Verhoog de leermotivatie van je medewerkers met leerlijnen

Hoe zit het met de leermotivatie van jouw medewerkers? Wanneer je online trainingen aanbiedt aan je medewerkers wil je natuurlijk wel dat ze hier gebruik van maken. Zo groeien hun competenties en uiteindelijk ook de organisatie. Het is daarom belangrijk dat je ze stimuleert om ook echt online trainingen te volgen. Een effectieve manier om de leermotivatie te verhogen is door gebruik te maken van leerlijnen. 

Wat zijn leerlijnen?

Een leerlijn is een georganiseerde reeks van online trainingen die is ontworpen om medewerkers te begeleiden bij het bereiken van een specifiek leerdoel, meestal om een bepaalde vaardigheid te leren. Denk bijvoorbeeld aan digitale vaardigheden, vitaliteit, leiderschap of vaktechnische vaardigheden. Door het volgen van een leerlijn kunnen medewerkers hun kennis en vaardigheden systematisch en doelgericht vergroten, waardoor hun leermotivatie aanzienlijk wordt verhoogd. 

Wat zijn de voordelen van leerlijnen?

Hoe implementeer je leerlijnen binnen jouw online leerplatform?

1. Identificeer leerbehoeften

Begin met het identificeren van de leerbehoeften van je medewerkers en de organisatie als geheel. Voer enquêtes uit, voer gesprekken met medewerkers en analyseer prestatiegegevens om inzicht te krijgen in welke vaardigheden en kennis het meest nodig zijn. 

2. Kies of ontwikkel leerlijnen

Bij SkillsTown hebben we al leerlijnen voor je klaarstaan met keuze tussen veel verschillende leeronderwerpen. Onze Learning Professionals helpen je met het inzetten van relevante leerlijnen voor jouw organisatie. Wil jij zelf een leerlijn ontwikkelen met bestaande of eigen trainingen? Hier kunnen we uiteraard ook bij helpen! We zorgen ervoor dat de leerlijnen goed zijn gestructureerd en dat er een juiste mix is van verschillende leervormen

3. Communiceer en promoot leerlijnen

Het is belangrijk dat je medewerkers van de leerlijn afweten. Wij zetten de leerlijn prominent voor je neer binnen jouw online leerplatform, zodat hij goed in de spotlight staat. Hiernaast is het wel belangrijk dat je medewerkers goed geïnformeerd worden over de beschikbare leerlijn. Zorg dus dat dit gedeeld wordt binnen je interne communicatiekanalen en benadruk de voordelen van deelname om de leermotivatie omhoog te halen. 

4. Monitoring en evaluatie

Houd de voortgang van medewerkers bij terwijl ze de leerlijnen volgen. Analyseer de resultaten en verzamel feedback om de effectiviteit van de leerlijnen te verbeteren en eventuele aanpassingen aan te brengen. 

Wil jij de leermotivatie van je medewerkers verhogen?

Wil jij direct starten met het implementeren van leerlijnen binnen je online leerplatform? Neem hiervoor contact op met je Learning Professional. Heeft jouw organisatie nog geen eigen gepersonaliseerde online leerplatform? Wij laten je graag alle mogelijkheden zien met een vrijblijvende gratis demo. 

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: