Gratis online trainingen voor de helden in de zorg

Stichting Humanitas, een zorg- en welzijnsorganisatie in de regio Rotterdam, heeft in april 500 gratis online opleidingspakketten aangeboden gekregen voor de helden in de zorg. De pakketten worden aangeboden door online opleider SkillsTown in samenwerking met hun partner in de zorg Calibris Advies. Met deze online opleidingspakketten wil SkillsTown extra steun bieden voor de helden die aangetrokken worden vanwege de coronacrisis.

Extra handen voor de zorg

De afgelopen tijd zijn er door het Covid-19 virus tekorten ontstaan in de zorg. Vooral als het gaat om medewerkers die de zorg draaiende kunnen houden. Via de website Extra handen voor de zorg kunnen mensen zich aanmelden om te helpen. Echter hebben veel mensen die zich aanmelden extra educatie nodig. Stichting Humanitas gaat de 500 online trainingspakketten van SkillsTown daarom gebruiken om de helden uit de zorg op te leiden.

De vaste zorgmedewerkers van stichting Humanitas werken al langere tijd met de opleidingspakketten van SkillsTown. Door de 500 gratis pakketten krijgen ook de ‘extra handen’, flexmedewerkers, vrijwilligers en stagiaires die werkzaam zijn op de afdelingen de mogelijkheid om online te leren in bijvoorbeeld hoe je goed je handen wast en welke beschermende maatregelen je moet nemen als het gaat om het voorkomen van besmetting met Covid-19.

Het online opleidingspakket

Het opleidingspakket bestaat uit onder andere e-learning modules, webinars, podcasts en video feedback waarmee nieuwe medewerkers zowel vakinhoudelijke kennis als algemene vaardigheden kunnen leren. Denk daarbij aan omgaan met hygiëne en ziektebeelden. Maar ook aan trainingen op het gebied van veilig werken, digitaal samenwerken, communiceren en stress management.

Al 185 medewerkers geholpen

Inmiddels zijn er 185 pakketten uitgedeeld aan de helden in de zorg. Zij hebben toegang tot de online leeromgeving van SkillsTown. Riza en Heidi van de Humanitas Academie zijn heel blij met de extra pakketten die zij in deze coronatijd mogen weggeven.

“Wij hebben al onze ‘extra handen’, flexmedewerkers en stagiaires opleidingspakketten kunnen geven. Naast de praktische informatie is het ook fijn om deze groep medewerkers trainingen aan te bieden om te ontspannen, om te gaan met stress en investeren in mindfulness. Dat is in deze hectische en spannende tijden erg belangrijk. Verder hebben wij de pakketten ook gegeven aan de vrijwilligers. Naast het praktische oogpunt (het volgen van modules die voor de werkvloer van belang zijn), is het fijn om ze iets terug te kunnen geven als blijk van waardering. We zijn dan ook enorm dankbaar voor dit initiatief van Calibris en SkillsTown”, aldus Riza de Vries en Heidi Verwaal van Stichting Humanitas regio Rotterdam.

5 tips voor medewerkerontwikkeling in coronatijd

In dit whitepaper geeft online opleider SkillsTown 5 praktische tips om in coronatijd extra aandacht aan medewerkerontwikkeling te geven.
Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: