Online college

AI en Diversiteit & Inclusie: symbiose of botsing?

Wat leer je in dit online college?

Hoe gaan de nieuwste technieken op het gebied van AI samen met actuele ontwikkelingen rondom diversiteit en inclusie? In dit online college brengt Sirous Kavehercy beide werelden bij elkaar in een verrassende visie en een verhaal vol voorbeelden en anekdotes.

Enerzijds kan AI worden gebruikt om inclusieve producten en diensten te ontwikkelen, anderzijds kan ongelijke toegang tot AI digitale ongelijkheden versterken. Zo kan AI worden gebruikt om discriminatie binnen de werving & selectie aan te pakken, maar de bias in algoritmen kan ook juist leiden tot uitsluiting.

Met praktijkvoorbeelden en wetenschappelijk onderzoek maakt Sirous de complexe relatie tussen technologie en de huidige (digitale) samenleving inzichtelijk. Deze sessie helpt je om bewuster te worden van wat AI kan en nog belangrijker: wat AI niet kan. Hierna ben je in staat om te reflecteren over je eigen denkkaders en weet je hoe je AI op een verantwoorde en inclusieve manier kunt inzetten.

Dit online college is onderdeel van de AI Academy

Wil je dit online college en nog vele andere online trainingen op het gebied van AI & ChatGPT volgen?

Dat kan in de online AI Academy. Ontwikkel je kennis en skills op het gebied van AI en ChatGPT met meer dan 100 online leermodules.

Topspreker: Sirous Kavehercy

Sirous is een ervaren adviseur en spreker die je met zijn authentieke stijl en persoonlijke anekdotes meeneemt op een reis door de wereld van technologie, cultuur en communicatie. Hij heeft meer dan 30 jaar internationale ervaring in communicatie en digitalisering als consultant, marketeer, docent en sinds 2011 als ondernemer.

Als oprichter van Tripylon Media ondersteunt Sirous organisaties op het gebied van digitale transformatie, globalisering en (interculturele) communicatie. Hij heeft een schat aan real-life interculturele kennis en expertise, van Azië tot Europa, Afrika en de VS.
Sirous heeft een master in Computer Science en Artificial Intelligence en heeft vele revolutionaire digitale ontwikkelingen van dichtbij meegemaakt.

Zorgen dat jij mee kan met de AI-revolutie?

Wil jij toekomstbestendig blijven? Bereid je voor met de online AI Academy! Leer de ongekende mogelijkheden van AI te benutten en zorg dat je niet achterop raakt op je concurrentie.