Zo zet de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen online training in

De NVvA (Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen) is een beroepsvereniging die zich richt op de professionalisering en profilering van Arbeidsdeskundigen. Ze doen dit onder andere door online kennis te delen via het platform van SkillsTown. Jeroen Leenstra, verenigingsmanager, en Eli Van Den Heuvel, bestuurslid en secretaris, vertellen over de vereniging en de AD Academie.

“We zijn een vereniging met ruim 3300 leden; allemaal arbeidsdeskundigen. Eén van onze doelen is om zoveel mogelijk kennis te delen en daarmee onze leden de mogelijkheid te geven om verder te professionaliseren,” vertelt Jeroen. Twee jaar geleden begonnen zij met het online kennisplatform van SkillsTown onder de naam ‘de AD Academie’, dat inmiddels is uitgegroeid tot een breed gevulde Academie. “In het begin hebben we gebruik gemaakt van het cursusaanbod van SkillsTown, maar inmiddels is zo’n 80% eigen materiaal. We maken daarbij veel eigen essentials en webinars,” legt Eli uit, die verantwoordelijk is voor de inhoud en samen met Jeroen de AD Academie beheert.

"We zien dat de AD Academie een sterk middel is voor kennisoverdracht en daarmee ondersteunt bij de persoonlijke ontwikkeling van onze leden."

Eli: “We werken prettig samen met SkillsTown. Toen we net begonnen was het natuurlijk zoeken, ook binnen de techniek en de mogelijkheden. Maar daarin werkt en denkt SkillsTown goed mee. Zo kunnen we inmiddels onze eigen podcasts toevoegen. Daarnaast hebben we gezamenlijk een e-learning en diverse webinars ontwikkeld.”

Jeroen: “Ook op de achtergrond hebben we veel mogelijkheden, we kunnen onder andere inzien welke onderdelen meer of minder bezocht worden. Daar kan je dan weer mee aan de slag. Op dit moment zitten we echt midden in de ontwikkeling: wat werkt wel en wat niet.”

De ALV online

Ook in deze tijd van thuis en online werken is de AD Academie een voordeel. Eli vertelt hoe ze dit nog meer inzetten: “We organiseren regelmatig webinars, waarbij we gebruik mogen maken van de studio van SkillsTown. Daar zijn we erg blij mee, want het biedt ons de mogelijkheid om goede kwaliteit te leveren.” Ze vertelt over de Algemene Leden Vergadering die jaarlijks plaatsvindt. “Het is een belangrijk moment binnen onze vereniging. Normaal gesproken combineren we dit met een congres, maar dat was het afgelopen jaar niet mogelijk. Om toch de interactie met de leden mogelijk te maken, hebben we deze ALV uitgezonden vanuit de webinarstudio. Zo konden de leden digitaal aanwezig zijn en konden wij, met online stemmen, onze vergadering organiseren!”

Online is de toekomst

“Sinds het afgelopen jaar zien we natuurlijk dat steeds meer online plaatsvindt. Daardoor maken we automatisch meer gebruik van het platform. We zien dan ook dat het een sterk middel is voor kennisoverdracht en daarmee ondersteunt bij de persoonlijke ontwikkeling van onze leden.”

Waar voor veel bedrijven het aanbod van SkillsTown de hoofdzaak is, richt de NVvA zich echt op het eigen vakgebied. “We gebruiken een klein deel van de content van SkillsTown, maar maken voornamelijk gebruik van de techniek van het platform. Het zit niet alleen heel goed in elkaar, maar het biedt ons ook veel technische mogelijkheden en vrijheid. Met de AD Academie delen we op deze manier de informatie en kennis met onze leden.”

Net als de NVVA aan de slag met online training in jouw organisatie?

Danny of een van zijn collega's vertelt je tijdens een vrijblijvende demo alles over de mogelijkheden.
Deel deze klantcase:

Ook interessant voor jou: