Het grootste WCAG-proof leeraanbod vind je bij SkillsTown 

Met meer dan 500 producten die voor iedereen toegankelijk zijn, zet SkillsTown zich op de Nederlandse kaart als de online opleider met het grootste leeraanbod dat WCAG-proof is. Daarmee houden we rekening met het publiek in de breedste zin van het woord. Karin Bremer, Manager Product en lead van het contentteam, is terecht trots op dit behaalde succes. Zij vertelt je hieronder hoe zij omgaan met WCAG-richtlijnen binnen online trainingen.

Het belang van goede gebruikerservaring

“Bij ons staat de ervaring van onze gebruikers hoe dan ook voorop. Dat is te zien binnen ons leeraanbod en onze tone of voice. Inclusiviteit is bijvoorbeeld echt een speerpunt van onze online trainingen waarbij we rekening houden met het feit dat alles wat we uitstralen past bij meerdere culturen, leeftijden, enzovoort. Dat zie je terug in beeld, tekst, maar ook in opdrachten. We willen dat deze voor zoveel mogelijk mensen uitvoerbaar zijn, en dat is soms nog best een uitdaging! Iedereen moet zich aangesproken kunnen voelen, dat verdient elk mens.”

"Toen ik voor het eerst hoorde wat WCAG precies inhield, wist ik dan ook meteen dat we het met beide handen aan moesten pakken."

Een term als Web Content Accessibility Guidelines klinkt misschien wat intimiderend. Karin vertelt: “Het is ook best een uitdaging om je leeraanbod WCAG-proof te maken, maar zodra je weet hoe het precies werkt, kun je echt meters maken. Het kost gewoon heel erg veel tijd, zeker met het grote trainingsaanbod dat wij hebben. Maar, dat hebben wij voor elke gebruiker over. Welke beperking iemand ook heeft, ook die persoon moet zich kunnen verdiepen in een onderwerp dat wij aanbieden. Inclusie staat bij ons hoog op de prioriteitenlijst, dus óók qua gebruik.”

Zo zien de WCAG-richtlijnen eruit binnen onze content

Om duidelijk te maken hoe wij WCAG-richtlijnen inzetten binnen onze leercontent, geven we je graag een aantal voorbeelden:

Werken aan WCAG is teamwerk

Even terug naar de eerste keer dat Karin hoorde van WCAG: “Een van mijn collega’s had zich hier al in verdiept en ik heb dat onderzoek toen doorgezet.’ Dat het een gebied vol expertise is, vergeet Karin niet. ‘Aangezien het altijd een hele puzzel is vanwege onze uiteenlopende leervormen, deels door het in kaart kunnen brengen van alle eisen, werken we nauw samen met onze Frontend Developer Martijn. Zijn passie en expertise maken hem de juiste sparringpartner als het draait om WCAG. Knap staaltje teamwerk!”

WCAG zou voor iedereen prioriteit moeten zijn

Karin is van mening dat iedereen graag aan WCAG zou moeten willen voldoen. “Natuurlijk, het is supergaaf om te kunnen zeggen dat we het grootste WCAG-leeraanbod hebben, maar dat tipt niet aan onze ambitie zo inclusief mogelijk te zijn. Dit is echt een stap verder en wij zijn trots op het feit dat we die stap niet alleen zetten, maar ook echt prioriteren. Dat zegt ook veel over wie wij als bedrijf zijn!”

Er worden regelmatig audits gevoerd voor de WCAG-producten door een onafhankelijke partij om de kwaliteit hoog te houden. “Verder hebben we regelmatig overleg om onze producten te testen op WCAG. Zo weten we zeker dat we aan de richtlijnen voldoen en trainingen leveren van topkwaliteit. We zijn trots op de positieve reacties van gebruikers en houden altijd in gedachten dat we ons keurmerk waard zijn en willen blijven!”

Ben jij benieuwd naar ons WCAG-trainingsaanbod?

Op het online leerplatform van SkillsTown vind je 500+ online trainingen voor jouw medewerkers om te volgen. Of het nou gaat om het verbeteren van verkoopskills, het leren van een nieuwe taal, of het opfrissen van Excel-formules: in ons brede aanbod aan online trainingen is er voor ieder wat wils. Bekijk het trainingsaanbod of plan direct een vrijblijvende demo in, dan laten we je het graag zien!

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: