Bied je medewerkers een inclusief online leerplatform

Is inclusiviteit belangrijk binnen jouw organisatie? Het antwoord kan alleen maar ‘ja’ zijn. Al je medewerkers verdienen gelijke kansen, ook als het gaat om persoonlijke groei. Daarom bieden wij een online leerplatform aan die gebruiksvriendelijk is. Zo kan iedereen, inclusief medewerkers met een beperking, zich optimaal ontwikkelen.

Play Video
WCAG-keurmerk

Ons platform beschikt over het WCAG-keurmerk

Met trots kunnen wij zeggen dat ons online leerplatform gecertificeerd is met het WCAG-keurmerk. Dit keurmerk bevestigt dat we voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines en is het bewijs van onze toewijding aan het creëren van een inclusieve leeromgeving waar iedere gebruiker, ongeacht fysieke of cognitieve beperkingen, kan leren zonder barrières.

Voor wie is het online leerplatform toegankelijk?

Een inclusief online leerplatform heeft veel voordelen voor je medewerkers. Maar wat zijn deze voordelen eigenlijk en voor wie zijn deze relevant?

Voor medewerkers met een auditieve beperking

Het leerplatform is digitaal toegankelijk als je doof of slechthorend bent. Zo zijn video’s en audiofragmenten bijvoorbeeld makkelijk te volgen door middel van tekstuele ondersteuning.

Voor medewerkers met visuele beperking

Het leerplatform is ideaal voor slechtziende of (kleuren)blinde medewerkers, maar ook voor mensen met dyslexie. Denk aan mogelijkheden tot het vergroten van tekst, het aanpassen van kleurcontrasten en het voorlezen van afbeeldingen.

Eigenlijk gewoon voor al je medewerkers!

Iedere eindgebruiker heeft baat bij een inclusief online leerplatform. Of je nu lichamelijke, cognitieve of helemaal geen beperking hebt. Met meer mogelijkheden is het handiger in gebruik en geef je jouw medewerkers de kans om te leren naar eigen voorkeuren.

Ontdek gratis en vrijblijvend alle voordelen
Een vrouw is bezig met zelf e-learning maken met de auteurstool van SkillsTown.

Creëer zelf inclusieve leercontent

Stimuleer inclusiviteit binnen je organisatie door zelf inclusieve trainingen te maken. Met onze auteurstool Create ontwerp en publiceer je eenvoudig en snel online trainingen binnen het online leerplatform die voldoen aan de WCAG. Zo kun je jouw expertise op een digitaal toegankelijke wijze delen met je medewerkers.

Of het nu gaat om onboardingstrainingen, interne kennisdeling of het ontwikkelen van branche-specifieke trainingen, met SkillsTown Create bereik je moeiteloos elke collega met jouw waardevolle inzichten.

Veelgestelde vragen

Inclusiviteit speelt een belangrijke rol in de samenleving, zo ook binnen organisaties. Er wordt van organisaties verwacht dat ze digitale hulpmiddelen bieden die toegankelijk zijn voor al hun medewerkers. Ter ondersteuning van organisaties in hun streven naar meer inclusiviteit, bieden wij een online leerplatform dat digitaal toegankelijk en gebruiksvriendelijk is voor iedereen. Maar wat houdt zo’n inclusief online leerplatform nou precies in? Hieronder beantwoorden we de veelgestelde vragen.

Hier helpen we je graag bij! Ons team van Learning Professionals zal van begin tot eind betrokken zijn. Van het maken tot het opleidingsplan en het neerzetten van je online academie tot de lancering en activatie van je medewerkers.

De werkwijze die we bij de activatie van de medewerkers hanteren zorgt ervoor dat medewerkers nieuwsgierig blijven om het e-learning platform te gebruiken. We denken mee over de online trainingen die interessant zijn voor jouw medewerkers, bieden verschillende promomaterialen aan en zorgen dat er extra momenten van aandacht ingepland worden.

Kortom, we staan je continu bij met tips en ondersteuning om het beste uit de online leeromgeving te halen.

Inclusiviteit binnen organisaties is belangrijk voor het creëren van een omgeving waarin iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Door inclusiviteit te bevorderen, erkennen organisaties de diversiteit van individuen, inclusief hun unieke achtergronden, beperkingen en capaciteiten. Dit leidt niet alleen tot een meer betrokken en gemotiveerd personeelsbestand, maar stimuleert ook creativiteit en innovatie door een breed scala aan ideeën en oplossingen. Door middel van inclusiviteit verwijder je barrières die participatie en succes in de werkomgeving kunnen belemmeren. Dit omvat het aanpakken van onbewuste vooroordelen, het bevorderen van gelijke kansen voor iedereen en het creëren van beleid en praktijken die iedereen ondersteunen. Zoals een website die voldoet aan de WCAG-principes digitaal toegankelijk is voor iedereen. Zo verwelkomt een inclusieve organisatie divers talent en bouwt het aan een cultuur waarin iedereen kan floreren.

Een inclusief online leerplatform hanteert de principes van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) om een leeromgeving te creëren die voor iedereen digitaal toegankelijk is. Dit betekent dat het platform zo is ontworpen en ontwikkeld dat medewerkers met uiteenlopende behoeften en beperkingen, zoals visuele, auditieve, motorische en cognitieve beperkingen, het zonder obstakels kunnen gebruiken. Door te voldoen aan digitale toegankelijkheidsnormen zorgt een inclusief online leerplatform ervoor dat alle content waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust is. Dit omvat bijvoorbeeld het gebruik van alternatieve tekst voor afbeeldingen, ondertiteling bij video’s, compatibiliteit met schermleesprogramma’s, en navigatie die ook zonder muis te gebruiken is.

Daarnaast houdt een inclusief online leerplatform rekening met verschillende leerstijlen en -behoeften door diverse soorten content en interactieve elementen aan te bieden, en is het ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid en eenvoud. Net zoals de WCAG-richtlijnen ervoor zorgen dat content digitaal toegankelijk is voor mensen met diverse beperkingen, zorgt een inclusief online leerplatform ervoor dat educatief materiaal toegankelijk, begrijpelijk en bruikbaar is voor iedereen, wat leidt tot een omgeving waarin alle medewerkers kunnen leren en zich ontwikkelen.

WCAG staat voor Web Content Accessibility Guidelines, een belangrijke standaard die digitale toegankelijkheid wereldwijd bevordert. Deze richtlijnen zijn ontworpen om te garanderen dat online inhoud toegankelijk is voor iedereen, inclusief personen met diverse soorten beperkingen. Door te voldoen aan WCAG, maken ontwikkelaars en contentmakers hun websites en online platforms bruikbaar voor mensen met uiteenlopende behoeften, zoals visuele en auditieve beperkingen, motorische moeilijkheden, en cognitieve beperkingen waaronder dyslexie en autismespectrumstoornis (ASS).

Binnen WCAG zijn er vier fundamentele principes die ervoor zorgen dat content inclusief en digitaal toegankelijk is:

  • Waarneembaar: Informatie en gebruikersinterfacecomponenten moeten op zodanige wijze worden gepresenteerd dat alle gebruikers deze kunnen waarnemen.
  • Bedienbaar: Gebruikers moeten in staat zijn om de interface te bedienen, wat betekent dat deze compatibel moet zijn met diverse hulpmiddelen, zoals toetsenbord en spraakherkenningssoftware.
  • Begrijpelijk: Informatie en bediening van de gebruikersinterface moeten begrijpelijk zijn. Dit houdt in dat websites duidelijke en eenvoudige taal moeten gebruiken en voorspelbare navigatie moeten bieden.
  • Robuust: Content moet robuust genoeg zijn om betrouwbaar geïnterpreteerd te worden door een breed scala aan gebruikersapparaten, inclusief assistieve technologieën. Dit vereist dat code correct is gestructureerd en gestandaardiseerd.

Door deze principes te volgen, zorgen WCAG-richtlijnen ervoor dat digitale omgevingen toegankelijk zijn voor een zo breed mogelijk publiek, wat niet alleen een kwestie van ethiek is, maar ook bijdraagt aan de juridische naleving in vele regio’s en sectoren. Zo verzekeren we dat het digitale domein een inclusieve ruimte is waar iedereen, ongeacht persoonlijke beperkingen, toegang heeft tot informatie en diensten.

De leeromgeving van SkillsTown is digitaal toegankelijk voor iedereen. Zo is er voor mensen met auditieve beperkingen ondertiteling bij video’s en voor mensen met visuele beperkingen of dyslexie zijn er beschrijvende teksten en aanpasbare tekstgroottes. Ook kun je gebruik maken van muisvrije navigatie en zijn er instellingen om het kleurcontrast aan te passen binnen het online leerplatform, wat een optimale en comfortabele leerervaring biedt voor mensen met moeite in kleurherkenning.

Digitale toegankelijkheid is belangrijk omdat het zorgt voor gelijke toegang en kansen op het internet voor iedereen, inclusief mensen met beperkingen. Net zoals de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) een raamwerk bieden om websites en online inhoud toegankelijk te maken, benadrukt digitale toegankelijkheid hoe belangrijk het is dat digitale hulpmiddelen, websites, en technologieën zo zijn ontworpen en ontwikkeld dat ze door iedereen gebruikt kunnen worden. Dit omvat mensen met visuele, auditieve, motorische, en cognitieve beperkingen.

william-gomes
"Het ontwikkelen van eigen trainingen kost weinig tijd en geld. Als organisatie kun je deze gemakkelijk maken, geheel in eigen stijl."
William Gomes
Stichting Humanitas
nichola-capel
"Wij waren opzoek naar een partij om onze academie verder vorm te geven en zijn erg tevreden over SkillsTown. Naast het standaard aanbod zit voor ons de meerwaarde in zelf ontwikkelen van online content. Een mooie aanvulling op onze academie."
Nichola Capel
Stichting Primo Schiedam
carolien-hurkx
"SkillsTown is professioneel en denkt met je mee. Niet alleen over de inhoud van eigen trainingen, maar ook over het communiceren daarvan. Kortom, een hele fijne partner om mee samen te werken."
Carolien Hurkx-Jansen
Fiero in de horeca

Creëer de perfecte mix van trainingen voor je medewerkers

Je hoeft natuurlijk niet álles zelf te ontwikkelen. Bied medewerkers een optimale leerervaring door je eigen trainingen te combineren met ons brede aanbod aan standaard én branche-specifieke trainingen.

Een tablet waarop het online leerplatform van SkillsTown te zien is met de bibliotheek van online trainingen.

Meer lezen over digitale toegankelijkheid?

We geven je graag meer informatie en tips over het worden van een inclusieve organisatie.
het-grootste-wcag-proof-leeraanbod
Blogartikel

Het grootste WCAG-proof leeraanbod vind je bij SkillsTown 

de-wondere-wereld-van-digitale-toegankelijkheid
Blogartikel

In de wereld van digitale toegankelijkheid voelt iedereen zich welkom

inclusief-leren
Blogartikel

SkillsTown zet de standaard voor inclusief online leren