Dé 5 AI-tools die jouw werkprestaties gaan verbeteren

Artificial Intelligence-tools (AI-tools) worden razendsnel een onmisbaar onderdeel van de moderne werkomgeving. Door verschillende AI-tools te gebruiken, kun je als medewerker je werk efficiënter uitvoeren en je werkprestaties verbeteren. Maar wel alleen als je weet welke tools er zijn en hoe je deze in kunt zetten.

Wil jij alles leren over AI-tools? Meld je dan aan voor de AI & ChatGPT Academy en krijg toegang tot onbeperkt online trainingen over Artificial Intelligence. Wij geven je alvast een tipje van de sluier: vijf AI-tools die jou als professional gaan helpen op de werkvloer!

1. Zeg dag tegen notuleren met Otter.ai

Stel, je zit met collega’s in een vergadering van ruim een uur. Dat wat er besproken wordt, moet natuurlijk wel genotuleerd worden. Maar wie gaat dat doen? Want laten we eerlijk zijn, daar heeft niemand zin in. Otter.ai biedt de oplossing. Deze tool neemt vergaderingen uit Zoom, Google Meets, en Microsoft Teams voor je op en maakt er automatisch een samenvatting van. Super handig!

2. Breng je visuele ideeën tot leven met Midjourney

Midjourney is een AI-tool die opereert vanuit een Discord-server. Met een abonnement kun je in Midjourney een onbeperkt aantal creaties maken. Het is mogelijk om aanvragen tot in de kleinste details in te voeren. Midjourney begrijpt dit helemaal en maakt naar aanleiding van jouw input de mooiste visuals. Alle creaties die uit Midjourney komen zijn vrij te gebruiken op bijna alle manieren. Midjourney wordt iedere seconde slimmer, sneller en beter in het creëren van het perfecte plaatje.

Zo creëer je bijvoorbeeld in een handomdraai een kleurrijke visual voor je poster om je AI-event te promoten.

Of maak je binnen enkele seconden een ‘foto’ van een kantoorsetting om in je blogpost te gebruiken. Je kunt zelfs aangeven of het in de ochtend of avond moet zijn!

Zo gebruik je Midjourney:

3. Word een kei in Excel met Excelformulabot

Werk jij veel met Excel of Google Sheets? Dan ben je vast bekend met hoe complex dat kan worden met al die ingewikkelde Google Sheet- en Excel-formules. Excelformulabot is een handig hulpmiddel. Deze bot gebruikt AI-technologie om tekstinstructies om te zetten naar Excel en Google Sheets formules. Bovendien legt de bot uit hoe de formules werken, waardoor je meer inzicht krijgt in de berekeningen die je uitvoert. Je moet echter wel instructies in het Engels beschrijven. Maar het vertalingsprogramma DeepL kan je hier goed bij helpen!

4. Werf de juiste medewerkers met VanillaHR

VanillaHR’s Simple Hiring Platform is een AI-tool waarmee je als bedrijf je hele wervingsprocedure kunt regelen. Deze software heeft allerlei functies om de beste sollicitanten te vinden en te interviewen. Het is vooral handig omdat het veel dingen automatisch doet, zoals het plannen van gesprekken en het sorteren van CV’s. Ook heeft VanillaHR een handige video-interviewtool genaamd VanillaHR Meet. Deze tool analyseert gezichtsuitdrukkingen en stemmen om recruiters meer inzicht te geven in de kandidaten. Het is een geweldige oplossing voor elk bedrijf dat veel openstaande functies moet vullen.

5. Bereid je voor op meetings met Springboard

Maak je je vaak zorgen over aanstaande meetings en workshops? Say no more! De AI-tool Springboard biedt razendsnelle toegang tot de nieuwste markt-, technologie- en trendinformatie. Zo kun jij jezelf als een baas voorbereiden op elke vergadering. Met één klik heb je toegang tot kant-en-klare informatie die je helpt om geïnformeerde beslissingen te nemen tijdens de meeting. Springboard zorgt ervoor dat je geen belangrijke informatie meer mist en je niet meer overweldigd voelt tijdens de meeting. Zo kun jij je vol vertrouwen concentreren op het verplaatsen van je projecten naar de volgende fase.

Wil jij meer halen uit AI-tools?

AI heeft ontelbaar veel mogelijkheden. Met de juiste kennis en begeleiding til jij jezelf en je werk naar een hoger niveau. Hoe je dat doet? Dat leer je in de AI & ChatGPT Academy! Krijg onbeperkt toegang tot AI-trainingen en bekijk live online colleges van dé experts op het gebied van AI.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: