Creëer je eigen droombaan

Bij SkillsTown geloven we dat je beter wordt in wat je doet, als je het doet met plezier. In dit artikel vertellen we hoe jij jouw droombaan kunt creëren, zodat je iedere dag met plezier naar je werk gaat en het beste uit jezelf kunt halen.

Waar ben jij goed in?

Goed weten wie je bent en wat jouw sterke punten zijn, helpt je de regie te nemen in jouw loopbaan en te doen waar jij goed in bent. En dat is belangrijk, want mensen die vanuit hun talent werken zijn gelukkiger en productiever! Toch blijkt slechts een klein deel van de werknemers hun talenten te kennen en deze toe te kunnen passen in hun werk. Zonde️! Bedenk dus wat jou onderscheidt van anderen, en vraag eens aan anderen wat zij vinden dat jouw unieke vaardigheden en competenties zijn. Wedden dat ook jouw leidinggevende hartstikke blij is met jouw bevindingen?

Werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling?

Maak gebruik van meer dan 500 online trainingen van SkillsTown. Nu 14 dagen gratis proberen.

Lang leve ontwikkeling

Of je nou een compleet nieuwe baan zoekt, een promotie in de wacht wilt slepen, of gewoon je skills en kennis wilt verbreden voor je dagelijkse werkactiviteiten, het komt altijd van pas om dé expert in jouw vakgebied te zijn en te blijven. Door bijvoorbeeld online cursussen te volgen, artikelen te lezen op internet of je te abonneren op een branchespecifiek tijdschrift blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Wat wil je bereiken?

Weten welke richting je op wilt, is van belang om vooruit te komen in je loopbaan. Door concrete doelen vast te stellen en op te schrijven, maak je wat je wilt bereiken tastbaarder. Deel je doelen vervolgens met je omgeving, zodat zij ook kunnen helpen om deze te bereiken!

Grijp alle kansen

Vaak zijn er in je huidige werk meer kansen aanwezig om je te ontwikkelen dan je beseft. Kijk waar extra kansen liggen en grijp ze met beide handen aan. Heb je het even rustig? Vraag of je werk kan overnemen van een collega. Is er een vrijwilliger nodig? Bied jezelf aan om bijvoorbeeld het bedrijfsuitje te plannen. Zo breng je variatie aan in je activiteiten en bouw je aan nieuwe skills en kennis. Ook bewijs je zo dat je potentie hebt als werknemer om hogerop te komen.

Houd werk en privé in balans

Wanneer je altijd bezig bent met je werk en carrière maken, bestaat het gevaar dat je uitgeput raakt en je privéleven eronder gaat lijden. Bovendien word je van te veel werken ook niet productiever: uit onderzoek blijkt dat alles wat je boven de 50 uur per week werkt geen toegevoegde waarde heeft, omdat je minder efficiënt gaat werken. Zowel voor je gezondheid en werkplezier als voor je productiviteit is het dus heel belangrijk om extra aandacht aan een goede werk-privébalans te besteden in je loopbaan.

Het beste uit jouw carrière halen?

SkillsTown biedt verschillende cursussen voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Denk aan cursussen op het gebied van presenteren, effectief communiceren, leidinggeven of creatief denken. Benieuwd naar het hele aanbod? Probeer het platform nu 14 dagen gratis.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: