Waarom juist na de zomer aandacht voor online leren?

Ken je dat? Je komt terug van vakantie bij je opgeruimde bureau en je bent helemaal opgeladen om met nieuwe positieve energie van start te gaan. Bij veel organisaties worden de eerste werkdagen na de zomerperiode vaak gezien als start van het nieuwe “werkjaar”. Echter blijkt uit onderzoek van de Arbo Uni dat het tegenovergestelde waar is.
Zij zagen dat na de vakantieperiode juist sprake is van mindere loopbaantevredenheid en afgenomen betrokkenheid onder medewerkers. Tijd om daar iets aan te doen dus! Daarom vertellen we je in dit artikel hoe je medewerkers met behulp van online training opnieuw kunt motiveren en enthousiasmeren voor hun werk.

Motiveer je medewerkers opnieuw

Na een de periode vol zon, vakantie en vrije dagen kunnen sommige medewerkers hun motivatie in het werk een beetje kwijt zijn. Als werkgever is het goed om je dit te realiseren en medewerkers te faciliteren in het opnieuw vinden van hun motivatie. Hiermee help je zowel je medewerkers als je organisatie. Online trainingen kunnen hier goed bij helpen! Er zijn verschillende onderwerpen waarvan medewerkers geïnspireerd kunnen raken. Denk aan trainingen op het gebied van bezieling en inspiratie, bevlogenheid, motivatie en werkgeluk.

Voorbeelden van trainingen die wij bieden op dit gebied: Werken met bezieling en inspiratie, Kom in je kracht!, De kracht van motivatie, Werkgeluk creëer je zelf!, Bevlogenheid.

Aan de slag met motivatie

In dit whitepaper laat online opleider SkillsTown zien welke factoren van belang zijn voor het inspireren en motiveren van je medewerkers.

Geef ruimte voor de ambitie van medewerkers

Veel werknemers denken tijdens hun vakantie na over hun loopbaan en de doelen die ze nog willen bereiken. Als werkgever kun je hier na de zomerperiode dus heel goed op inspelen. Doe dat door medewerkers de ruimte te geven om zichzelf te ontwikkelen en te investeren in hun persoonlijke ontwikkeling. Geef ze toegang tot online trainingen waarmee ze hun langgekoesterde ambitie waar kunnen maken. Denk met ze na over de leerdoelen die aan die ambitie gekoppeld kunnen worden en welke trainingen daarbij passen. Help ze met de zoektocht naar hun persoonlijke ontwikkeling.

Voorbeelden van trainingen die wij bieden op dit gebied: Creëer je eigen droombaan, 5 tips voor een succesvolle werktoekomst, Persoonlijk leiderschap, Creatief denken.

Geef medewerkers richting

Soms kan het starten na een vakantieperiode best overweldigend voelen. Want waar moet je beginnen en wat kun je het beste als eerste oppakken? Veel werknemers staan open om met een ‘schone lei’ te beginnen. Ze willen een effectieve planning maken, hun taken op een efficiënte manier oppakken en voorkomen dat ze in de loop van het nieuwe werkjaar geleefd worden door hun dagelijkse agenda’s. Dit maakt dat ze open staan voor informatie over het effectief en efficiënt plannen van activiteiten. Leuk dus om juist die trainingen onder de aandacht te brengen. Want hiermee hebben ze praktische tips die ze direct in hun werk toe kunnen passen. Je zou er als organisatie voor kunnen kiezen om trainingen over dat thema te bundelen in een leerlijn zodat medewerkers deze content gemakkelijk terug kunnen vinden in een online leeromgeving.

Voorbeelden van trainingen die wij aanbieden op dit gebied: Time management, Effectief vergaderen, Managen van je omgeving, Snellezen, Effectief (online) thuiswerken.

What's next?

Enthousiast geworden over online training en weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Plan een vrijblijvende (online) demonstratie met een van onze performance consultants. Tijdens deze demonstratie laten we de personalisatiemogelijkheden zien, krijg je een voorproefje van ons brede aanbod aan trainingen en geven we persoonlijk advies over de inzet en implementatie van het platform.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: