Online college

AI kopieert de mens; wat staat ons te wachten?

Wat leer je in dit online college?

Herinner je je nog de tijd waarin computers een luxe waren die alleen voor grote bedrijven was weggelegd? Toen gebeurde er iets revolutionairs: de uitvinding van de microchip. Computers werden vervolgens betaalbaar voor iedereen. En niemand had toen kunnen bedenken dat de impact van de computer weer totaal zou veranderen door de komst van internet.

En wie had kunnen voorspellen dat de visionaire Steve Jobs ons allemaal zou voorzien van een smartphone, een supercomputer die we nu allemaal als onmisbaar beschouwen?

Tijdens deze fascinerende voordracht nemen we een duik in het verlangen van de mens om zijn eigen essentie na te bootsen. Eén ding is zeker: op het moment dat we erin slagen om menselijke eigenschappen op een succesvolle manier te kopiëren, zoals we zien met ChatGPT, zal dit een immense impact hebben op onze samenleving.

In deze voordracht gaan we dieper in op wat dit betekent voor de toekomst. Het intrigerende aan baanbrekende ontwikkelingen is dat ze vaak snel worden opgevolgd door nóg ingrijpender ontwikkelingen, terwijl we dachten dat verdere vooruitgang eigenlijk onmogelijk was.

Dit online college is onderdeel van de AI & ChatGPT Summer Academy

Wil je dit online college en nog vele andere interactieve online sessies van diverse experts op het gebied van AI & ChatGPT volgen?

Dat kan tijdens de online AI & ChatGPT Summer Academy: het grootste event in de Benelux op het gebied van AI.

Topspreker: Kasper Boon

em. Prof. Dr. Ir. Kasper Boon was oud-rector Open Universiteit en oud-decaan Universiteit Maastricht. Hij was tevens werkzaam bij CRH (grote Ierse onderneming met ca. 75.000 werknemers) om leerprogramma’s voor high potentials op te stellen en om op topniveau innovatie aan te sturen.

Kasper schreef diverse leerboeken en richtte o.a. het NIOC op (Nationaal Informatica Onderwijs Congres). Samen met Hans Schuurmans richtte hij SkillsTown op. Hij houdt zich bij SkillsTown onder meer bezig met de premaster cMBA (corporate MBA) en nieuwe leermethoden. Innovatie is daarbij steeds leidend, waarbij hij kijkt naar nieuwe leermethoden en nieuwe (taal)technologieën.

Andere topsprekers bij de Summer Academy:

Mieke De Ketelaere

Adj Professor bij 
Vlerick Business School

Keynote: "Generatieve AI: hype, hoop of onheil?"

Ben van der Burg

Commercieel directeur bij 
Triple

Keynote: "Waarom hebben we AI eigenlijk nodig? - Part 1"

Jim Stolze

Tech entrepreneur bij 
Aigency

Keynote: "Maak jouw organisatie innovatiever met AI"

Zorgen dat jij mee kan met de AI-revolutie?

Wil jij toekomstbestendig blijven? Bereid je voor met de online AI & ChatGPT Summer Academy! Leer de ongekende mogelijkheden van AI te benutten en zorg dat je niet achterop raakt op je concurrentie.