Kinderopvang Partou breekt records met online leren

Kinderopvang Partou heeft in de afgelopen maanden recordaantallen bereikt op het gebied van online opleiding en ontwikkeling bij hun medewerkers. Al sinds 2016 zijn zij enthousiaste gebruiker van de online leeromgeving van SkillsTown. Partou heeft dit jaar dan ook de prestigieuze Skills2Perform award in ontvangst mogen nemen.

We spraken Marieke Hochstenbach, manager learning & development bij Partou over de ervaringen met het online platform en hoe zij deze recordaantallen hebben bereikt.

Begonnen met eigen micro-cursussen

Toen Partou in 2016 met SkillsTown aan de slag ging, was dit voornamelijk met het doel om ingewikkelde materie op een simpelere manier te delen met medewerkers. “In eerste instantie hebben we eigen essentials gemaakt die ingewikkelde regel- en wetgeving op een simpele manier uitlegden. Voor ons is het belangrijk om te voorzien in verplichte kennis die van belang is voor pedagogische medewerkers. Essentials waren een mooie, toegankelijke en snelle manier om dit te doen”, aldus Marieke.

"We krijgen enorm veel positieve reacties en medewerkers zijn verbaasd over hoe leuk het eigenlijk is."

Al snel bleek dat deze micro-cursussen enorm goed ontvangen werden door de medewerkers en heeft Partou hun aanbod uitgebreid met de algemene trainingen van SkillsTown en de trainingen met specifieke kennis op het gebied van kinderopvang. “Na de essentials hebben we de rest van de trainingen meer opengezet. Medewerkers hebben eerst kennis gemaakt met het platform door de essentials die we zelf hebben gemaakt. Dat werd zo goed ontvangen dat we daarna ook het andere aanbod beschikbaar hebben gemaakt. Medewerkers krijgen nu tijd om vrij in te zetten voor hun eigen ontwikkeling”, aldus Marieke.

Extra aandacht voor ontwikkeling in corona-periode

Medewerkers in de kinderopvang vallen binnen de beroepsgroep van de ‘vitale beroepen’. Zeker in het begin van de corona-periode had dit veel invloed op Partou. Kinderopvangcentra moesten sluiten, maar gedeeltelijk beschikbaar blijven voor noodopvang. Marieke vertelt: “Omdat veel kinderen in het begin van de corona uitbraak thuisbleven, hebben we een deel van onze vestigingen tijdelijk gesloten. Onze medewerkers kwamen daardoor thuis te zitten, maar het werk dat zij uitvoeren, kunnen ze niet vanuit huis doen. Daarom hebben we in die periode nog meer ingezet op persoonlijke ontwikkeling. Samen met SkillsTown hebben we snel geschakeld en leerlijnen op bepaalde thema’s klaargezet in het online platform. We hebben medewerkers gevraagd om een deel van hun dag te besteden aan die leerlijnen en dat is massaal gedaan!”

Ultieme voordelen volgens Partou:

Niet voor niets zijn er in de afgelopen periode bij Partou dan ook meer dan 100.000 trainingen gevolgd en hebben medewerkers in het totaal meer dan 10.000 certificaten behaald. Dat is enorm veel als je bedenkt dat Partou 2.700 medewerkers heeft. Een van de meest gevolgde trainingen daarbij was ‘COVID-19 en het coronavirus’. Marieke licht toe: “Medewerkers hebben in deze periode écht ervaren wat er allemaal in het leerplatform zit. Hiervoor volgden medewerkers vooral de verplichte content, maar nu hebben ze heel veel tijd gehad om er uitgebreid naar te kijken. We krijgen enorm veel positieve reacties en medewerkers zijn verbaasd over hoe leuk het eigenlijk is.”

Net als Partou aan de slag met online training in jouw organisatie?

Danny of een van zijn collega's vertelt je tijdens een vrijblijvende demo alles over de mogelijkheden.
Deel deze klantcase:

Ook interessant voor jou: