Dit waren de meest populaire trainingen in 2020

Ieder jaar maken meer dan 100.000 cursisten gebruik van de online trainingen van SkillsTown. Maar welke trainingen waren in 2020 het meest populair? Als online opleider bieden we meer dan 500 online trainingen om gemakkelijk vanuit huis te volgen. In deze top 10 zetten we de meest populaire titels op een rij!

10. Beïnvloeden kun je leren: Breinvoorkeuren

Wist je dat je met behulp van breinvoorkeuren een positieve invloed op anderen kunt uitoefenen? Inmiddels weten veel Nederlanders daar alles van, want de training ‘Beïnvloeden kun je leren: Breinvoorkeuren’ staat op nummer 10. In dit webinar van 45 minuten leer je de meest elementaire wetten van het brein, die een rol spelen bij het herkennen van communicatiestijlen, het daarop anticiperen en van daaruit positief beïnvloeden van anderen.

9. Engels in twee weken

Bij steeds meer beroepen wordt Engels de tweede standaard. Het is dan ook niet verrassend dat deze training van 10 uur in onze top 10 is beland. In deze training leer je de basis van het Engels en na het volgen kun jij je verstaanbaar maken in alledaagse situaties.

8. Finance for non-financials

Op nummer 8 in deze top tien staat de training ‘Finance for non-financials’. En dat is niet gek, want deze handige training maakt het voor iedereen makkelijk om een financieel overzicht te begrijpen. Je leert de betekenis en functie van de balans, winst- en verliesrekening en de cashflow. De training is verdeeld in 3 delen die in totaal net geen 3 uur in beslag nemen.

7. Leiderschap en persoonlijkheid

Met de verschillende lockdowns in Nederland was 2020 het jaar van enorm veel thuiswerken. Dat kon soms best lastig zijn voor leidinggevenden en managers. Niet gek dat de training ‘Leiderschap en persoonlijkheid’ is geëindigd op nummer 7. In deze training van 16 uur kom je erachter wat jouw persoonlijkheidskenmerken zijn, welke competenties je als leidinggevende nodig hebt en welke leiderschapsstijlen er allemaal zijn.

6. Spaans in twee weken

Ondanks dat we niet tot weinig op vakantie konden dit jaar, is de training ‘Spaans in twee weken’ toch veel gevolgd! Hij stond op nummer 6 in onze top 10. In deze training van 10 uur leer je de basis van het Spaans en na het volgen kun je je verstaanbaar maken in alledaagse situaties.

5. Presenteren als een pro

Of je nu digitaal of fysiek een presentatie moet geven, soms kan het voor de nodige zenuwen zorgen. Daar hebben meer mensen last van dan je in eerste instantie zou denken. Niet verrassend dus dat de training ‘Presenteren als een pro’ op nummer 5 staat in de top 10. In 40 minuten leer je de belangrijkste technieken voor het geven van een effectieve presentatie en krijg je handige tips die direct in de praktijk toe te passen zijn.

4. Starten met Excel

Zou het vanwege corona zijn? Hoe dan ook, nog meer Nederlanders zijn gestart met Excel. Want de training ‘Starten met Excel’ staat op nummer 4. In deze training van 60 minuten leer je de basisbeginselen van Excel. Deze training is versie-onafhankelijk en is bedoeld voor beginners op het gebied van Excel.

3. Nederlands foutloos schrijven

In 2020 is ook de nodige aandacht besteedt aan voutloos schrijven (😉), daarom staat hij op nummer 3 in deze lijst. In deze training van 5 uur zetten we de meest gemaakte fouten op een rijtje. Geen dt-fouten meer, alles over hoofdlettergebruik, wanneer gebruik je ij of juist ei, en nog veel meer over struikelblokken in de Nederlandse taal. Deze training is gebaseerd op taalniveau 3F.

2. Effectief communiceren

Op de tweede plaats volgt ‘Effectief communiceren’. En dat was dit jaar misschien wel belangrijker dan ooit met alle digitale bijeenkomsten. In deze e-learning module van 60 minuten krijg je praktische handvatten om jouw standpunt goed over te brengen en beter te luisteren, waardoor je leert om effectiever te communiceren. Zodat jij én de ander begrepen worden.

1. Timemanagement

Met stip op nummer 1 staat de training ‘Timemanagement’. In deze e-learning module van 40 minuten word je als cursist meegenomen in het maken van een effectieve planning. Je krijgt praktische handvatten om efficiënt om te gaan met je tijd waardoor je nóg effectiever gaat werken.

Deze populaire trainingen volgen?

In ons online leerplatform vind je naast deze top 10 van trainingen een uitgebreid aanbod van meer dan 500 online trainingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: