Gratis trainingen voor heel Nederland via bibliotheek

Alle inwoners van Nederland kunnen vanaf nu direct aan de slag met online trainingen, waarmee zij hun soft skills en digitale vaardigheden kunnen versterken. Nationale bibliotheek KB en online opleider SkillsTown zijn een samenwerking aangegaan waarin zij 28 trainingen aanbieden aan heel Nederland.

Veel mensen hebben het momenteel zwaar vanwege de coronacrisis. Met dit initiatief willen de KB en SkillsTown alle Nederlanders in deze moeilijke periode ondersteunen. Met behulp van de online cursussen kunnen Nederlanders hun vaardigheden op een laagdrempelige manier verbeteren.

Persoonlijke én professionele skills

In het pakket van 28 trainingen wordt aandacht besteed aan zowel persoonlijke als professionele vaardigheden. Nederlanders kunnen trainingen volgen op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Verder omvat het aanbod onder meer de cursussen digitale fotografie, yoga en mindfulness, sporten en bewegen, gezond eten, een korte cursus geluk en meer. Deze inspirerende trainingen maken deel uit van het aanbod van online opleider SkillsTown.

"Nu mensen niet bij de Bibliotheek terechtkunnen om te oefenen met online programma’s of mee te doen aan een cursus, willen we hen toch de mogelijkheid blijven bieden om te werken aan hun vaardigheden."

Cruciaal belang

De KB, die het netwerk van openbare-bibliotheekvoorzieningen coördineert, en SkillsTown zijn de samenwerking gestart om bij te dragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van alle Nederlanders. “Nu mensen niet bij de Bibliotheek terechtkunnen om te oefenen met online programma’s of mee te doen aan een cursus, willen we hen toch de mogelijkheid blijven bieden om te werken aan hun vaardigheden. Juist omdat digitale vaardigheden momenteel van cruciaal belang zijn”, aldus Maaike Toonen, programmamanager bij de KB.

Gebruikmaken van het aanbod

Iedere Nederlander kan gratis toegang aanvragen tot de 28 online trainingen, en kan deze tot en met het einde van dit jaar volgen. Aanmelden kan via de website van de KB. Het aanbod geldt voor iedereen, dus ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

Over KB

De KB is de nationale bibliotheek: vanuit de kracht van het geschreven woord dragen ze bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Dit doet ze samen met partners op het terrein van erfgoed, wetenschap en met de openbare bibliotheken. Als nationale bibliotheek maakt de KB de bibliotheekcollectie Nederland zichtbaar, bruikbaar en houdbaar.
Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: