Hoe digitaal is Nederland?

Uit recent onderzoek naar de digitale economie in Nederland, blijkt dat maar liefst 94% van de Nederlandse bevolking gebruik maakt van het internet. En ruim 48% van alle informatie wordt gedeeld via digitale middelen (bron: DESI 2019). Het is dan ook niet gek dat steeds meer organisaties inspelen op het ontwikkelen van digitale skills bij hun medewerkers. In dit artikel zetten we de belangrijkste cijfers rondom digitale ontwikkelingen in Nederland op een rijtje.

Digitale impact bij organisaties

Buiten de stijging in privégebruik, hebben veel bedrijven computers en internet nodig voor het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten. Zo maakt 78% van het werkzame personeel binnen grote organisaties gebruik van computers en heeft 74% van de medewerkers internet nodig voor het uitoefenen van hun functie (bron: cbs.nl).

De meest gebruikte apparaten in Nederland

De telefoon en de televisie zijn de meest gebruikte apparaten in Nederland (bron: Hootsuite 2018). 97% gebruikt een mobiele telefoon, 95% gebruikt een televisie, 87% gebruikt een laptop of computer en 61% gebruikt een tablet. Hierbij wordt er gemiddeld 4 uur en 50 minuten per dag doorgebracht op het internet. Luisteren we gemiddeld 39 minuten per dag muziek, zitten we zo’n 80 minuten per dag op social media en kijken we net geen 3 uur per dag televisie.

21st century skills, wat houdt dat eigenlijk in?

In dit whitepaper legt online opleider SkillsTown uit wat de 21st century skills zijn en waarom deze zo belangrijk zijn voor organisaties.

Meest gebruikte sociale platformen

Als Nederlanders gebruikmaken van sociale platformen, staan WhatsApp, Youtube en Facebook in de top 3. Daarna volgen Messenger, Instagram, Linkedin, Twitter, Pinterest, Snapchat, Google+, Skype en Tumblr.

Digitale skills

Tot slot is het relatief goed gesteld met de ICT-basisvaardigheden. Uit eerder onderzoek van Rijksoverheid blijkt dat slechts 16% weinig vaardigheden bezit, 32% de basisvaardigheden kent en 48% meer dan basisvaardigheden bezit. En die vaardigheden stijgen nog steeds.

Verhoog je leiderschapkwaliteiten

Zelf aan de slag met de digitale skills van jouw organisatie? Als online opleider bieden we verschillende trainingen aan die gericht zijn op het ontwikkelen van de digitale vaardigheden van jouw medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan cursussen over Office, werken in de cloud en digitale veiligheid. Vraag een vrijblijvende online demonstratie aan en ontdek alle voordelen.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: