Online trainingen voor de overheid​

Voor ambtenaren is bijblijven met de snel veranderende wereld nu belangrijker dan ooit. Ons gepersonaliseerde online leerplatform met online trainingen voor de overheid helpt hen op een compleet nieuwe manier met leren en ontwikkelen.

Deze gemeenten, provincies en andere overheidsinstanties maken al gebruik van onze online trainingen

Leren in een snel veranderende maatschappelijke omgeving

De overheid staat elke dag voor grote politieke en maatschappelijke veranderingen. Om de dienstverlening van de overheid en de relatie tussen burger en overheid optimaal te houden, is de manier hoe ambtenaren op deze veranderingen reageren cruciaal.

Permanente en actuele leercontent is hierdoor nog belangrijker geworden. Door de abrupte technologische acceptatie, veroorzaakt door de pandemie, is de digitalisering van leren essentiëler dan ooit. Leren van elkaar én op elk apparaat en tijdstip is hierdoor, nu en in de toekomst, onmisbaar.

Het innovatieve online leerplatform van SkillsTown helpt gemeenten, provincies en andere overheidsinstanties op een compleet nieuwe manier met het leren en ontwikkelen. Met meer dan 600 leermodules onbeperkt beschikbaar in een gepersonaliseerde online leeromgeving.

Zo blijven je medewerkers altijd en overal up-to-date​

Laat jouw medewerkers meebewegen met de continu veranderende wereld om hen heen, met ons uitgebreide aanbod aan online trainingen voor gemeenten, provincies en andere overheidsinstellingen. Makkelijk toegankelijk in een gepersonaliseerd leerplatform.

Uitgebreid trainingsaanbod

Zowel het algemene aanbod als het vakinhoudelijke aanbod helpen jouw medewerkers met hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.
Bekijk het aanbod hier.

Innovatieve leervormen

Online leren is zoveel meer dan alleen achter je laptop zitten. De zeven innovatieve leervormen van SkillsTown helpen jouw medewerkers slim in te spelen op de huidige veranderingen.

Alles op één plek

De gepersonaliseerde online leeromgeving maakt het mogelijk om naast ons trainingsaanbod ook zelf online en fysieke trainingen aan te maken en aan te bieden, allemaal op één centrale plek.

Geheel ontzorgd

Online leren werkt het beste met de juiste implementatie. Daarom helpen onze learning professionals gedurende de gehele samenwerking met opleidingsplannen, advies op maat, en meer.

Ontdek alle voordelen voor jouw organisatie
Play Video

De we-learning is echt een superfunctie, het verbroedert de medewerkers. Het is op afstand, maar toch met elkaar leren in het digitale tijdperk.

Leslie Tuynman
I&A-consulent bij A2-Samenwerking

Een uitgebreid trainingsaanbod

Onze online trainingen zijn ideaal om medewerkers bij gemeenten, provincies en andere overheidsinstellingen altijd up-to-date te houden.

Trainingen voor (lokale) overheid

Algemene actuele trainingen

Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie

Zo worden onze trainingen ingezet in de (lokale) overheid:

gemeente-helmond-academie
Klantcase

Gemeente Helmond: liefde voor innovatie, snelheid en dynamiek

online-academie-omwb
Klantcase

Zo bereidt Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant zich voor op de Omgevingswet

online-academie-provincie-noordbrabant
Klantcase

Zo laat Provincie Noord-Brabant een online academie werken

online-academie-AO-fonds-gemeente
Klantcase

Zo zorgt A&O fonds Gemeenten voor duurzame inzetbaarheid

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van ons online leerplatform en trainingen voor jouw overheidsinstantie. Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en dan nemen we contact met je op!

Liever direct contact?

Jerry staat - bijna dag en nacht 😉 - voor je klaar!

Veelgestelde vragen

Online training is van groot belang binnen gemeenten en andere overheidsinstanties. Dit biedt medewerkers namelijk de mogelijkheid om efficiënt en flexibel te leren en het stelt je organisatie in staat om snel en accuraat nieuwe wet- en regelgeving te implementeren.

Bovendien bevorderen online trainingen een cultuur van continu leren, wat bijdraagt aan een betere dienstverlening aan burgers en een competente en goed geïnformeerde werkkracht binnen de overheid. Maar wat zijn de voordelen nu precies, en hoe zorg je dat je medewerkers aan de slag gaan met de online trainingen? Dat lees je hieronder.

Online trainingen bieden verschillende voordelen binnen de overheid:

 • Actualiteit: In de overheid en binnen gemeenten veranderen wet- en regelgeving regelmatig. Met online trainingen kunnen updates en wijzigingen snel worden geïmplementeerd, waardoor medewerkers altijd op de hoogte zijn van de meest recente informatie en procedures.
 • Toegankelijkheid: Medewerkers kunnen online trainingen volgen vanaf elke locatie met internettoegang. Dit maakt het mogelijk om trainingen te volgen zonder fysiek aanwezig te zijn op een specifieke locatie, waardoor reiskosten en tijdsbeperkingen worden verminderd.
 • Flexibiliteit: Online training stelt medewerkers binnen gemeenten en andere overheidsinstanties in staat om op hun eigen tempo te leren en hun studie aan te passen aan hun drukke werkschema. Ze kunnen lessen volgen op momenten die het beste bij hen passen, wat de productiviteit en betrokkenheid bevordert.
 • Kostenbesparing: Traditionele trainingen kunnen duur zijn vanwege reis- en verblijfskosten, materiaalkosten en huur van trainingsfaciliteiten. Met online training kunnen deze kosten worden verlaagd, waardoor de trainingsbudgetten efficiënter kunnen worden benut.
 • Schaalbaarheid: Online training stelt de overheid en gemeenten in staat om trainingen op grote schaal te implementeren en een groot aantal medewerkers tegelijkertijd te bereiken.
 • Gegevens en rapportage: Met online training kunnen de voortgang en prestaties van medewerkers worden bijgehouden en geëvalueerd. Dit biedt waardevolle gegevens voor HR en management om de effectiviteit van de trainingen te meten en eventuele knelpunten aan te pakken.

Het stimuleren van medewerkers om online trainingen te volgen binnen je gemeente of overheidsinstantie kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak kun het gebruik van online trainingen bevorderen:

 • Benadruk het belang van de online trainingen en leg uit hoe ze de kennis en vaardigheden van medewerkers kunnen vergroten, waardoor ze hun werk effectiever kunnen uitvoeren. Toon ook aan hoe het bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling en loopbaan groeimogelijkheden.
 • Zorg ervoor dat alle medewerkers gemakkelijk toegang hebben tot de online trainingen en door de link hiernaartoe zichtbaar te maken. Hier helpt ons implementatieteam je graag mee.
 • Stimuleer een cultuur van leren en ontwikkeling binnen de organisatie. Moedig medewerkers aan om hun kennis te delen en positieve ervaringen met online training te delen.
 • Stel duidelijke en haalbare doelen voor de online trainingen. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat alle medewerkers een bepaalde training binnen een bepaalde periode moeten voltooien.
 • Overweeg het aanbieden van beloningen of erkenning aan medewerkers die actief deelnemen aan en voltooien van de online trainingen. Dit kan variëren van certificaten tot kleine incentives.
 • Houd de deelname en voortgang van medewerkers bij en evalueer de effectiviteit van de online trainingen regelmatig. Gebruik deze gegevens om eventuele verbeteringen aan te brengen.

Door deze benaderingen toe te passen, kun je ervoor zorgen dat ze de waarde van continu leren binnen de gemeente of overheidsinstantie waarderen.

Een effectieve manier om medewerkers te betrekken bij het online leerplatform is door het platform te gebruiken om essentiële kennis en informatie te delen. Samen zorgen we dat je gemeente- en andere overheidsmedewerkers toegang krijgen tot relevante online trainingen om hun vaardigheden en kennis te vergroten.

Ook kun je eigen e-learning modules ontwikkelen en meteen publiceren binnen je online leerplatform met onze nieuwe auteurstool Create. Door eigen relevante online trainingen toe te voegen zullen medewerkers zich ook meer betrokken voelen. Zo creëer je een inspirerende en stimulerende online leeromgeving.

De invloed van online trainingen op medewerkers binnen de gemeente en andere overheidsinstanties kan aanzienlijk zijn en positieve resultaten opleveren:

 • Verbetering van vaardigheden en kennis: Online training stelt medewerkers in staat om specifieke vaardigheden en kennis op te bouwen die nodig zijn om hun werk effectiever uit te voeren. Dit kan variëren van technische vaardigheden tot soft skills zoals communicatie en leiderschap, maar ook specifieke thema’s binnen de gemeente zoals de Omgevingswet.
 • Toegenomen productiviteit: Goed opgeleide medewerkers zijn over het algemeen productiever. Door online training kunnen ze hun vaardigheden verbeteren en zich beter voorbereiden op hun taken, waardoor ze efficiënter kunnen werken en betere resultaten kunnen behalen.
 • Flexibele leerervaring: Online trainingen bieden medewerkers binnen jouw gemeente of overheidsinstantie de mogelijkheid om op hun eigen tempo te leren en op momenten die het beste bij hun werkschema passen. Dit vermindert de verstoring van de dagelijkse werkzaamheden.
 • Verbeterde dienstverlening: Goed opgeleide medewerkers zijn beter in staat om kwalitatieve diensten aan burgers te verlenen. Online training kan hen voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om aan de behoeften van de gemeenschap te voldoen.
 • Betere retentie en motivatie: Interactieve elementen in online trainingen, zoals quizzes en simulaties, kunnen de betrokkenheid en motivatie van medewerkers vergroten. Dit leidt tot een betere retentie van de geleerde informatie en vaardigheden.

Ja, het online leerplatform kan volledig worden afgestemd op de behoeften van jouw organisatie. In je volledig gepersonaliseerde leerplatform kun je relevante online trainingen toevoegen en belangrijke trainingen in de schijnwerpers zetten door middel van leerlijnen. Bovendien kun je gebruik maken van onze nieuwe auteurstool ‘Create’ waarmee je eenvoudig eigen e-learning modules kunnen creëren.

Tijdens het implementatieproces staan we klaar om je te ondersteunen bij het opzetten van het online leerplatform op een manier die perfect past bij jouw gemeente of overheidsinstantie. Zo profiteer je optimaal van de mogelijkheden van het leerplatform en kun je het naadloos laten aansluiten op de specifieke leerbehoeften en doelstellingen van jouw organisatie.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

verhoog-motivatie-met-leerlijnen-
Blogartikel

Verhoog de leermotivatie van je medewerkers met leerlijnen

leer-beter-plannen
Blogartikel

Leer beter plannen in 5 stappen

Social Learning
Blogartikel

De kracht van social learning binnen organisaties

samenwerking-bestuurdersacademie-nederland
Blogartikel

SkillsTown en Bestuursacademie Nederland starten samenwerking voor kwalitatieve overheidseducatie

PIMG7591
Blogartikel

Leer beter omgaan met veranderingen op het werk

Een goede eerste indruk
Blogartikel

Zo maak je altijd een goede eerste indruk

inclusief-leren
Blogartikel

SkillsTown zet de standaard voor inclusief online leren

jeugdbescherming-overijssel2
Blogartikel

Jeugdbescherming Overijssel start een nieuw tijdperk van groei en innovatie

effectief-thuis-leren
Blogartikel

Leer effectief thuis leren met deze 5 tips!

wat is een lerende organisatie
Blogartikel

Wat is een lerende organisatie?