Nieuw opleidingsaanbod voor overheid dankzij verrassende samenwerking

Dit jaar krijgen medewerkers in de overheid en non-profit sector er een vernieuwend en uitdagend opleidingsaanbod bij dankzij de samenwerking tussen online opleider SkillsTown en opleidingsinstituut Segment. Deze twee, door Cedeo geaccrediteerde, partijen zullen een samenwerkingsverband aangaan met betrekking tot het ontwikkelen van online trainingsmateriaal voor gemeentemedewerkers op het gebied van WNRA, bestuur, concern, dienstverlening, fysiek domein, sociaal domein en kennis & vaardigheden.

Waarom deze samenwerking?

In het overheids- en gemeentelandschap hebben medewerkers dagelijks te maken met grote veranderingen. Het is dan ook een uitdaging om kennis up-to-date te houden. Plotselinge taakverschuivingen, decentralisaties en verandering in wetgeving zijn onderwerpen waar medewerkers dagelijks mee te maken hebben. Daarom hebben Segment en SkillsTown de handen ineengeslagen om kwalitatieve trainingen te ontwikkelen die laagdrempelig, helder en voorzien zijn van essentiële kennis. Nico van Dijk, directeur Segment:

“Het is onze wens om de cursussen en trainingen meer blended te maken, fysieke bijeenkomsten te laten ondersteunen of zelfs gedeeltelijk te vervangen door online lesmateriaal. Dat zorgt voor een effectievere en, niet onbelangrijk, een leukere leerervaring. In SkillsTown hebben we een uitstekende partner gevonden om deze slag te maken.”

Wat voor trainingen?

De trainingen zijn gericht op medewerkers binnen gemeenten die hun vakinhoudelijke kennis up-to-date willen houden. Er komen onderwerpen aan bod zoals WNRA, burgerzaken, omgaan met agressie en basiskennis voor gemeenteambtenaren. Met de online tools kunnen medewerkers waar en wanneer het hen uitkomt werken aan hun gemeentelijke vaardigheden.

“Dankzij onze samenwerking met Segment komt het beste van twee werelden bij elkaar. Vanuit SkillsTown brengen wij onze didactische expertise in en Segment draagt hun inhoudelijke kennis uit het vakgebied aan. Zo maken we trainingen die voorzien in de behoefte aan kennis én ook nog eens gemakkelijk en leuk zijn om te volgen. Hiermee verwachten we onze sterke positie in de overheid nog verder uit te breiden”, aldus Hans Schuurmans, CEO SkillsTown.

Geïnteresseerd in deze online trainingen?

Ben je geïnteresseerd in deze online trainingen speciaal gericht op gemeente medewerkers? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: