vanHaren zet medewerkers aan het roer van hun eigen ontwikkeling

Vroeger studeerde je af, kreeg je een baan en bleef je voor de rest van je leven bij hetzelfde bedrijf werken. Nu willen werknemers continu blijven doorontwikkelen. vanHaren is al ruim 90 jaar één van de succesvolste schoenenretailers in Nederland. Als je zolang bestaat, moet je weten hoe je mee kunt groeien met de wensen en behoeften van je medewerkers. Krein Bons, CEO van vanHaren, vertelt in dit artikel hoe zij dit samen met SkillsTown aanpakken.

Aantrekkelijk werkgeverschap

Een leven lang leren is de nieuwe norm. Om als organisatie te groeien, moet je investeren in de ontwikkeling van je medewerkers. Zo vertelt Krein: “Nieuwe generaties willen aan hun ontwikkeling werken. In plaats van zich hun hele leven aan één bedrijf over te geven, kiezen ze ervoor om hier drie jaar te blijven en om hier zoveel mogelijk te leren en zich zoveel mogelijk te ontwikkelen. Ze kiezen voor een bedrijf dat ze hierbij ondersteunt. Daarom moet je als organisatie aansluiten op deze behoefte.”

Om deze reden wilde vanHaren meer ontwikkelingsmogelijkheden kunnen bieden voor hun medewerkers. “We hadden onze eigen e-learnings op het gebied van verkoop, maar dit voldeed niet aan de vraag die vanuit de medewerkers kwam. Je moet een oplossing vinden om een ruim aanbod te kunnen bieden, zodat de werknemers zelf hun eigen ontwikkelingspad kunnen kiezen. Daarom hebben we destijds contact opgenomen met SkillsTown”, vertelt Krein.

"Je moet een oplossing vinden om een ruim aanbod te kunnen bieden, zodat de werknemers zelf hun eigen ontwikkelingspad kunnen kiezen."

Wat willen de werknemers?

Om er zeker van te zijn dat dit de juiste stap was, ging vanHaren op onderzoek uit. Krein zegt: “We hebben een leiderschapsmodel ontwikkeld om te kijken wat verschillende generaties willen. Hierdoor zijn we erachter gekomen dat veel generaties zelfstandig aan hun eigen ontwikkeling willen werken. Vooral bij de jeugd moet het snel, digitaal en makkelijk gaan. Als werkgever willen wij deze wensen van onze mensen beantwoorden. Om dit te doen, hebben we de digitale expertise van SkillsTown nodig. Met de juiste tools en experts kunnen onze medewerkers zichzelf plaats- en tijdonafhankelijk blijven ontwikkelen.” Zo ontstond de digitale ‘leerschool’ van vanHaren.

Een totaalpakket

De digitale leerschool wordt ingezet als een totaalpakket voor de werknemers. Krein vertelt: “Hier onboarden we nieuwe werknemers en geven we bestaande medewerkers de ruimte om te ontwikkelen op vaardigheden die binnen hun vakgebied nodig zijn, maar ook daarbuiten. Ze kunnen hier onze eigen e-learning modules én alle online trainingen van SkillsTown vinden. Zo werkt de leerschool voor iedereen.” Valerie Martens, Manager Learning & Development bij vanHaren, voegt toe: “Daarbij maakt het platform onderdeel uit van onze blended learning strategie. Ook na corona zal SkillsTown een belangrijke rol spelen, zodat we een combinatie hebben van face-to-face trainingen en het online aanbod.”

"We merken dat medewerkers de breedte van het scala aan trainingen van SkillsTown heel fijn vinden. Als je blije medewerkers hebt, heb je ook blije klanten."

Wat vinden de werknemers?

Krein vertelt: “We merken dat medewerkers de breedte van het scala aan trainingen van SkillsTown heel fijn vinden. Als je blije medewerkers hebt, heb je ook blije klanten. Dat zorgt voor de juiste vibe in de winkels.” Valerie voegt toe: “Medewerkers vinden het fijn dat je op verschillende manieren kunt leren op het platform. Je kunt kiezen tussen bijvoorbeeld e-learnings, webinars, podcasts of essentials. Voor de verschillende doelgroepen die bij ons werken is dat écht een toegevoegde waarde. Zo staan je medewerkers aan het roer van hun eigen ontwikkeling.”

Net als vanHaren aan de slag met online training in jouw organisatie?

Danny of een van zijn collega's vertelt je tijdens een vrijblijvende demo alles over de mogelijkheden.
Deel deze klantcase:

Ook interessant voor jou: