Online trainingen voor het onderwijs

In het onderwijs staat de ontwikkeling van de leerling centraal. Maar dit kan alleen tot stand komen als leerkrachten óók aan hun eigen ontwikkeling werken. Met ons online leerplatform vol online trainingen voor het onderwijs maken wij leren en ontwikkelen laagdrempelig en toegankelijk voor hen.

Play Video

Deze onderwijsinstellingen maken al gebruik van onze online trainingen

Nergens is een leven lang leren zo belangrijk als in het onderwijs

Onderwijsprofessionals die zichzelf continu ontwikkelen, staan aan de basis van goed onderwijs. Maar het is lang niet altijd vanzelfsprekend om met je eigen ontwikkeling bezig te zijn; de leerling staat altijd voorop.

Dit terwijl de behoefte aan (door)ontwikkeling en professionalisering in het onderwijs steeds groter wordt door de steeds sneller toenemende digitalisering en de continue nieuwe inzichten in didactiek en pedagogiek.

Met ons gepersonaliseerde online leerplatform en grote aanbod aan online trainingen voor het onderwijs streven wij er daarom naar om leren en ontwikkelen voor iedere onderwijsprofessional laagdrempelig en toegankelijk te maken. Wij laten je graag persoonlijk zien hoe we dat doen.

Maak leren & ontwikkelen laagdrempelig en toegankelijk

Laat jouw onderwijsprofessionals ook aan hun éigen ontwikkeling werken, met ons uitgebreide aanbod aan online trainingen voor het onderwijs. Makkelijk toegankelijk in een gepersonaliseerd leerplatform.

Blended leren vanuit 1 centrale plek

Blended leren was nog nooit zo makkelijk: in ons leerplatform komen zowel het klassikale als het online opleidingsaanbod van jouw onderwijsinstelling samen op één centrale plek.

Uitgebreid trainingsaanbod

Maak gebruik van honderden reeds ontwikkelde online trainingen, integreer je eigen opleidingsaanbod, plaats zelf online trainingen en koppel trainingen van externe aanbieders.

Volledig te personaliseren

Maak het leerplatform herkenbaar door deze te personaliseren naar de gewenste look & feel. Richt hem bijvoorbeeld in op organisatie-, school-, team- of individueel niveau.

Schaalbaar, maar persoonlijk

Wij ondersteunen, ontzorgen en adviseren met het doel het leerplatform zo goed mogelijk aan te sluiten bij het professionaliseringsbeleid van jouw onderwijsinstelling.

Ontdek alle voordelen voor jouw onderwijsinstelling
marja-van-den-ouden
"Onze medewerkers zijn positief verrast! De drempel blijkt lager dan ze dachten en het product wijst zichzelf."
Marja van den Ouden
Aloysius Stichting
lysanne-cobussen
"Ik vind het fijn dat ik de cursussen op mijn eigen tempo en in mijn eigen tijd kan volgen. De kennis uit de cursussen kan ik direct toepassen in mijn lessen."
Lysanne Cobussen
Optimus Onderwijs
nichola-capel
"Wij waren opzoek naar een partij om onze academie verder vorm te geven en zijn erg tevreden over SkillsTown. Naast het standaard aanbod zit voor ons de meerwaarde in zelf ontwikkelen van online content. Een mooie aanvulling op onze academie."
Nichola Capel
Stichting Primo Schiedam

Een uitgebreid trainingsaanbod

Onze online trainingen zijn ideaal om medewerkers van onderwijsinstellingen op een laagdrempelige manier aan hun ontwikkeling te laten werken.

Trainingen voor het onderwijs

Algemene actuele trainingen

Ontdek de mogelijkheden voor jouw onderwijsinstelling

Zo worden onze online trainingen ingezet in het onderwijs:

aloysius-nieuwe-academie-live
Klantcase

Aloysius Stichting inspireert medewerkers in het onderwijs met online leren

online-academie-optimus
Klantcase

Hoe Optimus Onderwijs het beste uit hun leerkrachten haalt

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van ons online leerplatform en online trainingen voor jouw onderwijsinstelling. Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en dan nemen we contact met je op!

Liever direct contact?

Ron helpt je graag op weg!

Veelgestelde vragen over online trainingen in het onderwijs

Het onderwijslandschap evolueert voortdurend, en met de opkomst van technologie worden online trainingen steeds populairder. Online trainingen in het onderwijs zijn tegenwoordig van onschatbare waarde voor zowel docenten als studenten. Ze hebben de manier waarop zij zich professioneel ontwikkelen getransformeerd. Met behulp van technologie kunnen docenten en studenten nu leren en groeien op een manier die flexibel, efficiënt en toegankelijk is. 

Maar wat zijn de voordelen nu precies, en hoe kun je online trainingen het beste inzetten binnen het onderwijs? Ontdek het antwoord hier!

Flexibiliteit en toegankelijkheid: Docenten en studenten kunnen deelnemen aan online trainingen op een tijdstip en plaats die voor hen het meest geschikt zijn. Dit maakt het mogelijk om te leren op hun eigen tempo en rekening te houden met hun professionele en persoonlijke verplichtingen.

Kostenbesparing: In plaats van te investeren in reiskosten, accommodatie en andere uitgaven die gepaard gaan met traditionele trainingen, kunnen docenten en studenten met online trainingen besparen op deze kosten. Dit maakt het mogelijk om een breder scala aan onderwerpen te verkennen.

Gevarieerd online leerplatform: Docenten en studenten kunnen deelnemen aan interactieve online trainingen, webinars, videolessen, podcasts en andere virtuele leermiddelen. Dit zorgt voor een dynamische en boeiende leerervaring die bij de deelnemer past en de betrokkenheid bevordert.

Online trainingen kunnen op diverse manieren worden ingezet in het onderwijs, zowel voor de docenten als de leerlingen zelf. Voor docenten helpen online trainingen bij professionele ontwikkeling, het gebruik van online leerplatforms, het verkennen van nieuwe onderwijstrends en -methoden, het leren van educatieve technologieën en het ontvangen van feedback, waardoor de kwaliteit van het onderwijs wordt verbeterd.

Voor studenten kunnen ze dienen als voorbereiding op lessen, waarbij leerlingen vooraf basiskennis kunnen opdoen. Daarnaast zijn online trainingen geschikt voor praktische oefeningen, waarmee leerlingen de lesstof kunnen toepassen en oefenen. Ze fungeren ook als naslagwerk, waardoor leerlingen extra informatie kunnen verkennen en de lesstof kunnen herhalen. Bovendien kunnen online trainingen worden gebruikt voor beoordelingen, bijvoorbeeld door middel van toetsen, om de opgedane kennis te testen voor een test of evaluatie. Door online trainingen in te zetten, wordt het leerproces verrijkt en worden leerlingen gestimuleerd om actief betrokken te zijn bij hun eigen leren.

Je kunt docenten meer betrekken bij het online leerplatform door deze te gebruiken om noodzakelijke kennis en informatie te verstrekken. Docenten kunnen toegang krijgen tot specifieke trainingsmodules, tutorials of documentatie om hun vaardigheden en kennis over het gebruik van het online leerplatform te vergroten. Zo ontstaat er een effectieve en stimulerende leeromgeving.

Docenten kunnen interactie en betrokkenheid bevorderen bij studenten door online trainingen in te zetten tijdens de lessen en ervoor te zorgen dat deze ondersteunend zijn en toegevoegde waarde bieden. Dit kan bijvoorbeeld door interactieve modules, quizzen of discussieopdrachten toe te voegen. Daarnaast kan het online leerplatform dienen als naslagwerk waar studenten informatie uit de les kunnen terugvinden. Docenten kunnen zorgen voor overzichtelijke en goed gestructureerde leermaterialen, zoals handleidingen of studiematerialen, die gemakkelijk toegankelijk zijn voor studenten.

Professionele groei en ontwikkeling: Door online trainingen te volgen kunnen docenten hun vaardigheden en kennis vergroten, nieuwe lesmethoden verkennen en hun onderwijspraktijken verbeteren.

Versterking van digitale vaardigheden: Door deel te nemen aan online trainingen kunnen docenten vertrouwd raken met nieuwe educatieve technologieën, digitale tools en online leerplatforms. Dit stelt hen in staat om effectiever gebruik te maken van technologie in hun lessen en studenten beter voor te bereiden op de digitale wereld.

Differentiatie en individualisering: Online trainingen bieden docenten de mogelijkheid om hun eigen leertraject te bepalen en te kiezen voor trainingen die het beste aansluiten bij hun behoeften en interesses. Ze kunnen leren op hun eigen tempo en specifieke onderwerpen verkennen die relevant zijn voor hun leerlingen.

Verrijking van lesmateriaal: Door middel van online trainingen kunnen studenten online alle kennis terugvinden. Ook kunnen ze lesmateriaal hier herhalen of kennis uitbreiden over een onderwerp dat ze interessant vonden. Dit resulteert in een verrijking van het lesmateriaal en zorgt voor een gevarieerde leerervaring voor studenten.

Versterking van digitale geletterdheid: Studenten die online trainingen volgen, hebben de mogelijkheid om nieuwe technologieën en digitale tools te leren. Dit stelt studenten in staat om vaardigheden te ontwikkelen die essentieel zijn in de digitale wereld, zoals informatievaardigheden, mediawijsheid en online samenwerking.

Bevordering van zelfgestuurd leren: Wanneer je studenten gebruik laat maken van online trainingen, help je ze leren om zelfstandig te leren, onderzoek te doen en kritisch te denken. Dit bevordert de autonomie en zelfredzaamheid van studenten, waardoor ze vaardigheden ontwikkelen die verder reiken dan het traditionele klaslokaal.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

verhoog-motivatie-met-leerlijnen-
Blogartikel

Verhoog de leermotivatie van je medewerkers met leerlijnen

leer-beter-plannen
Blogartikel

Leer beter plannen in 5 stappen

Social Learning
Blogartikel

De kracht van social learning binnen organisaties

samenwerking-bestuurdersacademie-nederland
Blogartikel

SkillsTown en Bestuursacademie Nederland starten samenwerking voor kwalitatieve overheidseducatie

PIMG7591
Blogartikel

Leer beter omgaan met veranderingen op het werk

Een goede eerste indruk
Blogartikel

Zo maak je altijd een goede eerste indruk

inclusief-leren
Blogartikel

SkillsTown zet de standaard voor inclusief online leren

jeugdbescherming-overijssel2
Blogartikel

Jeugdbescherming Overijssel start een nieuw tijdperk van groei en innovatie

effectief-thuis-leren
Blogartikel

Leer effectief thuis leren met deze 5 tips!

wat is een lerende organisatie
Blogartikel

Wat is een lerende organisatie?

▸ Gratis whitepaper

Hoe online leren de onderwijskwaliteit verbetert