Dit waren de meest populaire trainingen in 2021

Afgelopen jaar hadden bijna een half miljoen cursisten in Nederland en wereldwijd toegang tot het online leerplatform van SkillsTown. Met meer dan 500 online trainingen kan iedereen waar en wanneer ze maar willen zichzelf ontwikkelen. Ben jij benieuwd welke trainingen het afgelopen jaar populair waren bij andere cursisten? In deze top 10 zetten we de meest gevolgde trainingen van 2021 op een rij. Lees snel verder, want misschien zit er wel iets interessants voor jou bij!

10. Digitale veiligheid

Velen moeten hun werk sinds 1,5 jaar opeens thuis vanachter hun laptop doen. Daarom is het nu nog belangrijker dat medewerkers alles te weten komen over digitale veiligheid. Het is goed om je bewust te zijn van het verschil tussen apparaten die je zakelijk of privé gebruikt. Bij een zakelijk apparaat is het namelijk extra belangrijk door de aanwezigheid van vertrouwelijke informatie. In deze training krijg je inzichten in het belang van digitale veiligheid en krijg je praktische handvatten om veilig te kunnen werken in dit digitale tijdperk.

9. Feedback

Voor leidinggevende is het noodzakelijk om te weten hoe je op de juiste manier positieve en negatieve feedback kunt geven. Zo geef je de medewerker inzicht op wat ze wel en niet goed doen, zodat hij of zij kan groeien binnen de functie. Heel goed dus, dat deze zo vaak is gevolgd in 2021! In deze online training leer je namelijk hoe je feedback geeft tijdens bijvoorbeeld beoordelingsgesprekken, maar ook buiten geplande gesprekken om.

8. Werken in teams

Communiceren en het werken in teams was weer een uitdaging het afgelopen jaar. Des te belangrijker om aandacht te besteden aan de manier van samenwerken binnen je team. In deze cursus leer je hoe je een sterk team samenstelt, hoe je effectief samenwerkt en welke vaardigheden daarbij komen kijken.

Werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling?

Maak gebruik van meer dan 500 online trainingen van SkillsTown. Nu 14 dagen gratis proberen.

7. Omgaan met agressie

Wist je dat er tijdens de pandemie veel meer sprake is van agressie? In een periode van crisis reageren mensen namelijk anders op situaties, en dat werkt niet positief op het werkplezier en de mentale gezondheid van medewerkers. Niet heel gek dus dat dit een veel gevolgde training was dit jaar. In deze training leer je aan de hand van het agressiemodel hoe je kunt omgaan met verschillende soorten agressie en oefen je aan de hand van casussen hoe je adequaat reageert zodat jij en je collega’s veilig jullie werk kunnen doen.

6. Creatief denken

De maatschappij verandert razendsnel en creatief denken is daarom een van de vaardigheden die je als succesvolle medewerker moet bezitten. Naast vaardigheden als kritisch denken, behoort dit namelijk tot een van de 21e-eeuwse vaardigheden. Heb jij het gevoel dat je helemaal niet creatief bent? Geen nood! Creatief denken is een vaardigheid die je kunt ontwikkelen. In deze cursus bieden we je voor alle processtappen praktische tools om een creatief denker te worden.

5. Timemanagement

Sommige mensen hebben tijdens het thuiswerken veel meer moeite met timemanagement dan op kantoor. Je hebt vaak geen vaste werktijden meer en er is een grotere drempel om met collega’s te sparren. Geen verrassing dat deze e-learning daarom ook dit jaar weer in het lijstje staat. Met deze training krijg je namelijk praktische handvatten om efficiënt met je tijd om te gaan. Zo werk jij een stuk sneller!

Tip: Naast de Timemanagement e-learning is er ook een Timemanagement scan! Hiermee krijg je meer inzicht in de manier waarop jij omgaat met tijd, en hoe je dit voor jou persoonlijk kunt verbeteren.

4. Spaans in twee weken

We blijven dan misschien wel zoveel mogelijk thuis, maar dat betekent niet dat we ons niet kunnen voorbereiden op onze vakantie naar de Spaanse zon! Deze e-learning is dit jaar nog populairder dan vorig jaar! De training levert je de mogelijkheid om de eerste stap te nemen naar het leren van Spaans. De onderwerpen in Spaans in twee weken zijn gebaseerd op alledaagse situaties. Daarmee is deze cursus ook uitermate geschikt als eerste taalcursus voor als je naar het buitenland gaat!

Tip: Volg ook de podcast: Oefenen met Spaans. Hierin behandelen we de meest voorkomende woorden en uitdrukkingen, zodat jij je beter verstaanbaar kunt maken.

3. Starten met Excel

Het kunnen werken met Excel is altijd handig. Waarom? Je bespaart tijd, aangezien je dingen overzichtelijk kunt weergeven of berekenen. Je bespaart geld, want als je het onder de knie hebt, zie je hoeveel je er mee kan doen en hoef je het minder snel uit te besteden. Plus, er is een goede kans dat er bij het solliciteren naar een nieuwe baan om gevraagd wordt. Dus, ben jij nog niet zo handig met Excel? In deze training leer je alle basisbeginselen!

2. Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In welk vakgebied je ook werkt, communiceren is een van de belangrijkste eigenschappen die je dient te bezitten. In deze training krijg je praktische handvatten om met verschillende situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren. Zodat jij én de ander begrepen worden.

1. Nederlands foutloos schrijven

Wist je dat zo’n 1 op de 6 mensen in Nederland moeite hebben met de Nederlandse taal? Een groeiende groep jongeren komt zelfs laaggeletterd van school. Maar zeker op de werkvloer is foutloos schrijven belangrijk. Het is een teken van zorgvuldigheid en kwaliteit. Plus, zo laat je een goede indruk achter bij je contacten. Niet gek dus, dat deze training zo populair was in 2021! Hierin zetten we namelijk de meest gemaakte fouten op een rijtje. Geen dt-fouten meer, alles over hoofdlettergebruik en nog veel meer over struikelblokken in de Nederlandse taal!

Wil je werken aan jouw vaardigheden?

Heb je inspiratie opgedaan en wil je het komend jaar ook graag werken aan bijvoorbeeld je communicatie-, timemanagement- of samenwerkingsvaardigheden? Op ons online leerplatform vind je meer dan 500 online trainingen over uiteenlopende onderwerpen. Welke vaardigheid je ook wilt verbeteren, je vindt het bij SkillsTown!

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: