Zo stimuleer je medewerkers om meer te bewegen op het werk!

Het nummer één gezondheidsdoel heeft voor de meeste medewerkers te maken met meer bewegen. Als werkgever is het belangrijk dat je je medewerkers helpt met deze doelen. Door medewerkers aan het bewegen te krijgen, kun je ziekte voorkomen en blijven ze goed inzetbaar op de werkvloer. Maar hoe kun je ze hierbij helpen? Beweging op het werk is namelijk vaak maar minimaal, vooral als het om een kantoorbaan gaat. In dit artikel geven we je tips voor het stimuleren van beweging op het werk.

Meer bewegen achter het bureau

Veel kantoren hebben al zit-sta bureaus ingezet. Maar wist je ook dat er loopbanden en ergonomische fietsen worden gemaakt speciaal voor achter je bureau? Dit is een goede manier om medewerkers de mogelijkheid te geven om tijdens het werken meer te bewegen. Naast dat je medewerkers al snel verbetering in hun gezondheid zullen merken, ondersteunt het ook hun werkproces. Dagelijkse onrust zal door de beweging uit het lichaam verdwijnen en het brein stimuleren, waardoor je tot betere en creatieve werkprestaties zult komen.

Zet een kwartaalthema in gericht op vitaliteit!

Heb jij al van kwartaalthema’s gehoord? Dit zijn leerthema’s die je organisatiebreed in kunt zetten, zodat alle medewerkers zich hier in dit kwartaal op gaan focussen. Zo kun je ook voor het leerthema ‘Vitaliteit’ kiezen. Binnen dit thema kun je dan verschillende activiteiten en opdrachten organiseren die medewerkers samen of alleen uit moeten voeren. Zo leren ze nieuwe kennis en vaardigheden over vitaliteit en kun je beweging op het werk stimuleren!

Vorm sportgroepjes met collega’s

Velen zullen aangeven dat ze te weinig sporten door tijdgebrek. Zorg er daarom voor dat je het mogelijk maakt om dit tijdens werktijd te doen, om de doelen voor meer bewegen te faciliteren. Maak sportgroepjes en plan bijvoorbeeld twee keer per week een hardloopsessie of dansworkshop in. Als er geen douches beschikbaar zijn, kun je dit beter aan het eind van de dag plannen. Dan kunnen ze daarna meteen door naar huis. Of kies ervoor om ’s ochtends te starten met een halfuurtje yoga. Dit is wat minder intensief, maar zorgt er toch voor dat je hele lichaam in beweging is. 

Zorg voor aanbod van online trainingen

Hoe makkelijk zou het zijn als je alle medewerkers in één keer een stapel online trainingen over beweging kunt aanreiken? Dat kan met ons online leerplatform! Door het brede aanbod van trainingen binnen het platform kunnen ze zelf kiezen voor de training die het beste bij ze past. Denk aan trainingen als: sport en voeding, de basis van training, yoga voor beginners, hoe beweging het denken beïnvloedt, en nog veel meer.

Wil jij jouw medewerkers helpen?

Zorg dat jouw medewerkers de juiste middelen hebben om aan hun persoonlijke of professionele doelen te werken met de online trainingen van SkillsTown. Naast trainingen over vitaliteit vind je er ook aanbod van meer dan 500 andere online trainingen.
Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: