Maak als MKB’er gebruik van de SLIM-regeling

Iedere werkgever in het MKB begrijpt de noodzaak van leren en ontwikkelen, helaas komt het echter niet vaak tot een structurele aanpak. Bijvoorbeeld doordat opleiding en ontwikkeling extra kosten met zich meebrengt, omdat er tijdsgebrek is of gewoonweg omdat bedrijven niet weten waar ze moeten beginnen. De SLIM-regeling moet hier verandering in brengen. Want ook dit jaar kunnen MKB-ondernemers een subsidie aanvragen om een eigen (online) bedrijfsschool aan te schaffen en te implementeren voor al hun medewerkers.

Voor wie is de regeling?

Met de SLIM-regeling wil het kabinet midden- en kleinbedrijven stimuleren om een leven lang te leren. Jaarlijks zal er zo’n €48 miljoen per jaar uitgetrokken worden voor deze subsidieregeling. Ondernemers binnen elke sector kunnen de subsidieaanvraag indienen. In de landbouw, horeca en recreatiesector mogen naast MKB’ers ook grotere bedrijven meedoen.

Goed om te weten: voor werkgevers met minder dan 50 werknemers is de vergoeding 92%; voor werkgevers met 50 – 250 medewerkers is dat 69%. Daarbij geldt een maximaal subsidiebedrag van €24.999. Voor samenwerkingsverbanden van meerdere organisaties (zoals brancheorganisaties en O&O-fondsen) kan de subsidie oplopen tot €500.000.

Bekijk ook onze gratis webinars

Meer weten over de SLIM-subsidie en hoe jij hiervoor in aanmerking komt? Wij helpen je graag op weg met 5 gratis webinars van toonaangevende adviseurs.

Welke projecten vallen binnen de subsidie?

De subsidie kan worden ingezet voor een leerrijke werkomgeving. Denk daarbij aan het oprichten van een bedrijfsschool en loopbaanadviezen voor medewerkers. Dit kan al met behulp van een online leerplatform waarin medewerkers hun vaardigheden kunnen verbeteren en daarmee actief bezig zijn met een leven lang leren.

Gebruikmaken

De SLIM subsidie kan elk jaar in maart en in september aangevraagd worden. Als je binnen deze subsidie gebruik wilt maken van een online bedrijfsschool voor medewerkers, helpt SkillsTown bij het invullen van de aanvraag. In het geval van overvraging, zal er geloot worden.

Heb je nog vragen?

Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Gijs of een van zijn collega’s helpt je graag verder!

gijs-portret-shapes
Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: