Roué Verveer wordt ambassadeur voor leren en ontwikkelen in Suriname

Eindhoven, 2 november 2022 – Online opleider SkillsTown maakte onlangs bekend dat cabaretier en stand-up comedian Roué Verveer ambassadeur wordt voor leren en ontwikkelen in Suriname. SkillsTown gaat zich samen met Roué Verveer en Connect by Talent, hun plaatselijke partner in Suriname, inzetten om opleiding en training toegankelijk te maken voor inwoners van Suriname onder de naam Get Skilled Suriname.

Samen voor educatie

Waar in Nederland het begrip ‘Een leven lang leren’ een gegeven is, is deze ondersteuning in Suriname nog geen vanzelfsprekendheid. Vanuit die gedachte willen Roué Verveer en SkillsTown dan ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de inwoners van Suriname. Dit doen ze met het initiatief genaamd: Get Skilled Suriname. Door online trainingen op een laagdrempelige en leuke manier te faciliteren, kunnen ze hier al een grote stap inzetten.

Hans Schuurmans, CEO van SkillsTown, vertelt: “In Nederland is een leercultuur vanzelfsprekend en zijn er enorm veel aanbieders op het gebied van training en ontwikkeling, waarvan SkillsTown er één is. In Suriname ligt dit anders, daar is momenteel nog weinig beschikbaar op het gebied van (online) training voor professionals die niet meer naar school gaan. Wij van SkillsTown willen een van de eersten zijn die hier een bijdrage aan levert en inwoners van Suriname de kans geeft op een betere toekomst.”

"Ik denk dat ik vanuit mijn achtergrond en bekendheid een mooie bijdrage kan leveren en inwoners van Suriname kan enthousiasmeren om zichzelf te ontwikkelen."

Roué Verveer voegt hieraan toe: “In die betere toekomst gelooft niet iedereen, door alles wat er in het verleden is gebeurd in Suriname. Daarom is het belangrijk om aandacht te vragen voor de nieuwe ontwikkelingen die er momenteel gaande zijn en de mogelijkheden die dit met zich meebrengt. Ik denk dat ik hier vanuit mijn achtergrond en bekendheid een mooie bijdrage aan kan leveren en inwoners van Suriname kan enthousiasmeren om zichzelf te ontwikkelen.”

Werken aan ontwikkeling

Connect by Talent is de organisatie die de trainingen van SkillsTown plaatselijk neer gaat zetten. In combinatie met de online trainingen van SkillsTown is Connect by Talent nog beter in staat om inwoners van Suriname te faciliteren in hun professionele én persoonlijke ontwikkeling. Prekash Ramsingh, Algemeen Directeur bij Connect by Talent, vertelt: “Om dit te bewerkstelligen, heb je wel een goede ambassadeur nodig. Met Roué hebben we niet alleen iemand die in Suriname gewaardeerd en gerespecteerd wordt, maar ook iemand die zich volledig wil inzetten voor een betere toekomst voor Suriname. Daarnaast hopen we ook dat ook andere Nederlandse organisaties hierin een bijdrage willen leveren.” –

Gratis toegang tot onderwijs

Naast het aanbieden van een online leeraanbod aan Surinaamse organisaties, zal ook een gedeelte van de opbrengsten worden gebruikt om minder bedeelden gratis toegang tot onderwijs aan te bieden. Daarnaast zullen online trainingen speciaal voor Suriname worden ontwikkeld. Dat betekent dat er constant wordt geïnvestereerd in het huidig en toekomstig arbeidspotentieel.

Over Roué Verveer

Roué speelt sinds 2002 avondvullende theatervoorstellingen en wordt enorm geprezen om zijn enthousiaste speelstijl, scherpe grappen en slimme improvisaties. Naast zijn Nederlandstalige soloprogramma’s maakt hij ook Surinaams gesproken comedyshows en treedt hij regelmatig als vast lid van Comedytrain op in het Amsterdamse Toomler.

Over Connect By Talent

Connect By Talent richt zich op het verbinden van werkzoekenden aan werkgevers via een objectief systeem. Een wereld zonder CV is wat zij voorstaan. Competenties en vaardigheden staan centraal. Op basis van vaardigheden wordt de beste match gemaakt tussen een werknemer en werkgever. Veroudering van kennis is wat zij als organisatie willen voorkomen en daarom is leren en kennis bijhouden heel belangrijk voor de juiste functie- uitoefening.

Op de hoogte blijven van deze en andere ontwikkelingen?

In onze nieuwsbrief delen we maandelijks nieuwtjes over samenwerkingen, tips & tricks over online leren en meer!

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: