Dit waren de 10 meest populaire online trainingen van 2023!

Ben jij ook zo benieuwd naar de populairste leeronderwerpen van 2023? Wij waren dat zeker! Daarom hebben we een lijst samengesteld met de top 10 online trainingen die het afgelopen jaar het meest zijn gevolgd. Of je nu op zoek bent naar inspiratie voor jezelf of om te delen met je medewerkers, hier zijn de trainingen die je niet mag missen!

10. ChatGPT toepassen in de praktijk

In 2023 maakte ChatGPT een grote entree. Velen begonnen het jaar zonder enig idee van de kracht van ChatGPT, maar eindigden met dagelijks gebruik ervan. Deze training onthult de vele mogelijkheden van dit AI-programma, leert je hoe je de beste prompts schrijft en hoe je de volledige kracht van ChatGPT kunt benutten. Let op: deze exclusieve training is alleen beschikbaar in de AI Academy.

9. Growth Mindset

Velen hebben een grote sprong gemaakt in hun persoonlijke ontwikkeling dankzij deze training. Mensen met een ‘growth mindset’ geloven dat ze kunnen groeien door hard te werken, en dat geeft ze zelfvertrouwen om blijvend te leren en te groeien. Wil jij ook jouw zelfvertrouwen opbouwen en afscheid nemen van een ‘fixed mindset’? Deze training is een absolute aanrader!

"Een echte aanrader om je eigen 'fixed' gedachten te ontdekken en om te zetten in 'growth mindset' gedachten."

8. Diversiteit & Inclusie

Diversiteit en inclusie zijn onderwerpen die steeds meer aandacht krijgen, ook op de werkvloer. En terecht! Een inclusieve organisatie creëren waarin iedereen zich welkom voelt en begrepen wordt, is van groot belang. In deze training leer je hoe je hier met kansengelijkheid, integratie en verbinding voor zorgt. Als je je dit jaar hebt verdiept in het actief bijdragen aan een inclusieve organisatie, dan verdien je een pluim!

7. Timemanagement

Timemanagement was ook in 2023 weer een hot topic. Te veel werk en te weinig tijd? Dat klinkt nog steeds bekend voor velen. In deze training leer je hoe je efficiënter met je tijd kunt omgaan, zodat je voldoening uit je werk kunt halen zonder stress. Ontdek hoe je je werkuren optimaal kunt organiseren en eindelijk grip krijgt op je agenda.

6. Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Sinds de invoering van de AVG is correcte omgang met privacygegevens verplicht. Deze training behandelt zowel jouw rechten als individu als de verantwoordelijkheden van bedrijven met betrekking tot jouw gegevens. Een interactieve training die essentieel is voor iedereen die wil begrijpen wat er vanuit beide perspectieven mag en kan.

5. AI Zelftest

Wat weet jij al over AI? Artificial Intelligence is niet langer een optie, maar een noodzaak voor professionals. Met deze zelfevaluatie ontdek je jouw kennisniveau op het gebied van AI en waar je nog kunt groeien. Beantwoord 32 uitdagende vragen verdeeld over vier gebieden en kom erachter wat je al weet en wat je nog kunt leren.

4. Spaans Uitgebreid

Spaans is, na Chinees, de meest gesproken taal ter wereld en toch leren we het in Nederland lang niet allemaal op school. En dat terwijl het snel en effectief te leren is met deze training. Of je nu internationaal werkt of van je vakantiebestemmingen wilt genieten, Spaans spreken opent vele deuren.

3. Correct Nederlands

D, t, of dt? Zij of hun? Voor veel Nederlanders is dit nog steeds een uitdaging. Deze training behandelt vijftien lastige onderwerpen in de Nederlandse taal, zodat jij geen fouten meer maakt in je e-mails, notities of artikelen. De training is op maat gemaakt, dus je leert precies wat je nodig hebt.

2. Feedback geven en ontvangen

Feedback is de sleutel tot effectieve samenwerking. Leer hoe je constructieve feedback kunt formuleren en ontvangen, zelfs als je dit spannend vindt. Ontdek ook hoe je jezelf kunt verbeteren met gekregen feedback. In 2023 was deze training een absolute hit en bood waardevolle inzichten voor het dagelijkse werk.

"Ik vond het nuttig om stil te staan bij mijn grenzen naar anderen toe. Nu heb ik duidelijker voor ogen wanneer mijn grenzen worden overschreden en kan ik voor mezelf op komen."

1. Microsoft Excel Basis

Dat deze training op nummer 1 staat, zegt genoeg over hoeveel mensen moeite hebben om Excel volledig te benutten. Veel mensen halen er lang niet alles uit wat erin zit. Maar sinds het afgelopen jaar gelukkig al veel meer! Heb jij deze training nog niet gevolgd? Start nu en leer dagelijks slimmer werken met Excel, begrijp formules en functies en ontwikkel essentiële vaardigheden om je werk te verbeteren.

Ook aan de slag met online trainingen?

Wil je dat al je medewerkers toegang krijgen tot deze trainingen? Bekijk de mogelijkheden om een online leerplatform aan te schaffen. Heb je al een online leerplatform en wil jij je medewerkers aan trainingsinspiratie helpen met deze top 10? Neem contact op met je contactpersoon en laat een leerlijn klaarzetten om je medewerkers te inspireren!
Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: