SkillsTown en Stichting OGJG lanceren online academie voor senioren

Volgens ons is niemand ooit uitgeleerd! En daarom kunnen senioren vanaf 2 november terecht bij een nieuwe online academie speciaal voor hen. Samen met Stichting Oud Gedaan Jong Geleerd (OGJG) lanceren we deze online omgeving onder de naam: OASE. Met dit initiatief geven we senioren de kans om zichzelf op te leiden en hun vaardigheden te verbeteren.

Een OASE van kennis

OASE staat voor Online Academie Senioren Educatie en komt voort uit een samenwerking van online opleider SkillsTown en OGJG. In de online leeromgeving worden colleges van studenten van OGJG gecombineerd met bestaande online trainingen van SkillsTown.

Denk hierbij aan onderwerpen zoals de invloed van de media en de verspreiding van nepnieuws. Ook worden senioren meegenomen in de wondere wereld van het Rijksmuseum en kunnen gebruikers hun persoonlijke coachingsvaardigheden verbeteren.

"Door studenten en senioren samen te brengen, creëren wij een win-win situatie voor beide partijen."

Het aanbod wordt maandelijks vernieuwd en deelnemers ontvangen een update wanneer de nieuwe leermodules online staan. Zo’n leermodule kan bestaan uit online colleges of korte cursussen, maar ook uit een rondleiding, uit audiofragmenten en live colleges.

Samenwerking OGJG en SkillsTown

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan organiseert interactieve colleges gegeven door studenten, zodat generaties worden verbonden en kennis wordt gedeeld. De colleges van OGJG worden normaal gesproken gegeven op bijzondere locaties zoals musea en concertgebouwen. Door de samenwerking met SkillsTown kunnen deze fysieke colleges worden omgezet naar online colleges. “Door studenten en senioren samen te brengen, creëren wij een win-win situatie voor beide partijen. Helemaal als we dit online beschikbaar kunnen stellen via het gebruiksvriendelijke platform van SkillsTown”, aldus Ilse Nieuwland, mede-oprichter van OGJG.

“Enny van Arkel en Ilse Nieuwland zijn twee enorm enthousiaste en gemotiveerde vrouwen die zich inzetten voor de verbinding tussen jong en oud. Ik ben dan ook enorm blij dat wij als online opleider bij kunnen dragen aan dit geweldige initiatief”, aldus Hans Schuurmans, CEO SkillsTown

Lancering

OASE wordt officieel op 2 november 2020 gelanceerd. Deelnemers kunnen zich vanaf dat moment aanmelden via www.oasevankennis.nl.

Over OGJG

Voor senioren die meer cognitief uitdagende activiteiten willen volgen, organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan sinds 2014 interactieve colleges gegeven door studenten, zodat generaties worden verbonden en kennis wordt gedeeld. Volgens Enny van Arkel en Ilse Nieuwland, oprichters van OGJG, mogen positieve pijlers voor een betekenisvol leven niet opeens wegvallen als men volgens de maatschappij een hoge leeftijd heeft bereikt.

OGJG verbindt generaties door middel van kennisoverdracht, actualisering en verdieping en geeft inhoud aan maatschappelijke thema’s als ‘een leven lang leren’ en ‘voorkomen van eenzaamheid’. Hierdoor draagt OGJG op korte en op lange termijn bij aan het (cognitieve) welzijn van zowel oudere als jonge mensen.

Op de hoogte blijven van deze en andere ontwikkelingen?

In onze nieuwsbrief delen we maandelijks nieuwtjes over samenwerkingen, tips & tricks over online leren en meer!

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: