Zo maak jij de beste e-learning modules

Wil jij effectieve maar toch toegankelijke e-learning modules maken voor je medewerkers? Veel organisaties hebben kostbare interne kennis. Die wil je natuurlijk met je medewerkers delen. Met e-learning modules kunnen medewerkers waar en wanneer ze maar willen deze kennis opdoen.

Bij SkillsTown kun je met de nieuwste auteurstool ‘Create’ in een handomdraai zelf online trainingen maken, om ze vervolgens met een druk op de knop binnen je eigen online leerplatform te publiceren. Maar hoe maak je nou een goede e-learning module? In dit artikel geven we je praktische tips!

Maak je online training compleet

E-learning modules hebben veel mogelijkheden. Met de auteurstool ‘Create’ kun je binnen je training verschillende elementen toevoegen, zoals: teksten, video’s, audiofragmenten, opdrachten en interactieve vragen. Maak hier ook gebruik van. Door verschillende soorten elementen te gebruiken en je e-learning interactief te maken, genereer je namelijk een hoger leerrendement en zorg je ervoor dat medewerkers met meer plezier leren.

Denk dus goed na over het onderwerp dat je wilt communiceren en welke verschillende contentsoorten hier het beste bij passen. Wil je een competitie-element toevoegen? Koppel dan ook een toets aan je e-learning module zodat medewerkers een certificaat kunnen behalen.

Wees creatief

Om alle onderdelen in een e-learning module te vullen, is er natuurlijk wel content nodig. Wees creatief met het maken van deze content. Je wilt leren natuurlijk zo leuk mogelijk maken voor je medewerkers. Hoe je dit doet:

Kijk eens online of er ondersteunend materiaal is dat je kunt gebruiken als je je online training gaat maken. Door de verschillende secties van je e-learning module op te vullen met de bovenstaande aspecten, zorg je ervoor dat je training leuk en interessant blijft om te volgen.

Tip: Gebruik eigen foto’s en video’s in je e-learning modules om het extra persoonlijk te maken.

Maak het persoonlijk

Bij online trainingen maken geldt: hoe persoonlijker, hoe toegankelijker en leuker de training is voor de medewerker om te volgen. Denk daarom eens na hoe je eigen afbeeldingen en video’s in je online trainingen kunt verwerken. Laat bijvoorbeeld bij een onboarding e-learning module zien hoe je kantoorruimte eruitziet door middel van een rondleidingvideo. Maak een rondje door de verschillende ruimten en vertel kort wat daar allemaal gebeurt. Veel mobiele telefoons hebben tegenwoordig zo’n goede camera, dat daar geen professionele apparatuur voor nodig is.

Niet perfect is ook goed

Vind je het spannend om een e-learning te delen met jouw collega’s, omdat je bang bent dat hij niet goed genoeg is? Don’t worry! Het belangrijkste is dat je interne kennis deelt. Begin gewoon met ontwikkelen en maak het jezelf niet te moeilijk. Zorg dat je snel iets hebt staan, lanceer dit en vraag dan feedback op bij je collega’s. Met die feedback kan je dan weer door ontwikkelen. Zo creëer je snel content die je met feedback ook echt goed kan laten aansluiten op jouw collega’s.

Uit onze ervaring blijkt dat collega’s het superleuk vinden om e-learning modules van elkaar te zien en dat er echt niet wordt gelet op een verspreking in de voice-over of een typefoutje op de tekstpagina!

Ook zelf e-learning modules maken?

Interne kennis delen hoeft niet moeilijk te zijn. Met onze nieuwste auteurstool ‘Create’ kun je in een handomdraai de mooiste e-learning modules maken! We laten je graag zien hoe het werkt tijdens een vrijblijvende (online) demonstratie.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: