Online leren voor huishoudens van de Voedselbank en Quiet

SkillsTown opent deuren naar kennis en groei

’s Hertogenbosch, 23 juni 2023 – In een tijd waarin armoede in Nederland toeneemt, heeft online opleider SkillsTown besloten om een positief verschil te maken. Daarom heeft SkillsTown vandaag, op locatie Huis73 in ’s Hertogenbosch, een donatie gedaan aan de Voedselbank en Quiet Den Bosch. Deze donatie vertegenwoordigt maar liefst 250 online trainingsabonnementen, met een totale waarde van €40.000,-. Hierdoor krijgen huishoudens de mogelijkheid op gratis ontwikkeling.

SkillsTown is een samenwerking aangegaan met de Voedselbank en Quiet Den Bosch om de doelgroep van beide organisaties te ondersteunen door middel van gratis online training. Met dit initiatief wil SkillsTown het belang van leren en gelijke toegang tot educatie benadrukken. “Een leven lang leren en ontwikkelen is essentieel in onze snel veranderende wereld. Helaas blijven velen nog achter door financiële barrières,” zegt Hans Schuurmans, CEO van SkillsTown. “Iedereen heeft recht op educatie, ongeacht hun financiële omstandigheden.”

De officiële aftrap vond vanochtend plaats in Huis73 in ‘s Hertogenbosch. De ceremonie werd bijgewoond door de wethouder Marianne van der Sloot, die deze samenwerking tussen SkillsTown, Voedselbank Den Bosch en Quiet Den Bosch heeft ingeluid.

"Deze samenwerking met SkillsTown biedt ons de mogelijkheid om meer te doen dan alleen voedsel verstrekken. Nu kunnen we mensen helpen hun competenties te verhogen en hun kans op een baan te verbeteren"

Voedselbank Den Bosch, die zich inzet om (verborgen) armoede te verzachten en voedselverspilling te voorkomen, verwelkomt dit initiatief: “Deze samenwerking met SkillsTown biedt ons de mogelijkheid om meer te doen dan alleen voedsel verstrekken. Nu kunnen we mensen helpen hun competenties te verhogen en hun kans op een baan te verbeteren,” aldus Lodie Hofland, voorzitter van de Voedselbank Den Bosch.

Quiet Den Bosch, een organisatie die zich inzet om armoede leefbaarder te maken, ziet ook grote voordelen: “We streven ernaar om onze leden te ondersteunen en te versterken. Deze buitengewone kans die SkillsTown biedt, geeft hen de mogelijkheid om hun horizon te verbreden en hun zelfvertrouwen te vergroten door nieuwe vaardigheden te leren,” bevestigt Tessa van Berkel, projectleider bij Quiet.

Over SkillsTown

SkillsTown is dé online opleider voor professionals. Via on demand learning stelt SkillsTown bedrijven, organisaties en hun medewerkers in staat om mee te bewegen met de continu veranderende wereld om hen heen. In de vorm van honderden online trainingen die in verschillende leervormen worden aangeboden, speelt SkillsTown in op nieuwe én eigen manieren van leren in elke levensfase van organisatie en medewerker. Om zo kennis en skills te vergroten, verandervermogen te stimuleren en bij te dragen aan aantrekkelijk werkgeverschap.

Over de Voedselbank

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De Voedselbank Den Bosch en omstreken helpt wekelijks mensen, die het tijdelijk zelf niet redden, aan voedselpakketten. Dat doen ze uitsluitend met vrijwilligers. Om klanten van voldoende goed eten te voorzien, werken zij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen ze er samen voor dat armoede wordt bestreden én minder voedsel wordt verspild. Om de zelfredzaamheid van klanten te vergroten, werken ze samen met lokale organisaties die klanten helpen om weer op eigen benen te staan.

Over Quiet

Quiet Den Bosch verbindt members, sponsoren en supporters in de regio. Samen armoede verzachten door elkaar te versterken. Zij geloven dat een samenleving steviger, gezonder en rijker wordt als we zorgen dat iedereen meetelt, ertoe doet. Dat geeft eigenwaarde en daardoor kracht om te leven in plaats van te overleven. Quiet werft lokale sponsors om members om beurten iets aan te bieden wat zij normaal gesproken niet kunnen betalen. Daarnaast geven ze mensen de kans om hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten.

Op de hoogte blijven van deze en andere ontwikkelingen?

In onze nieuwsbrief delen we maandelijks nieuwtjes over samenwerkingen, tips & tricks over online leren en meer!

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: