens crisis extra aandacht aan medewerkerontwikkeling

Eén van de branches die enorm hard getroffen is door de uitbraak van het coronavirus is de reisbranche. Bij Corendon zijn inmiddels tot 1 juni dan ook alle reizen geannuleerd. En net als bij vrijwel alle andere bedrijven, werken ook de medewerkers van Corendon nu vooral vanuit huis. Maar hoe pak je dit als bedrijf aan? Hoe zorg je ervoor dat er toch zo productief mogelijk wordt gewerkt? En wat voor effect heeft dit op de inzet van leren en ontwikkelen? Marye Veerhuis, HR manager bij Corendon vertelt in dit artikel hoe zij hiermee omgaan.

Sinds 2018 maakt Corendon gebruik van de online leeromgeving van SkillsTown. In combinatie met fysieke trainingen en opleidingen bieden ze een totaalpakket aan opleiding en ontwikkeling voor hun medewerkers. “We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich gedurende hun loopbaan blijven ontwikkelen. Daarom doen we veel aan ontwikkeling en training. Enerzijds met vakinhoudelijke opleidingen en anderzijds met de online trainingen van SkillsTown via Corendon College”, vertelt Marye. “Naast het feit dat wij het belangrijk vinden om te investeren in de ontwikkeling van medewerkers en onze organisatie, is dit ook bij de medewerkers zelf een belangrijke vereiste bij het selecteren van een werkgever. Juist de millennials vinden het belangrijk dat er ruimte is voor ontwikkeling.”

Creatief omgaan met de situatie

Sinds de uitbraak van het coronavirus is er echter veel veranderd. Alle medewerkers van Corendon, op bepaalde afdelingen of functies na, zijn thuis komen te zitten. Marye vertelt: “Een groot deel van ons personeel kan vanuit huis werken, maar dat geldt helaas niet voor alle functies. Juist nu investeren we daarom extra in opleiding en ontwikkeling. De uitbraak van het coronavirus, hoe verdrietig ook, biedt op dat gebied mogelijkheden omdat medewerkers meer tijd hebben. Het doel is dat we hier sterker uit komen en onszelf de tijd moeten geven en gunnen om bezig te gaan met onze eigen ontwikkeling. We kunnen het gat natuurlijk nooit helemaal opvullen, maar met Corendon College kunnen we toch een perspectief bieden.”

"We kunnen het gat natuurlijk nooit helemaal opvullen, maar met Corendon College kunnen we toch een perspectief bieden."

Activeren van Corendon College

Vanuit het oogpunt dat medewerkers nu meer tijd beschikbaar hebben, heeft Corendon dan ook een aantal initiatieven bedacht om juist de grote groep operationele functies extra aan te sporen om te investeren in hun persoonlijke ontwikkeling. Zo gaf CEO Steven van der Heijden een live presentatie waarbij hij alle vragen van alle medewerkers beantwoordde over de huidige situatie. Daarbij benadrukte hij de beschikbaarheid van Corendon College. Ook zijn de leerlijnen Duurzaamheid, Vitaliteit, Efficiënt werken en Microsoft Office klaargezet. 

En met een Health challenge voor probeert het bedrijf collega’s uit te dagen en te motiveren om gezond te blijven. Marye legt uit: “We merken dat het op afstand werken heel goed gaat, maar realiseren ons ook dat collega’s hierdoor geïsoleerd kunnen raken. We vinden het belangrijk ook daar aandacht aan te besteden. Daarom hebben we verschillende uitdagingen geformuleerd die medewerkers dagelijks kunnen aangaan. Dat kan iets kleins zijn, zoals voldoende water drinken of iets groters zoals het behalen van je stappendoel. Hierbij verwijzen we dan ook weer naar bijpassende trainingen in het online platform Corendon College, zoals kantooroefeningen en trainingen over mindfulness.”

Beleid rondom Corendon College

Ook vóór de coronacrisis werd er veel aandacht besteed aan Corendon College. Enerzijds om trainingen aan te bieden op gebieden waar dingen (nog) niet goed gaan. Bijvoorbeeld vaardigheden die nog onvoldoende ontwikkeld zijn of bepaalde bedrijfsprocessen die vernieuwd zijn en kenbaar gemaakt moeten worden. Anderzijds wordt het gebruikt om in te spelen op dagelijkse veranderingen in de branche en medewerkers de mogelijkheid te bieden op eigen initiatief trainingen te volgen.

"Het voordeel is dat het nu voor ál onze medewerkers kosteloos is omdat wij het organisatiebreed hebben aangeschaft; dus ook voor de airline."

“Het voordeel is dat het nu voor ál onze medewerkers kosteloos is omdat wij het organisatiebreed hebben aangeschaft; dus ook voor de airline. Bij ieder ontwikkelvraagstuk kijken we eerst of we een passende training binnen Corendon College kunnen vinden. En omdat het een online platform is, dat voor iedere medewerker toegankelijk is, kunnen we daarnaast de verantwoordelijkheid bij de medewerker zelf leggen”, aldus Marye. “We hebben gebruik gemaakt van single sign on zodat het heel laagdrempelig is voor de medewerkers. Vanaf het begin af aan merkten we dat het platform goed ontvangen werd. Voor ons gevoel hoefden wij er dus niet erg hard aan te trekken. En sinds de uitbraak van corona is het gebruik sterk toegenomen.”

Blijven communiceren

De huidige situatie is natuurlijk geen ideale situatie. En als er één ding in deze huidige situatie van groot belang is, dan is dat volgens Marye communicatie. “Communicatie is het allerbelangrijkste. Inlevingsvermogen en blijven praten zorgt ervoor dat je weet wat medewerkers denken, wat ze belangrijk vinden en hoe ze een initiatief als een online leeromgeving ontvangen”, aldus Marye. “Daarnaast is het prettig om een aantal ambassadeurs binnen je organisatie te hebben om de online leeromgeving te laten leven. Als zij ervaringen delen, spreekt dat meer aan bij collega’s dan wanneer het vanuit HR komt.”

Net als Corendon aan de slag met online training in jouw organisatie?

Danny of een van zijn collega's vertelt je tijdens een vrijblijvende demo alles over de mogelijkheden.
Deel deze klantcase:

Ook interessant voor jou: