Stimuleer de gezondheid van jouw medewerkers in 3 stappen

Wist je dat vitale medewerkers 18% productiever zijn en 27% minder verzuimen dan ongezonde collega’s? (Bron: hchealth.nl). Je zou denken dat de gezondheid van medewerkers bij de medewerkers zelf ligt. Deels is dat natuurlijk waar, maar een belangrijke taak voor jou als werkgever is het stimuleren van medewerkers om te werken aan hun gezondheid en vitaliteit.

Vooral nu ze thuiswerken en op zichzelf aangewezen zijn. Wanneer je ervoor zorgt dat werknemers goed in hun vel zitten, hebben ze ook meer energie om te werken. Plus, je werkt aan een positief werkgeversimago. Als bedrijf laat je zien dat je de gezondheid van je medewerkers belangrijk vindt. Maar hoe kun je er als organisatie voor zorgen dat je medewerkers in beweging komen? Met de 3 stappen in dit artikel stimuleer jij de gezondheid van je medewerkers!

Stap 1: Faciliteer je medewerkers

Sommige werknemers zijn al enorm bezig met hun persoonlijke gezondheid, maar andere weten niet waar ze moeten beginnen. Door als organisatie een faciliterende rol in te nemen, haal je bestaande drempels weg. Zo is het voor medewerkers makkelijker om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Hoe kun je faciliteren?

5 tips voor medewerkerontwikkeling in coronatijd

In dit whitepaper geeft online opleider SkillsTown 5 praktische tips om in coronatijd extra aandacht aan medewerkerontwikkeling te geven.

Stap 2: Denk ook aan de mentale gezondheid van medewerkers

Fysieke gezondheid is belangrijk, maar het mentale aspect wordt vaak over het hoofd gezien. Stress op het werk is een wereldwijd groeiend probleem dat de mentale gezondheid en het welzijn van de werknemer raakt. Daarbovenop heeft de coronacrisis al bij 60% van de Nederlands gezorgd voor verergerde psychisch problemen. Hoe kun je hier als werkgever mee omgaan?

Stap 3: Weet je medewerkers te motiveren

Ook al bied je nog zo’n goede handvaten, als je werknemers geen motivatie hebben om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan, boek je geen resultaat. Investeer daarom ook in de motivatie van werknemers en laat zien waarom het zo belangrijk is voor hen om te werken aan hun fysieke en mentale gezondheid.

Neem een voorbeeldrol aan en laat zien dat het doodnormaal is om je tijdens werktijd op vitaliteit te richten. Je eigen ervaring delen is een goede manier om je steun duidelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld tijdens de virtuele koffiepauzes. Als diegene hoort dat jij er als werkgever tijd in stopt, is de kans groter dat hij/zij er de waarde van in gaat zien. Wanneer je te veel aandringt om aan sport of activiteit te doen zou het averechts kunnen werken.

Het intern delen van succesverhalen over collega’s werkt heel goed. Denk aan collega’s die zijn begonnen met sporten, gestopt zijn met roken of bijvoorbeeld een bepaald aantal trainingen van SkillsTown succesvol hebben afgerond op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Als ze zien dat hun collega het kan, worden ze gemotiveerd om zelf ook eens een kijkje te nemen!

Een steuntje in de rug?

Wil jij de gezondheid van medewerkers stimuleren en je medewerkers motiveren op het gebied van gezondheid en vitaliteit, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Maak dan nu de stap en vraag informatie aan over trainingen van SkillsTown op het gebied van gezondheid en vitaliteit.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: