Blijvend aandacht voor je corporate academie?

Misschien heeft jouw organisatie al een eigen corporate academie of ben je momenteel aan het oriënteren naar de mogelijkheden hiervoor. Waar je je ook bevindt in dit proces, het blijvend aandacht besteden aan je corporate academie heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van je medewerkers én organisatie.

Eén van de voordelen van een corporate academie bij SkillsTown is dat werknemers zelf kunnen onderzoeken wat voor hen de beste manier van leren is. Leren ze het beste door middel van e-learnings, podcasts of misschien webinars? Ook zijn ze vrij om hier in hun eigen tijd aan te werken.

Omdat je met deze zelfstandige academie de ontwikkeling aan je werknemers overlaat, loop je wel het risico dat het bij een deel van de werknemers wordt vergeten of niet als prioriteit wordt gesteld. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers nieuwsgierig blijven zodat ze hun ontwikkeling voorop blijven stellen? In dit artikel zetten we een aantal effectieve manieren voor je op een rij!

Eigen content in je platform

Het mooie aan de corporate academie is dat je hem volledig kunt personaliseren. Je kunt het platform dan ook indelen zodat hij perfect aansluit bij jouw organisatie en jouw doelen. Kies er bijvoorbeeld voor om een apart kopje met eigen content te maken die werknemers sowieso moeten bekijken. Denk aan productpresentaties of e-learning modules die direct aansluiten bij de functie van de werknemer.

Als je fysieke trainingen presenteert kun je deze bijvoorbeeld ook koppelen aan online modules op het platform. Wellicht moeten werknemers voorafgaand een certificaat behalen van een training of achteraf het naslagwerk terugvinden in de online corporate academie. Zo komen ze regelmatig op het platform om dingen te bekijken die al van belang zijn en heb je een grote kans dat ze verder gaan klikken. De drempel is dan ook lager om andere trainingen op te pakken die ze ook interessant lijken.

Neem regelmatig een webinar op

Webinars zijn de laatste jaren razend populair geworden en dat is sinds de coronatijd alleen maar toegenomen. Waarom? Omdat ze werken! Een webinar is een digitale video die je live uitzendt en achteraf terug kunt kijken. Dit is een laagdrempelige manier om kennis te delen met je doelgroep. Tijdens het webinar kun je gemakkelijk interactie zoeken met de kijkers dankzij polls, vragen en een chatfunctie. Een boodschap overbrengen met beeld, geluid én interactie zorgt ervoor dat je doelgroep zo’n 80 procent van je boodschap onthoudt!

Door regelmatig een nieuw webinar op te nemen zorg je ervoor dat je corporate academie interessant blijft voor je werknemers. Je bespreekt regelmatig onderwerpen die voor jouw organisatie op dat moment relevant zijn. Bedenk vooraf dus goed welk onderwerp interessant is voor je doelgroep. Zorg ervoor dat de webinars goed gecommuniceerd worden en zo zullen de werknemers regelmatig op het platform te vinden zijn.

Weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Wij kunnen je ondersteunen in het maken van volledig gepersonaliseerde interactieve webinars onder professionele begeleiding. 

In 7 stappen excelleren met online leren

In dit whitepaper zet online opleider SkillsTown 7 stappen op een rij waarmee jouw organisatie door middel van online leren kan excelleren.

Maandelijkse nieuwsbrief

Heeft jouw organisatie een vast communicatiemoment met de werknemers? Bijvoorbeeld een wekelijkse of maandelijkse nieuwsbrief? Denk eens na hoe je jouw corporate academie kunt communiceren via deze nieuwsbrief. Licht bijvoorbeeld maandelijks een interessante training uit, deel een top 3 met meest gevolgde trainingen of laat collega’s elkaar enthousiasmeren door leuke ervaringsverhalen te delen over de trainingen en het platform. Op die manier wek je interesse bij andere werknemers.

Als je interne nieuwsbrief iedere keer een ander thema heeft, zou je de communicatie over de academie hier bijvoorbeeld op aan kunnen sluiten. Denk aan onderwerpen zoals: werkgeluk, samenwerken, gezondheid, bedrijfscultuur, et cetera. Kijk hierbij natuurlijk wel wat er binnen jouw organisatie op dat moment relevant is.

Stel bepaalde trainingen verplicht

Het is niet altijd te voorspellen wat wel en wat niet werkt voor je organisatie. Daarom is het juist belangrijk om verschillende manieren uit te proberen. Sommige organisaties merken bijvoorbeeld dat het goed werkt om bepaalde trainingen verplicht te stellen. Medewerkers vinden het dan fijn om een steuntje in de rug te krijgen. Denk hier eens over na. Past dit bij de cultuur van jouw organisatie en denk je dat je medewerkers hiermee kunt motiveren? Als je trainingen verplicht stelt, zorg er dan ook voor dat hierop aangestuurd wordt. Je wilt namelijk voorkomen dat medewerkers het gevoel krijgen dat ze de trainingen ‘voor niets’ hebben gevolgd.

Stimuleer dat je managers medewerkers gaan aansturen en hun voortgang binnen de online academie meenemen in ontwikkelingsgesprekken.

Ontwikkelingsgesprekken

Zorg dat de verantwoordelijkheid van het aansturen van medewerkers om te werken aan hun ontwikkeling niet bij één afdeling ligt maar dat je het draagvlak verdeelt over de organisatie. Stimuleer dat je managers medewerkers gaan aansturen op het volgen van online trainingen in de corporate academie en deze resultaten meenemen in ontwikkelingsgesprekken. Dan kunnen resultaten van trainingen die de werknemer heeft afgerond gebruikt worden om het gesprek op te bouwen. Deze resultaten vormen gelijk een goede basis om te kijken hoe je werknemer ervoor staat. 

Bij SkillsTown heb je bijvoorbeeld ook veel trainingen op het gebied van loopbaanontwikkeling. Denk aan trainingen over persoonlijk leiderschap, werkgeluk en timemanagement. Aan de hand van deze trainingen kun je kijken of werknemers op de goede weg zitten en waarbij je ze extra kunt ondersteunen.

Bedenk dat je naar aanleiding van dit ontwikkelingsgesprek ook online trainingen kunt aanraden, waarvan je denkt dat ze goed kunnen zijn voor je werknemer. Die kun je in het volgende ontwikkelingsgesprek dan weer bespreken. Naast ontwikkelingsgesprekken zou je online trainingen ook tijdens een terugkomend teamoverleg bespreekbaar kunnen maken. Zo kun je trainingen samen doorlopen en ontwikkelafspraken met elkaar maken.

Hulp nodig bij het inzetten van jouw corporate academie?

Ons implementatieteam helpt je graag met het verbeteren van de aandacht voor jouw academie. Of heb je nog geen corporate academie en wil je dit graag inzetten voor je medewerkers? Door middel van een online demonstratie laten we je alle mogelijkheden zien om je eigen corporate academie neer te zetten.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: