Beter presteren met micro-leren

We zijn eigenlijk een beetje verwend geworden door alle technologische ontwikkelingen. Het wordt steeds makkelijker om informatie te verkrijgen. Het resultaat is dat we dan ook verwachten dat we supersnel alle beschikbare informatie over een onderwerp kunnen raadplegen. Hans Schuurmans, CEO van SkillsTown, vertelt waarom micro-leren hier het antwoord op is.

Snel kennis vergaren

Zoals benoemd, willen we dat het tot je nemen van kennis het liefst zo min mogelijk tijd in beslag neemt. Hans ziet deze trend terugkomen in de wensen van klanten:

“Als je bijvoorbeeld wilt leren hoe een bepaald softwaresysteem werkt, kun je daar niet meer maanden voor uittrekken. Dan is het systeem al drie keer veranderd. Omdat we in een wereld leven die snel verandert, moeten we kennis steeds sneller tot onze beschikking krijgen.”

"Omdat we in een wereld leven die snel verandert, moeten we kennis steeds sneller tot onze beschikking krijgen."

Dit is een van de redenen waarom micro-leren in opkomst is. Bij micro-leren krijg je, met behulp van korte video’s, compacte teksten of andere features ondersteuning op het moment dat jij het nodig hebt. Hier zijn de essentials op het leerplatform van SkillsTown op gebaseerd. Deze vorm van leren helpt je beter presteren. “In 1885 bewees de wetenschapper Ebbinghaus al dat mensen snel vergeten”, vertelt Hans. “Als je een les volgt, ben je na een uur al vijftig procent van wat er verteld werd vergeten. Na drie weken is dit al tachtig procent. Gelukkig zijn we tegenwoordig niet meer afhankelijk van een docent. We kunnen op elk moment de nodige kennis opzoeken, via het internet op een tablet of onze smartphone. Hierdoor kunnen we alle kennis die we vergeten zijn, terughalen op het moment dat het nodig is.”

Hoe leren we?

Hoe leren we? Micro-leren komt ook terug in het concept 70:20:10, waar tegenwoordig veel over gesproken wordt. Hans vertelt: “De basis van 70:20:10 is dat we op verschillende manieren leren. We leren ongeveer tien procent formeel, bijvoorbeeld via opleidingen. Twintig procent van onze kennis ontstaat op basis van de dingen die we leren van anderen. En het grootste deel van onze kennis komt uit onze werkervaring. Op dit principe spelen microcursussen in, want op het werk heb je vaak geen tijd om een lange cursus te volgen of urenlang te zoeken naar de juiste informatie. Je wilt snel iets leren en het direct kunnen toepassen.”

Waarom is micro-leren noodzakelijk?

In dit whitepaper legt online opleider SkillsTown uit waarom micro-leren noodzakelijk is binnen jouw organisatie.

Micro-leren als aanvulling

Toch denkt Hans dat het uitgebreid studeren nooit helemaal zal verdwijnen. Het micro-leren vervangt de langere cursussen en opleidingen niet, het is eerder een aanvulling. Hans legt uit: “De vorm van leren die je kiest, hangt samen met je leerdoel. Als jouw doel is om een expert te worden op het gebied van Excel, dan zal je een complete opleiding moeten volgen. Maar snap je een bepaalde functie niet en heb je deze snel nodig, dan kun je beter kiezen voor een microcursus.”

Wat geldt voor een micro-cursus maar ook alle andere online trainingen blijft echter het volgende: “Als het om leren gaat, zijn de kwaliteit en accreditatie erg belangrijk. We zien dat het voor cursisten en organisaties belangrijker wordt dat een online cursus een kwaliteitskeurmerk heeft. SkillsTown is dan ook NRTO-gecertificeerd en benoemd tot beste opleider van Nederland 2020/2021 in de MT1000.

Leren is geen doel, maar een middel

Hans heeft nog een laatste tip voor organisaties die zelf actief aan de slag zijn of gaan met online leren: “Kijk naar je organisatiedoelen en laat het leren daarop aansluiten. Leren moet geen doel op zich zijn, maar een middel om je organisatiedoelstelling te bereiken.”

Micro-leren toepassen in jouw organisatie?

Maak gebruik van een gepersonaliseerd online leerplatform voor jouw medewerkers. Op dit leerplatform vind je onder andere essentials: korte, moderne microcursussen waarmee je supersnel kennis opdoet over een specifiek onderwerp. Hiernaast bieden we ook leervormen zoals e-learnings, webinars en podcasts aan. Zo kan iedere medewerker zijn/haar eigen perfecte leercombinatie vinden!

Tijdens een vrijblijvende online demonstratie laten we de personalisatiemogelijkheden zien, krijg je een voorproefje van ons brede aanbod en geven we persoonlijk advies over de inzet en implementatie van het platform.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: