Nederland slaat massaal aan het leren

Heel Nederland staat digitaal ‘aan’ in deze tijden. We appen, skypen, zoomen en delen er een eind op los. En dat is niet gek, want alle activiteiten die we normaal gesproken fysiek deden, vervangen we met een passende digitale variant. Zo staan we onze work-out gewoon in de woonkamer te doen, spelen we spellen via onze telefoon en blijven we via FaceTime in contact met familieleden. Maar naast al die sociale activiteiten, vindt Nederland het ook belangrijk om wat extra aandacht te geven aan de persoonlijke ontwikkeling. Want het gebruik van online trainingen bij online opleider SkillsTown is in de afgelopen maand met maar liefst 200% gestegen.

Stijging in gebruik

Als online opleider ziet SkillsTown dagelijks hoe medewerkers in Nederland aan hun persoonlijke ontwikkeling werken, maar in deze maanden wordt daar extra veel aandacht aan besteed. “We zien een enorme stijging in het gebruik van ons online leerplatform en de trainingen die in het leerplatform beschikbaar zijn. Mensen hebben extra tijd en benutten die graag om aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken.”, aldus Lisan van der Lee, implementatie consultant bij SkillsTown.

Naast de werknemer die zelf kiest om een online training te volgen, wordt het ook bij veel organisaties extra gestimuleerd. Veel medewerkers zitten thuis en kunnen hun normale werk niet meer uitvoeren. Werkgevers vinden dit een goed moment om het volgen van online training extra te motiveren.

Effectief thuiswerken, zo doe je dat!

In dit whitepaper zet online opleider SkillsTown de belangrijkste thuiswerktips voor je op een rijtje.

Communicatievaardigheden zijn populair

Dagelijks worden er duizenden trainingen gedaan door cursisten, maar momenteel zijn er een aantal trainingen die enorm populair zijn volgens de online opleider. De trainingen Covid-19 en het coronavirus, effectief communiceren, werken in teams, digitale veiligheid en Nederlands foutloos schrijven worden op dit moment het meeste gevolgd.

Lisan legt uit: “Veel organisaties vragen ons om hulp bij het adviseren van trainingen in deze periode. We hebben vanuit SkillsTown verschillende leerlijnen gemaakt die inspelen op de huidige situatie. Daarnaast zie je dat gebruikers opzoek gaan naar trainingen die hen helpen om op afstand en veilig te werken. Er zijn al meer dan 500 online trainingen in ons platform die onder andere dit soort onderwerpen behandelen. Daarnaast hebben we onlangs extra trainingen op het gebied van bijvoorbeeld videobellen, online werken en werken met Microsoft Teams gelanceerd.”

Wil je een voorproefje?

Ben je enthousiast geworden over online leren, maar wil je eerst een voorproefje? Naar aanleiding van het coronavirus stelt SkillsTown gratis verschillende online hulpmiddelen beschikbaar die je helpen omgaan met de huidige veranderingen.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: