Met deze trainingen werk je aan jouw inzetbaarheid

Er wordt steeds meer van je verwacht. In de tijd waarin we leven is het niet meer genoeg om alleen vakkennis van je eigen functie te hebben. Je moet je continu aan kunnen blijven passen. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk dat je lekker in je vel zit en over bepaalde vaardigheden beschikt. Zo werk jij aan je inzetbaarheid. Op ons leerplatform vind je een breed aanbod aan trainingen die je hierbij kunnen helpen. In dit artikel hebben we er alvast 5 voor je op een rijtje gezet, waarmee jij van start kunt gaan!

Trainingstip 1: Creatief denken  

Als er één vaardigheid is die ervoor zorgt dat je wendbaar en innovatief blijft, is het creativiteit. Er zijn wel 100 verschillende creatieve denktechnieken die toegepast kunnen worden binnen je werkdag. Het leren toepassen van een aantal van deze technieken zorgt ervoor dat je sneller en kwalitatief betere ideeën en oplossingen bedenkt. Heb jij het gevoel dat dit niet voor jou weggelegd is? Wees niet bang, dit kun je leren! Neem de eerste stap en ga aan de slag met de e-learning ‘Creatief denken’. Hierin vind je praktische tools om zelf een creatief denker te worden. Goed voor je inzetbaarheid!

Trainingstip 2: Timemanagement  

Als je niet weet hoe je je werkdag productief kan indelen, heb je de kans dat je werkdruk enorm toeneemt. Hierdoor zal je werkgeluk afnemen en wordt het moeilijk om aandacht te besteden aan je inzetbaarheid. Op ons online leerplatform zijn er verschillende trainingen die je kunnen helpen met het efficiënt indelen van je tijd. In de e-learning ‘Timemanagement’ krijg je bijvoorbeeld vooral praktische handvatten, maar in de Timemanagement scan krijg je ook inzicht in hoe jij omgaat met je tijd, inclusief  gepersonaliseerd advies over hoe je dit voor jezelf kunt verbeteren. Een grote aanrader dus!

Trainingstip 3: Word een veerkrachtige professional  

Het ontwikkelen van veerkracht in je professionele leven is de capaciteit om met problemen of uitdagingen om te leren gaan, zonder daarbij negatieve psychische of lichamelijke gevolgen te ervaren. Als je op lange termijn wilt blijven presteren, zonder moeite te hebben met de vele drempels die je tegen zult komen, is het dus belangrijk om te leren hoe je veerkrachtig wordt. Hoe beweeg je mee met de belemmeringen, zodat je deze kunt overwinnen? En hoe werkt dit in de praktijk? Dit vertelt Willem Verbeke, emeritus professor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, in deze podcast op ons online leerplatform.

Trainingstip 4: Werkgeluk creëer je zelf!  

Wanneer je werkplezier ervaart, heb je ook meer motivatie om aan jezelf en je inzetbaarheid te werken. Merk je dat je niet genoeg plezier uit je werk haalt? Denk er dan zo over: Als ik altijd doe wat ik altijd deed, krijg ik wat ik altijd kreeg. Onderneem actie! De eerste stap: bekijk het webinar ‘Werkgeluk creëer je zelf!’. Hierin krijg je aan de hand van een aantal praktische voorbeelden en tips inzicht in je eigen rol bij het vergroten van werkgeluk en hoe je hier winst op kunt behalen.

Trainingstip 5: Samen werken aan duurzame inzetbaarheid  

Vind jij het fijner om met anderen samen te werken? Ga dan in groepsverband aan de slag met je inzetbaarheid door middel van deze WE-learning. Praat met elkaar over het onderwerp. Hoe werken jullie al aan je eigen inzetbaarheid en wat kunnen jullie nog doen? Door hier in een groep over te praten, krijg je een breder beeld van het onderwerp en kunnen jullie samen inspiratie opdoen. In deze WE-learning vind je alle handvatten om tot succesvolle inzichten te komen, die je samen in kunt gaan zetten!

Wil jij deze trainingen volgen?

Wil jij kosteloos aan de slag met je eigen ontwikkeling door middel van online trainingen? Dan kun jij in maart 2022 bij ons de STAP-subsidie aanvragen! Daarmee krijg je toegang tot ons online leerplatform met meer dan 500 online trainingen, zodat jij je op welk gebied dan ook kunt ontwikkelen. En met de verschillende leervormen vind jij altijd de leermethode die goed bij jou past.

Deel dit artikel:

Ook interessant voor jou: