Zo krijgt uitzendbureau FID medewerkers aan het leren

Dit jaar heeft uitzendbureau FID een eigen online omgeving gelanceerd om hun medewerkers op een inspirerende, leuke en vooral effectieve manier te voorzien van kennis en skills. Via SkillsTown Connect maken ze daarbij gebruik van het online SkillsTown platform. We spraken Joris Levering, manager commercie & operatie bij FID over zijn ervaringen.

“Onze eigen medewerkers werken zowel vanuit onze vestigingen als op verzoek op locatie van onze opdrachtgevers. We zitten verspreid over het hele land en hebben dus nauw contact met onze flexkrachten”, vertelt Joris. Het is voor FID van het grootste belang dat álle medewerkers op de juiste plek zitten, de flexkrachten en de eigen medewerkers, zoals de intercedenten. “Wij zijn zelf onze onderscheidende factor. Het is dus zowel persoonlijk als zakelijk in ons belang dat onze mensen binnen hun functie in hun kracht staan. Zowel qua efficiëntie (dingen op juiste manier doen) als effectiviteit (de juiste dingen doen).”

Om deze ontwikkeling te waarborgen, gaat FID de komende tijd aan de slag met het FID online platform. Daarbij beginnen ze met hun interne medewerkers. “Onze intercedenten zijn het eerste contactpunt, dus het is van belang dat zij dit platform adoreren en adopteren. Daarna gaan we onderzoeken of we dit willen uitbreiden richting de flexkrachten. Voor beiden is een leven lang leren namelijk een thema.” Als het platform ook aan de flexkrachten wordt aangeboden, worden bijvoorbeeld toolbox meetings en instructiefilmpjes van bedrijven toegevoegd.

Zowel eigen content als bestaande

Het platform wordt een combinatie van bestaande en eigen leerlijnen. Zo wordt het inwerktraject voor intercedenten en eigen verkooptrainingen ingebed in de inhoud. “We hebben 5 verschillende categorieën, van front office tot back office. Iedere groep krijgt een eigen individuele leerlijn. Daarbij kan je denken aan klantgericht vragen stellen voor de acquisitieafdeling, of bijvoorbeeld timemanagement of Excel voor de planners en verloners.”

“Wij ontwikkelen meesterschap. Het is belangrijk dat mensen in hun kracht binnen hun eigen functie werken. Doe je de dingen op de juiste manier? Daarvoor is kennis en inzicht nodig, die vinden we in dit platform. Daar hoort ook bij dat we binnen iedere functie een management traineeship aanbieden. Wij geloven dat bij iedereen leiderschap aanwezig is. Ons doel is om de beste mensen te maken en te houden.”

"Ons doel is om de beste mensen te maken en te houden."

Joris benadrukt dat daarbij geen ruimte is voor een afrekencultuur, maar een ontwikkelcultuur. “Wij zijn een lerende organisatie. Om te leren moet je fouten kunnen én durven maken.” Uiteindelijk wil FID voor elke medewerker een persoonlijk ontwikkelplan opzetten met ruimte om over de grens van hun eigen leerlijnen heen te kijken.

Net als FID aan de slag met online training in jouw organisatie?

Danny of een van zijn collega's vertelt je tijdens een vrijblijvende demo alles over de mogelijkheden.
Deel deze klantcase:

Ook interessant voor jou: