Quoratio stimuleert de vitaliteit van medewerkers met online leren

Bij Quoratio speelt duurzame inzetbaarheid een belangrijke rol. Er geldt een culturele norm dat je jezelf constant moet blijven ontwikkelen en er is veel aandacht voor vitaliteit. Patty van Ravenswaay, Learning & Development manager bij Quoratio vertelt hoe het online leerplatform van SkillsTown hierin ondersteunt.

Quoratio Campus

Quoratio richt zich op detachering, werving & selectie en outsourcing in de administratieve sector. Hun professionals zorgen niet alleen voor een helpende hand, maar denken ook strategisch mee over een efficiënte inrichting van administratieve processen. Hiervoor is naast actuele vakkennis ook de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden van belang. Voor dat laatste maakt Quoratio gebruik van het SkillsTown platform, onder de naam Quoratio Campus.

Iedereen heeft een ontwikkelpad

Het platform is een onderdeel van het ontwikkelpad dat professionals bij Quoratio doorlopen. Als je bij Quoratio begint, start je in een bepaalde functie. Hier horen een aantal competenties bij die je moet ontwikkelen om door te stromen. Dat kun je doen via de modules in de Quoratio Campus. Daarnaast kies je zelf aanvullende modules. Zo blijven de professionals zich constant ontwikkelen.

Het thema ‘Leven Lang Leren’ staat centraal bij Quoratio. Al tijdens het sollicitatiegesprek wordt besproken wat de ambities van de professional zijn. Dat is ook een van de redenen geweest voor het inrichten van de online leeromgeving. Patty licht toe: “Wij beloven onze professionals dat ze de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen en dat moeten we natuurlijk kunnen faciliteren. Hierbij geldt wel dat wij je de mogelijkheid bieden, maar dat je zelf het heft in handen moet nemen.”

Zo verhoogt online leren de duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie

In dit whitepaper nemen we je mee in het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie met behulp van online leren.

Vitaliteit staat centraal

Binnen de Quoratio Campus zijn duurzame inzetbaarheid en vitaliteit belangrijke thema’s. Patty vertelt: “Een van de redenen waarom we voor SkillsTown kozen, was het grote aanbod op het gebied van vitaliteitsontwikkeling, vaardigheidsontwikkeling en werkgeluk. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten. Ook zorgt de campus voor meer binding met het bedrijf. Dat is in de detachering vaak lastig, omdat veel professionals bij een opdrachtgever zitten.”

Niet alleen in de content speelt vitaliteit een rol. Ook bij de lancering van de academie was dit de rode draad. Patty licht toe: “We wilden het beeld creëren dat al onze professionals hun eigen race rennen. Bij de lancering van de campus heeft iedereen een pakketje opgestuurd gekregen met een rugnummer, een waterflesje en een toelichtende brief. Daarnaast hebben we een bijeenkomst georganiseerd waarin we letterlijk een startschot gaven, waarop de collega’s begonnen met rennen. Hier hebben we ook een video van gemaakt die we verspreid hebben naar de professionals die er niet bij konden zijn.”

Leerlijnen als ondersteuning

Om de professionals ondersteuning te bieden in het leerproces, maakt Quoratio gebruik van leerlijnen. Deze leerlijnen worden opgesteld door Quoratio en SkillsTown en geven sturing aan de professionals. Zo is er een leerlijn ‘onboarding’ waarin alle noodzakelijke informatie voor nieuwe medewerkers wordt behandeld. De leerlijn bestaat uit essentials (micro-cursussen) met video’s van medewerkers. Patty vertelt: “We hebben een bootcamp bij SkillsTown gehad om deze video’s te leren maken. Vier video’s hebben we in de studio van SkillsTown opgenomen en daarna zijn we zelf aan de slag gegaan. Door eigen medewerkers een rol te laten spelen in de academie, merk je dat ze meer betrokken raken.”

"Er is een strijd gaande over wie het hoogste cijfer haalt op de module Nederlands foutloos schrijven."

Daarnaast is er een leerlijn met must-do’s. Deze bevat modules waarvan Quoratio vindt dat elke medewerker ze gevolgd moet hebben. Een voorbeeld is de module Nederlands foutloos schrijven, die zelfs voor een heuse competitie heeft gezorgd. Patty licht toe: “er is een strijd gaande over wie het hoogste cijfer haalt op deze module. Dat vinden wij fantastisch, want dat betekent dat de campus leeft bij de medewerkers.

Ook krijgt elke professional toegang tot een specifieke leerlijn die gekoppeld is aan zijn of haar functie. De modules zijn zo gekozen dat de professionals de kennis meteen kunnen toepassen in hun werk. Hier komen veel enthousiaste reacties op. “Het was in het begin veel werk om voor elke functie een aparte leerlijn te maken”, zegt Patty. “Maar professionals krijgen hierdoor wel het gevoel dat ze individuele aandacht krijgen en dat de campus speciaal is ingericht om te voldoen aan jouw specifieke behoeften. Wij vinden dat het extra werk zeker waard.”

Maak altijd een bewuste keuze

Ten slotte wil Patty nog een tip delen met andere organisaties die met online leren gaan starten: “Maak altijd een bewuste keuze. Wij hebben bewust gekozen voor SkillsTown, omdat het aanbod ons enorm aansprak. Als je gekozen hebt, maak dan optimaal gebruik van alle opties die zij bieden. Ik heb echt de tijd genomen om alles goed door te nemen en te besluiten welke mogelijkheden voor ons van belang zijn.”

Net als Quoratio aan de slag met online training in jouw organisatie?

Danny of een van zijn collega's vertelt je tijdens een vrijblijvende demo alles over de mogelijkheden.
Deel deze klantcase:

Ook interessant voor jou: