Online trainingen voor de retailbranche

Een breed aanbod aan online trainingen om jouw medewerkers in de retailbranche in te werken of bij te scholen.

Verbeter & verbreed de skills van je retailmedewerkers

Veel medewerkers in de retail hebben een brede set aan skills nodig. Denk aan klantgerichtheid, empathie en openheid. Met onze online trainingen kunnen zij nog meer uit zichzelf én de klant halen.

Overal en altijd te volgen

Omdat al onze trainingen online te volgen zijn, kunnen medewerkers zichzelf overal en op ieder moment ontwikkelen.

Interactief & praktijkgericht

De trainingen bevatten voorbeelden uit de praktijk en zijn voorzien van interactieve oefeningen. Dit maakt het herkenbaar én leuk om te doen.

Voeg eigen content toe

Zelf trainingen toevoegen met organisatie-specifieke kennis of protocollen? Ook dat gaat gemakkelijk en snel in het online platform!

Ontdek het trainingsaanbod

Maak kennis met de online trainingen om de skills van jouw retailmedewerkers te verbeteren en verbreden.

Retailspecifiek aanbod

Algemeen aanbod

Gratis en geheel vrijblijvend

Zo wordt ons platform ingezet in de retail:

Leerplatform van A&O-fonds Provincies
Blogartikel

Hoe A&O-fonds Provincies WCAG heeft toegepast op hun ontwikkelingsmogelijkheden

vitals-online-leerplatform
Klantcase

Van offerte naar een goede band met Vitals

online-academie-vanharen
Klantcase

vanHaren zet medewerkers aan het roer van hun eigen ontwikkeling

online-academie-beter-bed-skillstown
Klantcase

Zo kreeg Beter Bed al haar medewerkers aan het leren

online-academie-goossens-wonen-en-slapen-skillstown
Klantcase

Online training een groot succes bij Goossens wonen & slapen

De voordelen van SkillsTown

Gratis en geheel vrijblijvend
jos-koster-vitals
"Ik vind SkillsTown een hele leuke organisatie. Inspirerend, jong en met een missie. De medewerkers hebben echt plezier in wat ze doen en ze zijn enthousiast over wat ze neerzetten binnen het online leerplatform."
Jos Koster
Vitals
raquel-vos
"Ik denk echt dat SkillsTown bij iedere branche past. De omgeving is super gebruiksvriendelijk en dankzij de personalisatie krijgen medewerkers echt het gevoel dat ze in jouw eigen organisatie aan het leren zijn."
Raquel Vos
Goossens wonen en slapen
lynn-hakkers
"SkillsTown sluit goed aan bij Beter Bed omdat er naast professionele modules, ook veel content is op het gebied van gezondheid, vitaliteit en het welzijn van onze medewerkers. Daarnaast is de brede variëteit aan leeroplossingen een belangrijke reden waarom we voor SkillsTown hebben gekozen."
Lynn Hakkers
Beter Bed

Veelgestelde vragen over online trainingen in de retail

Binnen de retailbranche is online training van groot belang. Het biedt werknemers namelijk de mogelijkheid om efficiënt en flexibel te leren, en het stelt je organisatie in staat om snel en nauwkeurig nieuwe regels en procedures te implementeren.

Bovendien stimuleren online trainingen een cultuur van voortdurend leren, wat bijdraagt aan een verbeterde klantenservice en competente en goed geïnformeerde medewerkers in de detailhandel. Maar wat zijn nu precies de voordelen, en hoe zorg je ervoor dat je retailmedewerkers daadwerkelijk aan de slag gaan met de online trainingen? Dat lees je hieronder.

Online trainingen bieden verschillende voordelen binnen de retailbranche:

Flexibiliteit: Online trainingen stellen medewerkers in staat om op hun eigen tempo te leren, op een tijdstip dat voor hen het beste uitkomt. Dit maakt het mogelijk om trainingen te volgen zonder dat dit ten koste gaat van hun werkuren, waardoor de dagelijkse operaties soepeler kunnen verlopen.

Toegankelijkheid: Online trainingen zijn toegankelijk voor een breed scala aan medewerkers, ongeacht hun locatie. Zelfs als een retailbedrijf meerdere vestigingen heeft, kunnen alle medewerkers profiteren van dezelfde trainingen, waardoor een consistente kennisbasis wordt opgebouwd.

Actuele inhoud: In de retailbranche veranderen trends en regelgeving voortdurend. Je kunt gemakkelijk zelf online trainingen maken en bijwerken in het online leerplatform met nieuwe informatie en ontwikkelingen in de sector, waardoor het personeel altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.

Persoonlijke ontwikkeling: Online trainingen stellen medewerkers in staat om hun eigen professionele ontwikkeling te stimuleren. Ze kunnen specifieke cursussen volgen die aansluiten bij hun interesses en carrièredoelen, waardoor ze gemotiveerder zijn om te leren en te groeien in hun functie.

Interactief leren: Onze online trainingen bevatten vaak interactieve elementen, zoals quizzen en opdrachten, waardoor de betrokkenheid en het leerproces worden bevorderd. Hierdoor wordt de kennis beter behouden en kunnen retailmedewerkers hun vaardigheden direct toepassen in de praktijk.

Tracking en evaluatie: Met online trainingen kunnen de voortgang en prestaties van medewerkers worden bijgehouden. Dit stelt het management in staat om de effectiviteit van de trainingen te evalueren en eventuele kloof in de kennis van het personeel te identificeren.

Het stimuleren van jouw retailmedewerkers om online trainingen te volgen binnen het online leerplatform vereist een goede aanpak. Hier helpt ons implementatieteam je uiteraard bij. We delen enkele strategieën die je kunt gebruiken om de betrokkenheid te vergroten:

Communiceer het belang: Zorg ervoor dat retailmedewerkers goed op de hoogte zijn van het belang van de online trainingen. Leg uit hoe deze trainingen hun vaardigheden zullen verbeteren, hun prestaties zullen versterken en de klantenservice zullen verbeteren. Door het ‘waarom’ achter de trainingen duidelijk te communiceren, zullen medewerkers meer gemotiveerd zijn om deel te nemen.

Maak het relevant: Zorg ervoor dat de online trainingen aansluiten op de dagelijkse taken en uitdagingen van de medewerkers. Als ze de relevantie zien tussen de trainingen en hun werk, zullen ze eerder geneigd zijn om ze serieus te nemen en te volgen.

Betrek het management: Het management speelt een cruciale rol bij het bevorderen van de betrokkenheid van medewerkers. Zorg ervoor dat leidinggevenden het belang van de trainingen onderstrepen en het goede voorbeeld geven door zelf ook actief deel te nemen aan de online trainingen.

Beloningen en erkenning: Creëer een beloningsysteem om medewerkers te motiveren om de trainingen af te ronden. Bij veel online trainingen kunnen medewerkers een certificaat behalen, maar denk ook eens aan tastbare beloningen zoals bonussen of cadeaubonnen bij het behalen van bepaalde leerdoelen.

Houd de voortgang bij: Houd de voortgang van medewerkers bij en geef regelmatig feedback. Als ze merken dat hun inspanningen worden opgemerkt en gewaardeerd, zijn ze meer geneigd om gemotiveerd te blijven en de trainingen af te ronden.

Door deze benaderingen te combineren, kun je de betrokkenheid van medewerkers bij de online trainingen vergroten en ervoor zorgen dat ze de waarde van het online leerplatform binnen je retailorganisatie inzien.

Een effectieve manier om medewerkers te betrekken bij het online leerplatform is door het platform te gebruiken om relevante kennis en informatie te delen die essentieel is voor hun werk in de retail. Door ervoor te zorgen dat je retailmedewerkers toegang hebben tot boeiende online trainingen die hun vaardigheden en kennis vergroten, zullen ze zich gemotiveerd voelen om actief deel te nemen aan het leerproces.

Bovendien kun je gebruik maken van onze nieuwe auteurstool Create om eigen e-learning modules te ontwikkelen en meteen te publiceren binnen het online leerplatform. Door eigen, op maat gemaakte online trainingen toe te voegen, kunnen medewerkers zich nog meer betrokken voelen, omdat de trainingen specifiek zijn afgestemd op de context en de uitdagingen waarmee ze dagelijks te maken hebben. Zo creëer je een inspirerende en stimulerende online leeromgeving die aansluit bij de behoeften van je team.

Online trainingen kunnen een positieve en invloedrijke rol spelen op medewerkers binnen de retailbranche:

Verbeterde vaardigheden en kennis: Online trainingen bieden je medewerkers de mogelijkheid om hun vaardigheden en kennis op specifieke gebieden te verbeteren. Of het nu gaat om klantenservice, verkooptechnieken, productkennis of leiderschap, medewerkers kunnen zich via online trainingen verder ontwikkelen en zo beter presteren in hun functie.

Flexibiliteit en efficiëntie: Online trainingen bieden medewerkers binnen de retail de flexibiliteit om te leren op hun eigen tempo en op momenten die voor hen het beste uitkomen. Dit maakt het mogelijk om trainingen in te passen in hun drukke werkschema’s, waardoor er minder verstoring is van de dagelijkse activiteiten.

Uniforme kennisbasis: Met online trainingen kunnen alle medewerkers toegang hebben tot dezelfde lesmaterialen en inhoud. Hierdoor wordt er een uniforme kennisbasis gecreëerd binnen je organisatie, wat zorgt voor consistentie in de dienstverlening en klantbeleving.

Snelle implementatie van nieuwe procedures: Online trainingen maken het mogelijk om snel nieuwe procedures en richtlijnen te implementeren. Als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in het winkelbeleid of nieuwe producten worden gelanceerd, kunnen medewerkers snel op de hoogte worden gebracht en getraind via het online leerplatform.

Verbeterde klantenservice: Goed getrainde medewerkers kunnen klanten beter van dienst zijn. Door hun vaardigheden en kennis te vergroten, kunnen medewerkers klantvragen adequaat beantwoorden, problemen oplossen en een positieve winkelervaring bieden aan de klanten.

Persoonlijke ontwikkeling: Online trainingen bieden de retailmedewerkers de mogelijkheid om aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken. Ze kunnen zelf bepalen welke trainingen ze willen volgen en welke vaardigheden ze willen verbeteren, wat bijdraagt aan hun eigen groei en motivatie in hun loopbaan.

Ja, het online leerplatform kan volledig worden afgestemd op de behoeften van jouw organisatie. In je volledig gepersonaliseerde leerplatform kun je relevante online trainingen toevoegen en belangrijke trainingen in de schijnwerpers zetten door middel van leerlijnen. Bovendien kun je gebruik maken van onze nieuwe auteurstool ‘Create’ waarmee je eenvoudig eigen e-learning modules kunnen creëren.

Tijdens het implementatieproces staan we klaar om je te ondersteunen bij het opzetten van het online leerplatform op een manier die perfect past bij jouw retailorganisatie. Zo profiteer je optimaal van de mogelijkheden van het leerplatform en kun je het naadloos laten aansluiten op de specifieke leerbehoeften en doelstellingen van jouw organisatie.

Het platform zelf ervaren?

We laten je alle voordelen van het online leerplatform voor jouw retailmedewerkers graag zelf ervaren tijdens een (online) demo. Gratis en geheel vrijblijvend.