Hoe Optimus Onderwijs het beste uit hun leerkrachten haalt

De onderwijswereld verandert snel. Vijf jaar geleden werd er nog gediscussieerd of mobiele telefoons mee mochten naar school, nu worden ze op veel scholen gewoon gebruikt in de les. Met die nieuwe technologieën is het belangrijk om je als leerkracht te blijven ontwikkelen. Dit kan met de online opleidingen van SkillsTown.
Optimus Onderwijs (een stichting voor katholiek, protestants-christelijk en Interconfessioneel onderwijs) is een van de onderwijsinstellingen die hier gebruik van maakt. We spraken Monique Stevens, hoofd HRM bij Optimus, Lysanne Cobussen en Anja van Hintum, beide lerares op een Optimus school, over hun ervaringen met online leren.

Niet tijd- en plaatsgebonden

Uit een onderzoek dat Optimus onder de leerkrachten uitvoerde, bleek dat 86% van de deelnemers vond dat leren niet tijd- en plaatsgebonden moet zijn. Daarom is Optimus in december 2015 gestart met online leren. Monique vertelt: “We merkten dat er onder de leerkrachten behoefte was aan een eigentijdse manier van ontwikkelen, naast de klassikale cursussen. In het kader van professionalisering hebben we een aantal jaar geleden de Optimus Academie opgezet. We hebben het aanbod uitgebreid met masterclasses en congressen.”

Hoe online leren de onderwijskwaliteit verbetert

In dit whitepaper legt online opleider SkillsTown uit hoe online leren bij kan dragen aan het verbeteren van de onderwijskwaliteit.
Leerkracht Anja is het hier mee eens: “Ik werk op een kleine school. Sommige perioden hebben we het heel druk, andere heel rustig. Ik wil me graag blijven ontwikkelen, maar een klassikale cursus volgen werkt voor mij niet. Je zit dan vast aan vaste dagen en wanneer ik juist veel tijd heb, bijvoorbeeld in de zomervakantie, gaan de meeste cursussen niet door. Een e-learning kan ik heel fijn zelf inplannen en oppakken op momenten dat ik er tijd voor heb.”

Leermotivatie

Wanneer je binnen een organisatie aan de slag gaat met leren, is motivatie een belangrijk onderdeel. Motivatie kan om verschillende redenen ontstaan en zorgt ervoor dat medewerkers gemakkelijker en consequenter leren. Om die motivatie zo hoog mogelijk te houden, is de drempel om je aan te melden voor de Optimus Academie bewust laag gehouden en is het cursusmateriaal voorzien van praktijkvoorbeelden zodat de geleerde kennis direct is toe te passen in de praktijk.

Monique legt uit wat de procedure is: “Alle Optimus leerkrachten kunnen zich aanmelden voor de academie, of ze nou een vast of tijdelijk dienstverband hebben. Het is niet verplicht om specifieke modules te volgen of een bepaald aantal certificaten te behalen. We gaan echt uit van de intrinsieke motivatie van deelnemers.”

Tip van Monique: "Zorg dat er certificaten te behalen zijn die geaccrediteerd zijn. Uit het onderzoek dat wij gehouden hebben, kwam naar voren dat de leerkrachten het heel belangrijk vinden om een tastbaar resultaat van de gevolgde cursus te hebben."

Voor docent Lysanne werkt deze manier van leren heel goed: “Ik vind het fijn dat ik de cursussen op mijn eigen tempo en in mijn eigen tijd kan volgen. Omdat er geen verplichte modules zijn, kies ik alleen de onderwerpen uit die me interessant lijken. Daarom is mijn motivatie hoger dan wanneer ik iets opgelegd zou krijgen. De kennis uit sommige cursussen kan ik direct toepassen in mijn lessen. Andere cursussen zijn meer achtergrondinformatie en die kennis neem je mee in de ontwikkeling van je lessen of in het management van de klas.”

Ook Anja merkt dat de online cursussen makkelijk toe te passen zijn in de praktijk: “Laatst volgde ik de cursus waarin een aantal tips stonden die ik nu constant in de klas gebruik. Ik heb in mijn carrière al een hoop cursussen gevolgd, maar de kennis veroudert of zakt weg. Met de online cursussen kan ik deze kennis op een makkelijke manier weer ophalen.”

Net als Optimus Onderwijs aan de slag met online training in jouw organisatie?

Danny of een van zijn collega's vertelt je tijdens een vrijblijvende demo alles over de mogelijkheden.
Deel deze klantcase:

Ook interessant voor jou: