Zo maak je zelf inspirerende essentials

Wil jij effectieve maar toch toegankelijke online trainingen ontwerpen voor je medewerkers? Voor veel medewerkers is het lastig om tijd vrij te maken voor ontwikkeling, ook al hoort dit hoog bovenaan het lijstje te staan. In dit geval zijn essentials de perfecte leervorm. Hiermee kun je supersnel belangrijke kennis opdoen, op het moment dat het jou uitkomt.

Bij SkillsTown kun je essentials in een handomdraai maken, om ze vervolgens op je online leerplatform te delen. In dit artikel geven we je 5 praktische tips die je hierbij gaan helpen.

Maak je essential compleet

Essentials (ook wel micro-leren genoemd) bestaan uit verschillende onderdelen. Je kunt zelf kiezen welke onderdelen je wel of niet invult. Ons advies: probeer je essential zo compleet mogelijk te maken. Hoe meer verschillende informatiebronnen je essential bevat, hoe nuttiger deze is. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om video’s, teksten, externe links en downloads toe te voegen. Denk na over het onderwerp dat je wilt communiceren en welke content daar het beste bij past. Wil je een competitie-element toevoegen? Koppel dan ook een toets aan je essential zodat medewerkers een certificaat kunnen behalen.

Wees creatief

Om alle onderdelen in een essential te vullen, is er natuurlijk wel content nodig. Kijk eens online of er ondersteund materiaal is dat je kunt gebruiken. Of wees creatief en maak zelf een video. Dit is vooral slim wanneer je specifieke informatie wilt delen die nergens anders te vinden is. Je kunt dan bijvoorbeeld heel makkelijk een video met behulp van PowerPoint maken. Door de slides op te vullen met afbeelding, grafieken en tabellen zorg je ervoor dat jouw essential leuk is om naar te kijken. Je kunt ook een voice-over of audiofragment toevoegen. Of denk eens aan informatie die je misschien bij je collega’s op kunt vragen. Wellicht heb je een collega die enorm goed is in het schrijven van teksten en je kan helpen om de essential op een leuke manier te schrijven.

Tip: Gebruik eigen foto’s en video’s in je essentials om het extra persoonlijk te maken.

Maak het persoonlijk

Hoe persoonlijker, hoe toegankelijker en leuker. Denk daarom eens na hoe je een eigen afbeeldingen en video’s in je essentials kunt verwerken. Laat bijvoorbeeld bij een onboarding essential zien hoe je kantoorruimte eruitziet door middel van een rondleidingvideo. Maak een rondje door de verschillende ruimten en vertel kort wat daar allemaal gebeurt. Veel mobiele telefoons hebben tegenwoordig zo’n goede camera, dat daar geen professionele apparatuur voor nodig is. Maak de video wel liggend, zodat hij goed past in de essential.

Koppel een expert

Je probeert natuurlijk zo compleet en duidelijk mogelijk te zijn in je essential. Maar de kans op vragen is altijd aanwezig. Daarom adviseren we om de contactgegevens van een expert toe te voegen aan de essential. Bedenk wie de inhoudelijke vragen over deze essential kan beantwoorden. Wellicht ben je dat zelf, of is het een collega. Wie het ook is, zorg ervoor dat de juiste contactgegevens vermeld staan. Een bijkomend voordeel: alle vragen die vaker voorkomen, kun je in het vervolg toevoegen in de essential.

Waarom is micro-leren noodzakelijk?

In dit whitepaper legt online opleider SkillsTown uit waarom micro-leren noodzakelijk is binnen jouw organisatie.

Niet perfect is ook goed

Vind je het spannend om een essential te delen met jouw collega’s, omdat je bang bent dat hij niet goed genoeg is? Don’t worry! Het belangrijkste is dat jij jouw kennis deelt. Uit onze ervaring blijkt dat collega’s het superleuk vinden om essentials van elkaar te zien en dat er echt niet wordt gelet op een verspreking in de voice-over of een typefoutje op de tekstpagina.

Zelf aan de slag met essentials?

Onze learning experts kunnen je assisteren met het maken van deze essentials. We laten je graag zien hoe het werkt tijdens een vrijblijvende (online) demonstratie!  Ben je al klant? Dan kan jouw contactpersoon je alles vertellen over het maken van eigen essentials. 

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: