Respectvol gedrag op de werkvloer

De maatschappij is in beweging. Het wordt steeds duidelijker dat respect voor elkaar hebben binnen organisaties een must is. Helaas is dit niet altijd vanzelfsprekend. Daarom wil online opleider SkillsTown een steentje bijdragen door middel van een online leerpakket: Respectvol gedrag op de werkvloer. Dit leerpakket kan onderdeel worden gemaakt van het beleid rondom respectvol gedrag in organisaties.

Meer aandacht voor respectvol gedrag

Respect hebben voor elkaar is een belangrijke voorwaarde voor een goede samenwerking. Hans Schuurmans, CEO van SkillsTown, zegt: “We merken dat er binnen organisaties steeds meer behoefte is om bewustwording te creëren rondom het thema ‘respectvol met elkaar omgaan’.”

Tom Bos, CEO van SkillsTown: “Wij zijn met een groep klanten in gesprek gegaan over dit onderwerp en het is voor ons duidelijk dat het noodzakelijk is om hier een bijdrage in te gaan leveren. Door online trainingen aan te bieden die ingaan op deze onderwerpen, hopen we op meer aandacht hiervoor binnen organisaties.”

Het online leerpakket

In het leerpakket vind je online trainingen met betrekking tot het thema: Respectvol gedrag op de werkvloer. Deze trainingen gaan in op onderwerpen zoals: sociale veiligheid, omgaan met agressie, diversiteit, samenwerken en meer. Met deze trainingen hoopt SkillsTown organisaties een bouwsteen te geven om aan de slag te gaan met het vormen van een positieve bedrijfscultuur.

"Wij staan ervoor om organisaties te helpen om beter te presteren. Een belangrijk onderdeel hiervan is een goede sfeer op het werk. Als wij hier al een kleine bijdrage in kunnen leveren met onze expertise en tools, zou dat mooi zijn."

Tom zegt: “Door medewerkers deze trainingen te laten volgen zal ongewenst gedrag op de werkvloer niet zomaar stoppen. Het probleem is hiermee niet opgelost en dat is belangrijk om in te zien. Maar we hopen wel dat organisaties hun bedrijfscultuur hierdoor goed onder de loep gaan nemen en medewerkers hun gedrag. Om een cultuur te veranderen moet er wel beweging blijven en moeten we stappen blijven zetten. Hopelijk kan dit leerpakket ze een stap in de juiste richting brengen, met inzet vanuit de organisatie.”

Goede sfeer op het werk

Hans zegt: “Wij staan ervoor om organisaties te helpen om beter te presteren. Een belangrijk onderdeel hiervan is een goede sfeer op het werk. Als wij hier al een kleine bijdrage in kunnen leveren met onze expertise en tools, zou dat mooi zijn.” Tom vult aan: “Bewustwording is het belangrijkste component. Het bewust worden van wanneer je zelf de grens over gaat, maar ook bewust worden van grensoverschrijdend gedrag bij een ander, zodat je ze hierop aan kunt spreken.”

Hans: “Door onze verschillende leervormen en trainingen met elkaar te combineren, hopen wij een zo goed mogelijke ondersteuning te bieden voor organisaties, zodat ze aan de slag kunnen gaan met onderwerpen waar meer aandacht voor nodig is.”

Meer aandacht voor respectvol gedrag binnen jouw organisatie?

Ben jij al klant en wil je gebruik maken van het leerpakket? Neem dan contact op met jouw contactpersoon. Ben je nog geen klant, maar wil je toch gebruik maken van het pakket? Mail dan naar info@skillstown.com om te informeren naar de mogelijkheden.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: