Wat vindt de werknemer belangrijk?

In de huidige arbeidsmarkt is het aantrekken en vasthouden van talent lastig. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 80% van de werkgevers nu al grote moeite heeft om de juiste mensen te trekken. Het is dus belangrijker dan ooit om je als werkgever te onderscheiden en ervoor te zorgen dat talent blijft. Maar hoe bind je deze talenten aan je organisatie en wat vindt de werknemer écht belangrijk? Wij zetten de feiten op een rij.

3 verschillende drijfveren

Er zijn vast honderden redenen te bedenken waarom medewerkers juist bij jouw organisatie zouden moeten werken. Maar als je het aan hoogopgeleide professionals vraagt dan komen er drie soorten drijfveren naar voren die volgens hen invloed uitoefenen op de keuze voor een werkgever: individuele, sociale en maatschappelijke drijfveren (bron: TNS NIPO). Meer weten over drijfveren? Lees dan ons artikel ‘Waarom jij je drijfveren moet kennen’.

Lekker bonden met collega’s

Wie nog steeds denkt dat de teamspirit er niet toe doet, heeft het mis. Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat medewerkers 11 arbeidsomstandigheden als belangrijk ervaren bij hun werkgever. Hierbij staat een prettige werksfeer met stip op nummer 1 gevolgd door goede managers.

Belangrijkste eis

Het gaat medewerkers niet alleen om de leuke collega’s en het voorzien in hun drijfveren. Want de belangrijkste eis die werkzoekenden stellen aan hun nieuwe werkgever is opleiding en ontwikkeling. Uit een onderzoek van hrpraktijk blijkt dat 83% van de werknemers veel waarde hecht aan hun eigen ontwikkeling en daar dus op let bij het selecteren van een werkgever.

Talent binden in een tijdperk van verandering

In dit whitepaper deelt online opleider SkillsTown de bevindingen van HR- en L&D-specialisten met betrekking tot het oplossen van arbeidskrapte.

Theorie X en theorie Y

In 1960 werden door Douglas McGregor twee theorieën beschreven, waarin hij typische opvattingen over veronderstelde kenmerken van medewerkers koppelt aan de manier waarop zij gemotiveerd moeten worden. Handig om te weten als werkgever, want als je weet welk type je medewerker is, dan weet je ook hoe je die medewerker kunt motiveren.

Word en blijf ook een aantrekkelijke werkgever

Ook investeren in je huidige medewerkers en nog aantrekkelijker zijn voor toekomstige talenten? Als online opleider helpen we jouw organisatie om het opleidingsbeleid voor medewerkers vorm te geven met online training. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou:

Ben jij voorbereid op de AI-revolutie?

Zorg dat je toekomstbestendig blijft met onze online AI & ChatGPT Summer Academy. Leer op het grootste event in de Benelux op het gebied van AI & ChatGPT hoe je AI inzet om te groeien, zodat je niet achter raakt op je concurrentie.

.