Online trainingen voor de jeugdzorg

De jeugdzorg heeft te maken met een zeer hoge werkdruk, terwijl SKJ-geregistreerde professionals wel continu aan hun deskundigheid moeten werken. Met ons online leerplatform vol online trainingen voor de jeugdzorg maken wij leren en ontwikkelen laagdrempelig en effectief voor hen.

Play Video

Deze organisaties in de jeugdzorg maken al gebruik van onze online trainingen

Onder hoge werkdruk toch werken aan professionele ontwikkeling?

Nergens is effectief leren zo belangrijk als in de jeugdzorg. De caseload is hoog en deskundigheidsbevordering is essentieel voor SKJ-geregistreerde jeugdzorgprofessionals. Maar hoe kunnen zij onder de hoge werkdruk de ruimte vinden om aan hun professionele ontwikkeling te blijven werken?

Wij helpen al veel jeugdzorgorganisaties met dit vraagstuk door ons personaliseerbare leerplatform in te zetten. Hiermee leren hun professionals op een laagdrempelige manier alles over een breed aantal jeugdzorg onderwerpen zoals hechtingsproblematiek en de beroepscode, vaak via een blended trainingstraject (combinatie tussen online en klassikaal).

Benieuwd hoe wij ook jouw jeugdzorgorganisatie hiermee kunnen helpen? We vertellen je graag vrijblijvend meer!

Maak leren & ontwikkelen laagdrempelig en toegankelijk

Help jouw jeugdzorgprofessionals om aan hun professionele en persoonlijke ontwikkeling te werken, met ons uitgebreide aanbod aan online trainingen. Makkelijk toegankelijk in een gepersonaliseerd leerplatform.

Blended leren vanuit 1 centrale plek

Blended leren was nog nooit zo makkelijk: in ons leerplatform komen zowel het klassikale als het online opleidingsaanbod van jouw jeugdzorgorganisatie samen op één centrale plek.

Uitgebreid trainingsaanbod

Maak gebruik van een ruim aanbod aan reeds ontwikkelde online trainingen, integreer je eigen opleidingsaanbod, plaats zelf online trainingen en koppel trainingen van externe aanbieders.

Volledig te personaliseren

Maak het leerplatform herkenbaar door deze te personaliseren naar de gewenste look & feel. Richt hem bijvoorbeeld in voor de interne organisatie of voor externe relaties zoals pleegzorgouders.

Schaalbaar, maar persoonlijk

Wij ondersteunen, ontzorgen en adviseren met het doel het leerplatform zo goed mogelijk aan te sluiten bij het professionaliseringsbeleid van jouw jeugdzorgorganisatie.

Ontdek alle voordelen voor jouw organisatie
paulien-van-rijswijk
"Uiteindelijk was één van de doorslagen voor onze keuze het grote generieke aanbod van SkillsTown, met niet alleen persoonlijke en algemene trainingen, maar ook het Jeugdzorgpakket waar allemaal online trainingen inzitten voor onze branche. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om eigen content toe te voegen en dat is mogelijk bij SkillsTown."
Paulien van Rijswijk
Ambiq
petra-stienstra
"Naast het beschikbaar stellen van de juiste kennis, gebruiken we de leeroplossingen van SkillsTown om medewerkers te begeleiden in vernieuwingen en veranderingen. Bijvoorbeeld bij het implementeren van een bepaalde werkwijze of een bepaald gedrag."
Petra Stienstra
Partners voor Jeugd
marlyn-grift
"De online academie stelt onze medewerkers in staat om continu aan hun professionele en persoonlijke ontwikkeling te werken onafhankelijk van plaats, tijd en medium."
Marlyn Grift
Bureau Jeugdzorg Limburg

Een uitgebreid trainingsaanbod

Onze online trainingen zijn ideaal om medewerkers van organisaties in de jeugdzorg  op een effectieve en laagdrempelige manier aan hun ontwikkeling te laten werken in een branche met een enorme werkdruk.

Trainingen voor de jeugdzorg

Algemene actuele trainingen

Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie

Zo worden onze trainingen ingezet in de jeugdzorg:

online-leerplatform-ambiq
Klantcase

Zo zet Ambiq hun leerplatform succesvol in voor de jeugd- en volwassenenzorg

online-academie-WSG
Klantcase

Partners voor Jeugd zet blended learning in via SkillsTown

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van ons online leerplatform en trainingen voor jouw jeugdzorgorganisatie. Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en dan nemen we contact met je op!

Liever direct contact?

Wim helpt je graag op weg!

Veelgestelde vragen over online trainingen in de jeugdzorg

In de jeugdzorg speelt het welzijn en de ontwikkeling van jongeren een cruciale rol. Daarom is het van groot belang dat medewerkers in de jeugdzorg goed zijn opgeleid en voortdurend hun kennis en vaardigheden blijven ontwikkelen. Online trainingen vormen een krachtig instrument om dit te bereiken.

Het investeren in online trainingen is een waardevolle stap voor jeugdzorgorganisaties die streven naar het leveren van hoogwaardige zorg. Door je medewerkers te voorzien van toegankelijke en interactieve leermogelijkheden, zullen ze beter uitgerust zijn om de uitdagingen van de jeugdzorgbranche aan te gaan. Maar wat zijn de voordelen van online trainingen voor de jeugdzorg nu precies, en hoe zorg je dat je medewerkers aan de slag gaan met deze trainingen? Dat lees je hier!

Online trainingen bieden tal van voordelen in de jeugdzorg:

 • Flexibiliteit: Medewerkers kunnen online trainingen afstemmen op hun eigen agenda en tempo, waardoor ze de balans tussen werk en ontwikkeling kunnen behouden.
 • Toegankelijkheid: Ongeacht de locatie kunnen professionals eenvoudig toegang krijgen tot leermiddelen en expertise, waardoor afstand geen belemmering vormt voor bijscholing.
 • Kwaliteitsverbetering: Door online trainingen te volgen blijven jeugdzorgmedewerkers op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, wat resulteert in verbeterde zorg voor jongeren.
 • Kostenbesparing: Online trainingen elimineren reiskosten en besparen tijd, wat zowel voor medewerkers als organisaties gunstig is.
 • Persoonlijke ontwikkeling: Medewerkers kunnen zich specialiseren in specifieke gebieden van de jeugdzorg en hun competenties versterken.
 • Behalen van SKJ-punten: Jeugdzorgmedewerkers kunnen SKJ-punten behalen binnen het online leerplatform.
 • Vernieuwde benaderingen: Online trainingen bieden mogelijkheden voor innovatieve en interactieve leermethoden die de betrokkenheid vergroten

Door gebruik te maken van online trainingen kunnen jeugdzorgorganisaties hun medewerkers voortdurend bijgeschoold en gemotiveerd houden. Dit heeft een positieve impact op de zorg die aan jongeren wordt geboden.

Je kunt het online leerplatform op verschillende manieren inzetten om ervoor te zorgen dat je jeugdzorgmedewerkers de online trainingen volgen. Hier zijn enkele stappen om dit effectief te doen:

 • Moedig medewerkers aan om regelmatig online trainingen te volgen om hun kennis en vaardigheden te verbeteren. Zet trainingen in de spotlight die voor jouw medewerkers interessant zouden kunnen zijn.
 • Gebruik het online leerplatform als een onboardingtool voor nieuwe medewerkers. Maak eigen online trainingen over de kernwaarden, procedures en protocollen van de organisatie om hun integratie te vergemakkelijken.
 • Ontwikkel persoonlijke opleidingsplannen voor medewerkers op basis van hun functie, ervaring en ontwikkelingsbehoeften. Het platform kan dienen als een centrale plek om de voortgang van deze plannen bij te houden.
 • Stel beloningsprogramma’s op, zoals badges, certificaten of punten, om medewerkers te stimuleren en te erkennen voor hun inzet en voltooide online trainingen. Overigens kunnen jeugdzorgmedewerkers ook SKJ-punten verdienen binnen ons online leerplatform.


Door het online leerplatform op deze manieren in te zetten, creëer je een leercultuur binnen jouw jeugdzorgorganisatie en maak je een mooie stap naar het leveren van hoogwaardige zorg.

Een effectieve manier om medewerkers te betrekken bij het online leerplatform is door het platform te gebruiken om essentiële kennis en informatie te delen. Samen zorgen we dat je jeugdzorgmedewerkers toegang krijgen tot relevante online trainingen om hun vaardigheden en kennis te vergroten.

Ook kun je eigen e-learning modules ontwikkelen en meteen publiceren binnen je online leerplatform met onze nieuwe auteurstool Create. Door eigen relevante online trainingen toe te voegen zullen medewerkers zich ook meer betrokken voelen. Zo creëer je een inspirerende en stimulerende online leeromgeving.

De invloed van online trainingen op jeugdzorgmedewerkers kan aanzienlijk zijn en heeft verschillende positieve effecten:

 • Verbeterde zorgkwaliteit: Goed opgeleide medewerkers zijn beter in staat om de complexe uitdagingen in de jeugdzorg aan te pakken, wat leidt tot verbeterde zorgkwaliteit voor de jongeren die zij ondersteunen.
 • Verbeterde professionele ontwikkeling: Online trainingen stellen jeugdzorgmedewerkers in staat om hun kennis en vaardigheden voortdurend bij te werken en te verbeteren. Dit leidt tot meer zelfvertrouwen en competentie in hun werk.
 • Toegang tot expertise: Medewerkers kunnen leren van experts op verschillende gebieden van de jeugdzorg, zelfs als ze zich niet in dezelfde regio bevinden. Dit verbreedt hun kennisbasis en stelt hen in staat te profiteren van specialistische kennis.
 • Continuïteit van leren: Dankzij de beschikbaarheid van online trainingen kunnen medewerkers op elk gewenst moment bijscholen. Dit zorgt voor voortdurende professionele ontwikkeling, zelfs tussen formele trainingsmomenten door.

Ja, het online leerplatform kan volledig worden afgestemd op de behoeften en doelen van jouw jeugdzorgorganisatie. In je volledig gepersonaliseerde leerplatform kun je relevante online trainingen toevoegen en belangrijke trainingen in de schijnwerpers zetten door middel van leerlijnen. Bovendien kun je gebruik maken van onze nieuwe auteurstool ‘Create’ waarmee je eenvoudig eigen e-learning modules kunt creëren.

Tijdens het implementatieproces staan we klaar om je te ondersteunen bij het opzetten van het online leerplatform op een manier die perfect past bij jullie jeugdzorgorganisatie. Zo profiteer je optimaal van de mogelijkheden van het leerplatform en kun je het naadloos laten aansluiten op de specifieke leerbehoeften en doelstellingen van jouw organisatie.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

PIMG8307
Blogartikel

Verbeter je werkprestaties met mindfulness voor op de werkvloer

verhoog-motivatie-met-leerlijnen-
Blogartikel

Verhoog de leermotivatie van je medewerkers met leerlijnen

leer-beter-plannen
Blogartikel

Leer beter plannen in 5 stappen

Social Learning
Blogartikel

De kracht van social learning binnen organisaties

samenwerking-bestuurdersacademie-nederland
Blogartikel

SkillsTown en Bestuursacademie Nederland starten samenwerking voor kwalitatieve overheidseducatie

PIMG7591
Blogartikel

Leer beter omgaan met veranderingen op het werk

Een goede eerste indruk
Blogartikel

Zo maak je altijd een goede eerste indruk

inclusief-leren
Blogartikel

SkillsTown zet de standaard voor inclusief online leren

jeugdbescherming-overijssel2
Blogartikel

Jeugdbescherming Overijssel start een nieuw tijdperk van groei en innovatie

effectief-thuis-leren
Blogartikel

Leer effectief thuis leren met deze 5 tips!

▸ Gratis whitepaper

Hoe online leren bijdraagt aan betere jeugdhulp én kosten bespaart